Jump to content
POLITISTI.ro

Mutarea în cazul unui polițist încadrat direct


Anormal

Recommended Posts

Buna seara. Anul trecut am fost admis la concursul organizat de IPJ pentru agenti din sursa externa si mi-am ales un post de politie la o distanta de 25km de casa. Am vorbit cu un alt coleg care a fost admis in primavara, tot din sursa externa la un post de politie rural mai aproape de casa mea si el este la 50 km distanta de casa. Daca am face schimb de posturi ar fi convenabil pentru amandoi, el scurtand din naveta si eu fiind la doar 8 km de casa. Se poate face transferul daca suntem amandoi de acord inainte de 3 ani? 

Daca da, cum? 

 • Downvote 8
Link to comment
 • Moderator

Trebuie modificat titlul topicului. Discuţia/întrebarea se referă la "mutare", nu la "transfer", dar nu putem avea asemenea pretenţii de la un încadrat direct. În plus, nu sunt permise şi nu ajută pe nimeni titluri de acest gen - scurte, dintr-un singur cuvânt.

 

 • Upvote 1
Link to comment

De ce sunteti rai cu cei incadrati direct ??? Eu cunosc politisti, incadrati din sursa externa, actualmente pensionari, si nu au facut institutia de rusine, mai mult decat atat sunt si regretati de colegii lor inca activi !!! Nu intra toti in aceeasi oala, sunt sigur. Cat despre motivul pentru care nu au urmat o scoala militara sau de politie, nu pentru toti e valabila incompetenta sau faptul ca au pcr. Alte probleme are institutia, care sunt grave, nu incadrarile din sursa externa.

Cu stima,

Sasatm

 • Upvote 1
 • Downvote 7
Link to comment
 • Moderator
în urmă cu 10 ore, sasatm a scris:

De ce sunteti rai cu cei incadrati direct ???

Fiindca in paralel, mai sunt unii care au dat examene, se chinuie in scolile de profil cativa ani si trag de o medie buna ca sa prinda un loc mai aproape de casa.

Fiindca incadratii direct nici nu isi imbraca bine uniforma si isi cauta locuri la caldurica, fara a fi interesati sa invete meserie.

E  suficient?

 • Upvote 3
 • Downvote 1
Link to comment

Danpin, să înțeleg că e vb doar de frustrări, nu de competență? Despre examen, însă, și noi am dat examen și am făcut școală. Te rog să mă crezi că și din școli  ies o mulțime de "fantastici" cu care ți-e cam frică să pleci în misiune. Ce pretenții am putea avea la media sau la populație să ne suporte, atâta timp cât noi nu ne înghițim între noi?

Scuze dacă am supărat, dar m-am săturat să fiu privit ca paria doar pt faptul că în loc de 2 ani, am facut 1 an de școală și nu din cauza activității mele profesionale.

Sunt de acord cu voi că polițiștii, în mod normal, ar trebui să provină din școlile de poliție, dar angajările nu le-au facut candidații.

Spor la a fi POLIȚIȘTI, atât celor din sursă externă cât și celor din școlile de poliție!

 • Upvote 2
 • Downvote 3
Link to comment

Nu e vorba nicidecum de frustrari, ci de corectitudine.

Eu pe perioada scolarizarii la SAPVLC, a se citi Scoala de Agenti de Politie "Vasile Lascar" Campina, am invatat si mi-am omorat noptile pentru a prinde judetul de domiciliu. Am fost repartizat la 30 km de domiciliu, la un Post de politie unde am dormit timp de un an jumatate in casa unui strain pentru a asigura frumoasa "permanenta".

Am 5 ani de minister in care am avut intotdeauna cea mai proasta functie, atat in rural, la op urban, cat si acum la investigatii criminale.

Nu m-ar mira faptul ca dupa ce ei termina tutela sa treaca pe functii mai mari ca a mea, intrucat in ministerul nostru nu se tine cont de "studiile de specialitate", chiar si cele doar postliceeale.

