Jump to content
POLITISTI.ro

Polițista gravida


arheopterix

Recommended Posts

Scuzați off topicul dar nu mai am răbdare sa am acces in rubrica special destinata polițiștilor.

As vrea sa aflu din partea femeilor din Politie cum au anunțat angajatorul atunci când au rămas gravide. In scris sau verbal? Cui s-au adresat? Sefului de subunitate sau sefului unității?

Si as mai vrea sa stiu daca in cazul dumnealor s-a procedat legal, prin anunțarea medicului de medicina muncii, a itm-ului, întrunirea unei comisii prin care s-a stabilit daca condițiile de munca sunt dăunătoare sau nu, sau s-a mers după ureche ca sa zic așa?

Multumesc

  • Downvote 1
Link to comment
  • Member

Salariata gravidă este femeia care anunţă în scris angajatorul asupra stării sale fiziologice de graviditate şi anexează un document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist care să îi ateste această stare. (art. 2, lit. c din OUG 96/2003 privind protecţia maternităţii la locurile de muncă)

Salariatele prevăzute la art. 2 lit. c)–e) au obligaţia de a se prezenta la medicul de familie pentru eliberarea unui document medical care să le ateste starea.

În cazul în care salariatele nu îndeplinesc această obligație şi nu informează în scris angajatorul despre starea lor, acesta este exonerat de obligaţiile sale prevăzute în O.U.G. 96/2003, cu excepţia celor prevăzute la art. 5, 6, 18, 23 şi 25.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.