Jump to content
POLITISTI.ro

Înmatriculare auto în localitatea de resedinţă (flotant)?


zara

Recommended Posts

buna ziua,

Numele meu este Zara sunt din Suceava si muncesc in Buc .am cumparat o masina second hand acum 2 luni din bucuresti  ,proprietarul fiind din bucuresti a scos acum o luna fiscalul, eu acum circul cu ea inca fara sa o fi inmatriculat.Nu ma pricep la acte si as vrea sa merg undeva unde sa fiu indrumata ca sunt  ok actele.Doresc sa o inregistrez cat mai rapid insa nu am avut program liber de la locul de munca astfel incat pot doar dupa 24 decembrie cand voi avea liber cateva zile.Daca imi fac flotant pe bucuresti as  putea sa o inregistrez aici fara a mai pleca in Suceava sa o inregistrez? Daca trebuie sa merg obligatoriu sa o inregistrez in Suceava ce acte am nevoie si as putea sa merg peste 2 luni sau trebuie acum cat mai rapid?

va multumesc foarte mult

cu respect ,

Zara M.

Link to comment
  • Marius changed the title to Înmatriculare auto în localitatea de resedinţă (flotant)?
  • Moderator

Înmatricularea, radierea, etc. se efectuează de serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor (nu la poliţie), în a căror rază de competenţă proprietarii îşi au domiciliul sau sediul în cazul persoanelor juridice. Singura situaţie în care autovehiculele se înmatriculează în localitatea de reşedinţa (unde locuieşte temporar - "flotant"), este în cazul persoanelor fizice cu domiciliul în străinătate.
Documentele necesare pentru transcrierea dreptului de proprietate le găseşti aici:

 

Link to comment
  • 1 year later...

Bună ziua. Recent am achiziționat o mașină de la Pitești de unde am și domiciliul cu gândul că o voi înmatricula in Oradea unde locuiesc însă am doar viza de flotant. Am aflat că acest lucru nu este posibil. Mașina încă nu am declarat-o la primărie. Întrebarea mea este se poate să fac contract de vânzare-cumparare cu soția pe mașină și dacă da eu mai trebuie să scot certificat fiscal având în vedere că mașina nu o fost înregistrată la primărie. Sau cum mă sfătuiți să procedez pentru a putea înregistra mașina în Oradea să nu fiu nevoit să fac un drum la Pitești? Menționez că soția are domiciliul în Oradea. Mulțumesc.

Edited by CosminB3
Am adăugat mulțumiri
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.