Ati fost incadrati direct in judetul de domiciliu si deja vi se pare ca e prea departe.

A nu se confunda conceptia mea cu cea a celor care au trait alte vremuri si care spun "Ba, daca eu m-am chinuit, sa o faceti si voi", nu.

Vrem doar corectitudine si recunoasterea studiilor de specialitate, atat.

 

 • Upvote 6
Link to comment

"Ati fost incadrati direct in judetul de domiciliu si deja vi se pare ca e prea departe." 

Ești corect când îi răspunzi persoanei la întrebare, nu când critici o întreagă categorie.

Am 11 ani de minister, sunt din sursă externă și doar 6 ani mi-am desfășurat activitatea in localitatea/judetul de domiciliu. În rest cel mai aproape am fost la 50 km. Toți acești ani am fost în operativ. Și pe mine mă deranjează când vin din școală colegi care fac greșeli grave, dar nu condamn o categorie întreagă. 

Orientații vin din ambele categorii!

Îți respect părerea, dar încearcă să fii corect! 

Cu respect!

 • Upvote 1
 • Downvote 3
Link to comment
 • Marius changed the title to Mutarea la un alt post în cazul unui agent încadrat direct

Peth oare de ce voi astia incadratii direct va credeti gaura din covrig sau miezul din fanta ? De ce credeti voi ca va recomanda,,cunostintele profesionale " si ,,competentele"? Oare la cat s-a discutat pe acest forum chiar nu ati priceput ca nimeni nu are nimic cu incadratii direct ? Asta dovedeste ca unii dintre cei incadrati direct sunteti frustrati si ca nu puteti sa va depasiti anumite limite. Aveti limitator de viteza ! Esti ,,vazut" ca un paria? Ai mare grija cand simti asta sa nu cumva sa te privesti in oglinda ! Nu condamni o categorie intreaga? Adica categoria celor care au sustinut un examen si au facut o scoala de politie ? Noi astia prosti care am invatat prin scoala sa prindem judetul, am stat cu frica in san ca nu-l prindem, judetul , am acceptat regula concurentei, am sustinut un exemen, am facut o scoala cu o solda lunara care nu ne ajungea sa ne cumparam bilet la tren sa mergem acasa sau tigari si ne-am pierdut timp din viata in timp ce tu faceai plaja la Vama Veche ! Cel mai aproape 50 de kilometrii ? Si ti se pare corect ca voi cei incadrati din sursa externa sa fiti repartizati la 50 de km si unul care face scoala 2 anisori sa fie repartizat la 500 de km ? Vorbim despre ,,orientarea turistica"? Pai hai sa vedem cati dintre sefii nostri au urmat scoala sau academia de politie ! La mine in judet majoriatea sefilor de serviciu sunt incadrati direct, adjunctul sefului de inspectorat este incadrat direct, sefii de birouri sunt incadrati direct.....in concluzie... scoala dauneaza grav carierei ! Si inca ceva, un amanunt, din cauza unora ca tine, nu neaparat incadrati direct, mie nu mi sunt recunoscute studiile postliceale, adica tocmai scoala de politie pe care am facut-o dupa ,,bac", nu ala de la Calafat, Giurgiu sau Bechet ! Suntem categoria profesionala cu doua trepte de salarizare ! Ti se pare corect ? Eu am ceva in plus fata de tine dar suntem platiti la fel, sau eu chiar mai putin ....Si tocmai voi astia incadratii direct beneficiati de cele mai bune functii ! Ar fi si pacat sa refiuzati ! Noi vorbim de niste principii corecte, niste pasi de urmat in cariera, de niste reguli valabile in toate tarile care au politisti respectati in societate ! Toti baietii astia cu muschi cred ca se pot incadra direct ! Din cauza unora ca tine, optuzi in gandire, lumea ne confunda cu jandarii si ,,polutistii cocalari" ! Pai tocmai asta am incercat sa va propunem, sa incercati sa fiti corecti si sa acceptati ca cei incadrati direct sunteti discriminati pozitiv ! Nu sunteti paria ! Sunteti mai ,,politisti " cei incadrati direct ! Sunteti un fel de unguri care tipa ca sunt discriminati dar candideaza in scolile de politie si academie pe locuri destinate vorbitorilor de limba maghiara !

