Jump to content
POLITISTI.ro

Întrebări legate de viața din timpul Academiei și de după


OanaMihaela

Recommended Posts

Hei! Sunt în clasa a XII-a și vreau și sper din tot sufletul să reușesc să fiu admisă la Academie, specializarea Drept. Deși mai e ceva timp până la admitere, eu deja mă gândesc la viața de student din timpul Academiei și știu că nu se aseamănă mai deloc cu a unui student de la o facultate oarecare. Aș avea câteva întrebări legate de asta, deși știu că cel mai bine e atunci când voi vedea pe pielea mea cum este.

1. De câte ori pe săptămână avem voie să ieșim în oraș și în funcție de ce anume ți se permite acest lucru?

2. Programul unei zile de dimineață până la culcare.

3. Condițiile din cămin. 

4. La cât timp ți se permite să pleci acasă?

5. Care sunt regulile cele mai stricte?

Am auzit că fetele sunt mai avantajate față de băieți cu anumite lucruri (deși nu prea cred) dar dacă așa o fi, cu ce? :)) 

Am și două întrebări legate de după ce termin Academia. 

Care sunt șansele să fiu repartizata în orașul de unde provin? Dacă după câțiva ani nu aș mai vrea să profesez ca polițistă aș putea lucra ca altceva doar ca absolvent al Academiei sau ar trebui să mai urmez un master sau altceva pentru a profesa ca avocat/procuror/jurist etc (meserii din domeniul dreptului).

Mulțumesc și o zi cât mai bună! :) 

 

Link to comment

Oana daca o sa iei examenul la Academia de Politie, trebuie sa inveti si sa iti vezi de treaba ta. La sfarsit de saptamana nu cred ca o sa fie vreo problema sa iesi in oras . In timpul saptamanii daca ai ceva de rezolvat in oras poti sa iesi daca ti se permite si nu vad de ce nu ti s-ar permite daca ai note bune. Programul in linii mari cred ca incepe cu desteptarea, program administrativ , curatenie pe sectoare, masa, studiu, masa, program liber , studiu, masa si stingerea. Intre orele 6.00 - 22.00. Am terminat cam de multisor scoala si atunci era militara. Conditiile de cazare sunt bune asta daca nu esti vreo printesa care cauta un palat de clestar. Acasa poti pleca cam de cate ori te tine buzunarul, daca inveti nu cred ca o sa ai probleme cu plecatul, cu anumite exceptii cand esti planton, de serviciu etc. Regulile tin de bun simt si de morala. Daca ai cei sapte ani de acasa nu o sa intampini nicio problema. Fetele sunt discriminate pozitiv. Parerea mea este ca nu ar trebui sa se intample asta.

Repartizarea se face in functie de media de absolvire. Cu cat este mai mare sansele sa ajungi acasa cresc.

Daca te gandesti sa faci Academia ca apoi sa renunti eu zic sa lasi pe altcineva care chiar isi doreste si sa nu ne incurci. Academia de Politie trebuie sa pregateasca politisti, nu avocati, procurori sau juristi !

In speranta ca ti-am fost de ajutor iti doresc o zi frumoasa.

Link to comment

Mulțumesc frumos pentru răspuns! :)

Nu voi renunta la cariera de polițist  (in caz ca voi intra) pentru ca asta ma vad facand o viata intreaga, dar m-am gândit ca cine stie ce se poate intampla pe viitor si ce alte "surprize" pot aparea. Voiam doar să stiu dacă se poate profesa si ca altceva terminând doar Academia, dar e in regula. 

Mulțumesc din nou! 

Link to comment

Vreau să spun că dacă după terminarea celor 4 ani de la specializarea Drept din cadrul Academiei aş face şi un master de exemplu, aş putea lucra (în caz că voi vrea sa renunț vreodată la cariera de polițist, desi nu cred că se va întâmpla asta) la INM sau ca avocat, jurist etc (alte meserii din domeniul Dreptului). 

Link to comment

Dacă te gândești să renunți( deși ai pus în paranteză), înseamnă că pentru tine  a fi polițist nu înseamnă decât o „ușă dosnică” , pentru a intra la I.M.N, sau Baroul de Avocați. Să nu candidezi, pentru că în cazul în care vei intra în Poliția Română, vei lua locul unuia care chiar vrea să facă o carieră în profesia de polițist.

  • Upvote 3
Link to comment

Nu am spus si (după mine) nici nu am dat de inteles ca a fi polițist înseamnă "o usa dosnica" pentru a intra la INM. Nu ai/ati inteles nimic oricum. In fine, mulțumesc! 

  • Downvote 2
Link to comment

Eu zic sa ne lasi . Nu esti nici prima nici ultima care intra pe aici si se crede gaura din covrig. La Academia de Politie nu primesc analfabeti functional.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.