-
Similar Content
-
By Andrei2289
Salut,as vrea sa stiu daca imi trebuie un document cu care as putea sa zbor cu vesta mea balistica
-
By Releu
Buna ziua domnilor! Sunt un simplu cetatean care respecta politia, politistii si in general institutiile statului, insa care e profund dezamagit de Politia Locala, in speta cea din Pitesti. In toamna anului trecut, in timp ce eram cu un prieten de-al meu, pe o banca aferenta blocului in care acesta locuieste, ce-i drept la o ora destul de tarzie, am fost amendati pentru tulburarea linistii publice. Asta desi purtam un dialog civilizat intre noi, nu consumam si nici nu consumasem in prealabil bauturi alcoolice si am fost extrem de cooperanti. Domnii agenti au venit la noi, s-au prezentat si ne-au cerut sa ne identificam, iar dupa ce am facut acest lucru ni s-a adus la cunostiinta ca vom fi amendati pentru tulburarea linistii publice. In acel moment am ales sa sunam la 112 si sa cerem interventia Politie Romane care ne-au transmis ca NU trebuia sa ne legitimam si sa le transmitem ca nu ii recunoastem ca fiind politisti nefacand parte din MAI. In orice caz ne-am trezit cu amenda acasa pe care de altfel am contestat-o in instanta, contestatia fiind respinsa. Tin sa precizez ca NU aveau niciun martor si NU au avut absolut nicio dovada. Acum cateva zile am patit aceeasi chestie. Din nou am fost amendat exact in acelasi fel. Ce am de facut? Pot sa refuz sa ma legitimez si sa ii rog sa cheme un echipaj al Politiei Romane? Sau cum as putea sa ma protejez impotriva acestor abuzuri? Va rog mult sa ma ajutati! Stiu ca este un forum pentru politisti, dar am toata increderea ca vreti ca legea si cetateanul sa fie respectati.
-
By Marius
Radierea din evidenta a vehiculelor se face de catre autoritatea care a efectuat inmatricularea sau inregistrarea, la cererea proprietarului, in urmatoarele cazuri:
proprietarul doreste retragerea definitiva din circulatie a vehiculului si face dovada depozitarii acestuia intr-un spatiu adecvat, detinut in conditiile legii; proprietarul face dovada dezmembrarii, casarii sau predarii vehiculului la unitati specializate in vederea dezmembrarii; la scoaterea definitiva din Romania a vehiculului respectiv; in cazul furtului vehiculului. Radierea cand detinatorul nu mai doreste mentinerea vehiculului in circulatie
Cererea solicitantului; Actul de identitate al solicitantului in original şi copie; Copia unui document care atestă deţinerea unui garaj, teren, curte, parcare, unde va fi depozitat vehiculul respectiv; Certificatul de inmatriculare; Plăcuţele cu numărul de inmatriculare; Cartea de identitate a vehiculului in original şi copie; Fişa de inmatriculare cu viza organului fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale sau certificatul de atestare fiscală; Certificatul de radiere - 3 exemplare; Declaraţie pe proprie răspundere a titularului inmatriculării sau a moştenitorilor legali ai acestuia, din care să reiasă că vehiculul nu mai circulă pe drumurile publice; In cazul persoanelor juridice vor fi depuse documentele care să ateste dobandirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, in copie (de exemplu certificat inregistrare la Registrul Comerţului), precum si imputernicirea reprezentatului legal al acestora; Procură specială autentificată de notarul public, in cazul in care documentele se depun de o altă persoană decat titularul.
Radierea in cazul predarii vehiculului catre o unitate specializata in vederea dezmembrarii
Cererea solicitantului; Certificatul de inmatriculare; Actul de identitate al solicitantului in original şi copie; Plăcuţele cu numărul de inmatriculare; Cartea de identitate a vehiculului in original şi copie; Documentul care atestă dezmembrarea, casarea sau predarea unei unităţi specializate in vederea dezmembrării; Fişa de inmatriculare cu viza organului fiscal competent teritorial (D.I.T.L.), sau certificatul de atestare fiscală. Certificat de radiere - 3 exemplare; In cazul persoanelor juridice vor fi depuse documentele care să ateste dobandirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, in copie (de exemplu certificat inregistrare la Registrul Comerţului), precum si imputernicirea reprezentatului legal al acestora; Procură specială autentificată de notarul public, in cazul in care documentele se depun de o altă persoană decat titularul.
Radierea in cazul scoaterii definitive a vehiculului din Romania (export)
Cererea solicitantului; Actul de identitate al solicitantului in original şi copie; Certificatul de inmatriculare; Plăcuţele cu numărul de inmatriculare; Cartea de identitate a vehiculului in original şi copie; Documentul care atestă exportul vehiculului (document vamal romanesc de export / document străin vamal de import / document de inmatriculare in străinătate / sau alte inscrisuri oficiale străine din care rezultă exportul sau inmatricularea in străinătate); Certificat de radiere - 3 exemplare; In cazul persoanelor juridice vor fi depuse documentele care să ateste dobandirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, in copie (de exemplu certificat inregistrare la Registrul Comerţului), precum si imputernicirea reprezentatului legal al acestora; Se poate da curs radierii şi fără Cartea de Identitate a vehiculului, certificatul de inmatriculare şi plăci dacă se face dovada că acestea au fost reţinute de autorităţile străine la inmatriculare; Procură specială autentificată de notarul public, in cazul in care documentele se depun de o altă persoană decat titularul. Radierea in cazul declarării furtului vehiculului
Cererea solicitantului; Actul de identitate al solicitantului in original şi copie; Documentul emis de poliţie care atestă furtul in ţară sau străinătate; Certificatul de inmatriculare; Cartea de identitate a vehiculului in original şi copie; Fişa de inmatriculare cu viza organului fiscal competent al autorităţii Administraţiei Publice locale (D.I.T.L.); Certificatul de radiere - 3 exemplare; In cazul persoanelor juridice vor fi depuse documentele care să ateste dobandirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, in copie (de exemplu certificat inregistrare la Registrul Comerţului), precum si imputernicirea reprezentatului legal al acestora; Procură specială autentificată de notarul public, in cazul in care documentele se depun de o altă persoană decat titularul.
-
-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now