Parerea mea ca putina modestie nu v-ar strica....daca tot ne plangem ca nu avem logica...judecata....rationament !

Edited by Elvis
 • Upvote 9
Link to comment

Catalin imi pare rau daca asta este ideea ta despre a fi CORECT. Ce te face sa crezi ca un POLITIST (ca iti place sau nu ideea) din operativ, incadrat din sursa externa, nu se confrunta cu aceleasi probleme?

Toate problemele pe care le-ai expus decurg din legi si ordonante proaste, gandite in interesul legiuitorilor si din campania masiva de denigrare a institutiilor statului dusa in media.

Sunt de aceeasi parere cu voi ca cel putin in conducerea acestor institutii (ca peste tot, de altfel) ar trebui pusi oameni care chiar stiu cu ce "se mananca".

Am mai spus si cu alta ocazie ca in mod normal toti politistii ar trebui sa provina din scoli de specialitate, dar ca sa intru in sistem am invatat la fel de mult ca si voi. Sunt de acor cu voi ca poate, la inceput, eram stangaci, dar am invatat pe branci si, in ce priveste activitatea de politie, in bransa mea nu sunt cu nimic mai prejos decat colegii veniti din scoala.

In orice caz, nu cred ca e bine sa purtam discutii de genul asta aici. Daca vreti sa detaliem si nu ma excludeti de pe aici, o putem face in aria privata sau mesaje private.

Elvis, examen am dat si eu ca sa intru in sistem, scoala am facut si eu , singura diferenta este doar durata (eu am facut 1 an, nu 2). Nu este vina mea ca statul nu va asigura conditii mai bune de cazare si transport in scoala.

Nu am jignit pe nimeni, deci va rog sa nu o faceti nici voi.

Cu acelasi respect!

 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

@PetH puţină atenţie te rog! 

în urmă cu 7 ore, PetH a scris:

Am mai spus si cu alta ocazie ca in mod normal toti politistii ar trebui sa provina din scoli de specialitate

După cum spui şi tu, încadrările directe sunt o anomalie. Nu vreau să fac analize punctuale, pe persoane. Te asigur ca la un exemplu de-al tău cu un poliţist absolvent de şcoală ce a făcut nu ştiu ce sau nu ştie ceva, eu voi avea/găsi câte zece exemple de încadraţi direct orientaţi prin te miri ce posturi/birouri/etc sau care n-au nicio treabă cu această muncă. Dar atenţie ... nu despre asta discutăm aici. Nu facem un studiu, comparaţii sau altceva de acest gen. Te asigur că şi la aşa ceva am agrumente imbatabile demonstrate şi verificate în timpul de când muncesc în această instituţie (apropos, nu ştiu din ce sistem faci tu parte sau în ce sistem ai intrat, dar eu sunt poliţist şi fac parte din instituţia Poliţiei Române, nu din vreun "sistem". Am observat că în ultima vreme foarte mulţi colegi sunt îndrăgostiţi de acest termen, inventat de un închipuit parvenit mare general de ismene, ce ... by the way ... a căpătat o conotaţie negativă. Eu nu mă percep ca fiind coleg decât cu poliţiştii, nu cu pompieri, jandari, soldaţii din MApN sau şpionii din serviciile de impostură din ţara asta, ce fac parte din sistemul ăla cu denumire popoasă).

