Jump to content
POLITISTI.ro

Dovada permis in timpul cercetarii penale

Al3xQQ

Recommended Posts

Buna seara. Pe data de 19 noiembrie am avut un accdient pe o trecere de pietoni cu 2 victime. O victima a primit 10 zile de spitalizare si cealalta 0. M-au dat in judecata. Din data accidentului am dovada fara drept de a conduce pe 3 luni. Din cate am auzit se poate scoate pe perioada procesului o dovada care iti da voie sa conduci pana se solutioneaza procesul. Se poate asa ceva? Imi poate da cineva niste detalii va rog frumos? Si cat timp este valabila acea dovada? As dori sa plec de Craciun pe undeva si chiar m-ar ajuta. Multumesc. O seara placuta.

Edited by Al3xQQ

In cazul unui accident ca al tau se elibereaza dovada cu valabilitate pe 15 zile care se prelungeste din 30 in 30 zile pana la finalizarea dosarului. Probabil ai inteles tu gresit, verifica dovada sa vezi daca ai sau nu valabilitate la ea si prezinta-te la Parchet pentru prelungirea dovezii . Suspendarea de 3 luni o primesti dupa finalizarea dosarului intrucat in cazul tau victimele nu au minim 90 zile ingriniri medicale deci nu este fapta penala.

Am fost implicat intr-un accident rutier, in urma caruia sunt vinovat. Dosarul nu s-a finalizat, dar politistul care instrumenteaza cazul mi-a spus ca va fi NUP pentru ca nu au fost peste 90 zile de spitalizare(4-5 zile spitalizare spitalizare pentru ca o persoana a fost lovita de air bag si cealalta a dat cu capul in parbriz). Sunt sofer profesionist si stiu ca voi sta 90 de zile fara drept de reducere la 30 de zile. Vreau sa stiu, daca pana la solutionarea dosarului, stau 30 de zile, dupa aceea fac cerere pentru vizat dovada, apoi mai stau 30 zile, iarasi fac cerere, aceste perioade de "pauza"se contabilizeaza la incheierea dosarului? Pana acum am avut drept de circulatie cele 15 zile pe dovada si inca 3 luni vizata de catre domnul procuror..

• Marius changed the title to Dovada permis in timpul cercetarii penale

Buna ziua, in data de 14-09-2016 am comis un accident soldat cu o victima, am inteles din spusele domnului politist ca victima are 90 de zile termen sa ma dea in judecata, ea a fost internata doar din jurul orei 1 prima zi pana a doua zi la ora 12 nu a avut zile de spitalizare a ramas peste noapte pt toate investigatiile ea nu a vrut sa ma primeasca la spital pt a sti daca ma va da sau nu. La sectia de politie udriste pe domnul politist care se ocupa de cazul meu nu l-am gasit de 4 ori acolo de tot atatea ori de cate am fost. In continuare as vrea sa stiu daca pot afla ceva de dosarul meu pe net si daca am dovada de la politie de pe 26 noiembrie pana pe 16 decembrie cu curere, acum daca vrea sa ma duc sa iau din nou dovada trebuie sa mai fac o cerere la parchet sau pot merge direct la udriste? multumesc anticipat

@alex1988 0 si in etilotest si in sange.

@cristian3411 nu am omis nimic. asa mi s-a dat din prima fara drept. dar ma gandesc ca daca se face proces se face sa se cunoasca vinovatul deci eu momentan am prezumția de nevinovatie. deci ar fi logic sa pot conduce pe perioada procesului.

@danpin nici macar atat, putin, putin de tot l-am 'ras' pe unul din ei la picior. repet putin. nici macar nu a picat pe jos, nimic.

@bambiboss nu, nu am drept de circulație, scrie clar pe dovada si mi-a zis si domnul politist acest lucru verbal. ce e de făcut?

Edited by Al3xQQ

Mergi la Parchet si discuta cu procurorul de caz, el fiind singurul in masura sa-ti dea un act cu care sa prelungesti valabilitate la dovada daca considera. Oricum vei primi 90 zile suspendare cand se va finaliza dosarul asa ca nu te stresa prea tare caci perioada in care stai pe tusa se scade din perioada de suspendare in masura in care ai primit dovada fara valabilitate