Jump to content
POLITISTI.ro

Salut,o intrebare legata de becuri,lumina de drum

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Marius,

Postare recomandată

Publicat

Salut, numele meu este Radu sunt din Bistrita si as avea o intrebare legata de faruri respectiv lumina de drum si becurile legale.

Astazi am cumparat din kaufland un set cu 2 becuri H7(mega white, xenon) pe cutie scrie Homologation, becurile lumineaza un alb spre verde.Eu vreau sa stiu daca asta ar fi o problema si daca aceste becuri o sa imi puna in pericol certificatul masinii sau nu. Multumesc anticipat.

IMG_20170105_134728.jpg

Publicat

Dacă mașina a fost prevăzută din construcție cu xenon, sau ai o asemenea mențiune în cartea de identitate, le poți folosi.

Publicat

Se pare că totuși nu sunt chiar așa normale.

Descriere

Bec halogen H7-12V 55W.

Bec halogen de mare putere, umplut cu gaz xenon.

Ofera iluminare cu 30% mai buna si vizibilitate mai buna a indicatoarelor de circulatie. Lumina alba similiara cu lumina naturala.

Omologare europeana.

Publicat (modificat)

Pai si daca sunt becuri normale am voie cu ele nu? De asta am pus poza sa vedeti despre ce e vorba. Instalatie xenon nu am pe masina si nici mentionat in cartea masinii. In + nu dau eu milioane pe xenon. Sunt becuri de 30 lei din kaufland.

Si pana la urma am voie cu ele sau nu ? Sa stiu daca le mai tin sau daca sa le dau jos chiar azi...

Modificat de RaduM93
  • Moderator
  • Soluţie
Publicat
în urmă cu 13 ore, iav a scris:

Se pare că totuși nu sunt chiar așa normale.

Crede-mă că sunt doar nişte becuri normale cu etichetă mincinoasă pentru naivi.

Becurile cu xenon arată cam aşa:

bec-xenon.jpg  xenon.jpg

• Apreciez 1
Publicat

O sa te tina exact cat dai pe ele.

Recomandarea mea este sa te orientezi spre ceva firme dedicate, gen Osram, Philips etc.

Publicat

Razvan

O sa te tina exact cat dai pe ele.

Recomandarea mea este sa te orientezi spre ceva firme dedicate, gen Osram, Philips etc.

Razvan nu e vorba de cat ma tin si ce firma sunt intrebarea mea era: "Daca am voie cu ele si daca o sa imi pierd sau nu certificatul." 

Publicat

Vezi ce-a raspuns @Marius putin mai sus. Sunt becuri normale H7 deci nu ai nicio problema dpdv al legii. Probleme o ai doar de performante, fiind niste "pocnitori'.

• 1 an mai târziu...
Publicat

Buna ziua, ma numesc Alexandru. Intrebarea mea este, daca doresc sa schimb stopurile de pe autoturismul personal vw golf v cu altele decat cele originale, cele noi nefiind omologate rar,

se pot omologa la rar? Mentionez ca, ca aspect sunt identice ca cele originale de pe golf 6, nu doresc sa fac tuning. Motivul este unul de siguranta mai mult, in conditiile in care mi s-a spus de catre mai

multe persoane cu care am mers in "convoy" mai ales vara, ca nu prea se vede cand pun frana. 

Pe scurt, un produs aftermarket neomologat rar se poate omologa?

Imi cer scuze daca intrebarea a mai fost pusa, cu functia search nu am gasit un raspuns asemanator.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.