Jump to content
POLITISTI.ro

Permis de Anglia retinut in Romania


IulianPetre

Recommended Posts

Salut, am permis de anglia , mi-a fost retinut permisul 1 luna de zile, politistul care mi-a retinut permisul mi-a zis ca pot ridica permisul din romania mai exact din calarasi orasul unde stau, de fapt trebuia sa fac o cerere ca permisul meu sa ramana in tara sa il pot ridica din calarasi, pentru ca nu am facut cererea(bazandu-ma pe ce mi-a zis politistul) permisul meu a fost trimis in anglia, deja a trecut 1 luna si permisul nu a ajuns acolo.Intrebarea e daca pot sa fac o imputernicire catre cineva din anglia sa imi ridice permisul si sa mi-l trimita prin posta(asta daca permisul ajunge intr-un final in anglia la DVLA). Multumesc !

Link to comment
  • 5 years later...

Buna ziua, sotului meu i s-a suspendat permisul englezesc in Romania, perioada de suspendare a trecut ,dar domnii de la Politie l-au sfatuit sa mearga in Anglia dupa permis iar dupa aceea il poate preschimba in unul romanesc. 

Cum ar trebui sa procedeze, fara sa mai faca un drum in Anglia?

Caror autotitati ar trebui sa se adresese pentru a redobandi permisul?

Pana sa intre in posesia permisului ( fizic vorbind) are dreptul sa conduca?

 

Link to comment
  • Moderator
52 minute în urmă, GabrielB a scris:

Caror autotitati ar trebui sa se adresese pentru a redobandi permisul?

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

Poliţia Română nu mai are competenţe privind examinarea, eliberarea ori preschimbare a permiselor de conducere încă din anul 2001.
Aceste activităţi sunt în competenţa DRPCIV (Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculari Vehicule şi /sau Serviciilor Publice Comunitare), instituţii care au fost înfiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a mun. Bucureşti şi care nu mai au nicio legătură cu Poliţia Română.
Drept consecinţă, trebuie să vă adresaţi instituţiei respective, nu Poliţiei Române sau poliţiştilor.

Link to comment
  • 1 year later...
  • 2 months later...

Bună, băiatul meu are permis dobândit în România preschimbat în UK,reținut în România septembrie 2023 pt ca era deteriorat . Care sunt demersurile pentru a recăpăta permisul și preschimbarea în cel românesc.  Mulțumesc!

Link to comment
  • Moderator

@Amna,
Poliţia Română nu mai are competenţe privind examinarea, eliberarea ori preschimbare a permiselor de conducere încă din anul 2001.
Aceste activităţi sunt în competenţa DIRECȚIA GENERALĂ PERMISE DE CONDUCERE ȘI ÎNMATRICULĂRI şi /sau Serviciilor Publice Comunitare), instituţii care au fost înfiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a mun. Bucureşti şi care nu mai au nicio legătură cu Poliţia Română.
În consecinţă, trebuie să vă adresaţi instituţiei respective, nu Poliţiei Române sau poliţiştilor.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.