Jump to content
POLITISTI.ro

Schimbare culoare autoturism


Papadox

Recommended Posts

Buna ziua,

Am achizitionat un autoturism si sunt in proces de inmatriculare. Vechiul proprietar tocmai schimbase culoarea masinii din rosie a facuto neagra. El a mers la R.A.R si a trecut acest lucru in cartea tehnica a masinii dar nu a mai ajuns sa schimbe talonul (in talon a ramas rosie). Intrebarea mea este daca este legal sa circul cu masina in aceste 30 de zile. Mentionez ca sunt trecut pe talon la sectiunea instrainat, iar masina are itp si rca valabile. Va multumesc anticipat!

Link to comment

Nu prea este. Potrivit art. 11/10 din OUG 195/2002 acest fapt reprezintă contravenție și se sancționează cu amendă în cuantum de 750 de lei, conform art. 101/1/4, iar conform art. 112/1/p se reține talonul și, plăcuțele, potrivit art. 112/3, toate din OUG 195/2002, iar mașina, din momentul opririi, nu mai are drept de circulație. Adică vei primi dovezi înlocuitoare, la talon și plăcuțe, fără drept de circulație.

Mergi de perfectează actele cât mai repede pentru a nu se complica lucrurile. În astfel de situații, polițistul care constată această neconcordanță între realitate și ceea ce este trecut în talon, va face verificări amănunțite, verificări care pot dura și câteva ore, dat fiind faptul că situația trebuie lămurită să se știe dacă clar dacă este o eroare sau ceva cu intenție.

 

Link to comment
  • 4 years later...

buna ziua,

doresc sa vopsesc doar o portiune din masina  (nu neaparat cu o singura culoare .. de exemplu o aripa de apta culoare sau niste cercuri pe masina sau alte forme geometrice ...sau un desen...)

pe toate forumurile lumea e de parere ca 50 % sau 30% e suprafata care o poti prelucra fara a fi nevoit sa faci modificari in acte si avize de la RAR sau alte institutii

cu rugamintea, exista in legislatie ceva legat de vopsirea partiala a unei masini ? si implicatiile/ responsabilitatile detinatorului ?

va multumesc

Link to comment
  • 6 months later...

Salut!

Urmeaza sa import o masina de culoare gri/argintiu pe care doresc sa o vopsesc neagra sau alba inainte de a incepe procesul de inmatriculare sau a scoate numere rosii. Care este procedura pe care sa o urmez (din moment ce pe actele din tara de origine scrie o alta culoare decat cum o sa fie masina de fapt) sau trebuie sa trec prin procesul de inmatriculare si doar dupa sa ii schimb culoarea.

Link to comment
  • Active member

Prima data trebuie sa treci prin RAR 

Acolo iti vei omologa noua culoare care va fi trecuta in cartea de identitate a masinii.

De abia dupa te vei duce la inmatriculari.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.