Jump to content
POLITISTI.ro

Tras pe dreapta pentru depasirea vitezei.

Cristiann

Recommended Posts

Circuland prin Bucuresti am fost oprit de multe ori pentru depasirea vitezei, mai ales noaptea. Nu cu mult, in general aveam 70-80 km/h. Totusi, o singura data am fost amendat..

De obicei patesc asa: sunt oprit, mi se spune ca am depasit viteza cu x km si mi se cer actele. Dau actele, politistul se duce la masina, sta 2,3 minute, se intoarce, imi da actele si imi spune sa nu mai depasesc viteza in viitor. Fara sa ma amendeze. 

Va intreb daca e ceva ce se intampla des; daca am fost eu foarte norocos de atatea ori; sau daca cei ce m-au oprit pur si simplu voiau 'sa faca un ban cinstit'.

Mentionez ca mereu vorbesc foarte politicos cu ei si niciodata nu 'incerc sa o dau la pace'.

PS: Odata, noaptea, am fost oprit la intrare in Bucuresti, pe ultimii km din autostrada A3, avand 170 km/h. Politistul mi-a spus ca in portiunea in care m-a surprins radarul era o restrictie de 100km/h. Eram convins ca raman fara permis, insa s-a intamplat la fel. Mi-a adus actele si mi-a spus sa conduc mai incet.

Edited by Cristiann
  • Downvote 6

Nu cunoaștem motivul pentru care ți se întâmplă asta și nu știm ce să-ți spunem.

De regulă, cei opriți pentru depășirea vitezei sunt înregistrați video și sancționați printr-un proces verbal. 

• Moderator

Cel mai probabil iniţiatorul topicului doar un troll, nu merită răspunsuri. Recomandat e să ignoraţi astfel de "întrebări".

Intrebarea este foarte serioasa. Nu sunt troll, sunt doar curios. Speram sa primesc niste raspunsuri de la colegii vostri de la rutiera

Eu sunt de la rutieră, și nu sunt singurul, însă după cum ți-am spus, nu știu ce răspuns să-ți dau pentru că nu cunosc detalii cu privire la aceste aspecte.

Există posibilitatea ca înregistrarea să nu fie una din care să reiasă vinovăția cuiva ori o funcționare defectuoasă a aparaturii radar. Aceste lucruri se constată în momentul când se vizionează înregistrarea iar acolo unde sunt discordanțe, cel oprit nu este sancționat pentru că nu ar fi corect față de acesta. De principiu, mai bine nu sancționezi un vinovat, atunci când nu ești sigur de fapta săvârșită, decât să sancționezi un nevinovat.

Nu este nici vina lui dar nici a agenților de circulație. Aparatura fiind una electronică, se poate să aibă probleme. Asta ar fi cea mai plauzibilă explicație. Altceva, repet, nu știu să-ți spun pentru că nu cunosc detalii.

• Moderator

Nu mertită să-ţi pierzi vremea pentru un răspuns la acest gen de întrebări. Probabil că a nimerit greşit şi ar trebui să meargă pe la vrăjitoarea Mercedesa din moment ce ne întreabă pe noi aici despre ce gândeau nişte poliţişti atunci când l-au oprit pe el.  :doh:

Da, Cătălin, poate ai dreptate. Am încercat să-l lămuresc în a înțelege ceea ce presupun eu dat fiind faptul că și mie, ca radist, mi s-a întâmplat asta iar cel oprit nu a fost sancționat. 

Edited by genessys30