Eu discutam despre această practică a încadrărilor directe, introdusă în legislaţie de nişte birocraţi. Nu învinovăţesc de ceva anume pe cei ce au profitat de această prevedere, ci îi învinovăţesc acele scursuri umane ce au batjocorit legea 360 prin modificare. Nu-mi doresc deloc să fie daţi afară încadraţii direct, aşa cum foarte mulţi presupun când se discută de acest subiect. Am colegi care îmi sunt prieteni adevăraţi şi cu care aş avea curaj să intru şi-n foc şi care sunt încadraţi direct. Şi nu i-aş da pe zece/o sută de absolvenţi de şcoală de poliţie. Pentru că nimeni nu spune că printre angajaţii direct nu sunt şi buni poliţişti, dar din păcate ei sunt excepţii. Iar din punct de vedere al principiului, chiar şi dacă ar fi toţi nişte astfel de excepţii, tot nu e ok. Pentru că aşa cum spuneai şi tu mai sus, nu e normal. La fel cum dacă îmbraci un halat alb şi intri într-un spital, nu devii brusc un doctor/asistent medical, nici aici nu e normal.

În concluzie, eu discut despre viitor. Ce a fost ... a fost. Dacă noi am apucat aceste vremuri ... asta e. Dar aceste încadrări directe trebuie eliminate din statut şi generaţiile ce vin după noi, trebuie să intre în normalitate. Pentru că aşa e corect.

 • Upvote 6
Link to comment

Eu ma bucur foarte mult ca au fost organizate astfel de concursuri pentru ca asa va putem demonstra voua, cei care ati facut o scoala ca si noi ne descurcam si nu vom dezamagi. Sunt sigur ca noi din sursa externa ne vom descurca mult mai bine ca unul de la Campina care abia a terminat. Am vazut foarte multi politisti incadrati din sursa externa in 2006, care acum au ajuns foarte sus si Politia Romana se mandreste cu ei. 

 

Jos palaria pentru incadratii direct din sursa externa. 

 • Downvote 13
Link to comment

Unii dintre cei incadrati direct nu faceti altceva decat sa confirmati ca aceste incadrari directe, impotriva naturii, sunt niste anomalii, niste erori de sistem ! Mult mai bine, Politia Romana se madreste cu ei ? Dupa nick , Anormal, eu unul nu pot sa emit pretentii si sa te suspectez de inteligenta. Cu unii dintre cei incadrati direct consider ca ne pierdem timpul. Moartea ratiunii.....Ignoranta este noaptea mintii, dar o noapte fara luna si stele !

Edited by Elvis
 • Upvote 4
Link to comment

Îmi cer scuze pentru direcția in care am canalizat discuția!

Cred că am reușit să lămuresc băieții ( Cătălin și Elvis) unde am greșit, dacă nu, sunt dornic să o fac. A fost o greșeală de interpretare din partea mea.

Sper că o să-mi permiteți să învăț în continuare din experiența voastră, de care am atâta nevoie.

Mulțumesc pentru intelegere!

Link to comment

Şefu', şefu', vezi că iarăşi ai înţeles greşit. Aici nu e un alt fel de şcoală, ca să înveţi, ci e un forum, al cărui principal scop e să ne ajutăm între noi, indiferent din ce sursă provii. Altfel spus, nu e fair play doar să beneficiezi de informaţiile, sfaturile sau experienţele din postările de aici, ci trebuie să contribui şi tu. Cam aşa ar trebui să meargă treaba pe-aici.

Link to comment

Șefu', șefu' am înțeles din prima, nu e nevoie să faci mișto. Era un mesaj prin care îmi ceream scuze și ar trebui luat ca atare. Dacă ai nevoie de vreo informație, te ajut cu cea mai mare plăcere.

Sper să nu-mi fie interpretată "pe dos" fiecare intervenție.

Link to comment
 • 2 weeks later...

Am vorbit cu un coleg care a intrat in primavara si acum lucreaza la un post de politie la 50km de domiciliu. Postul de politie la care lucreaza e la doar 8km de domiciliu meu, dar eu o sa lucrez la 26km distanta. Dupa ce termin tutela, daca ma duc la seful inspectoratului putem face rocada? 

 • Downvote 3
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.