Jump to content
POLITISTI.ro

Conducere în perioada de preschimbare permis


swayzakmaster

Recommended Posts

Buna ziua,

 

Nu stiu daca s-a mai adresat aceasta intrebare dar incerc..

Daca mie imi expira permisul pe 6 decembrie si ma duc si depun actele. trebuie sa depun si permisul vechi?

Daca da, mi se da ceva ca sa circul pana la eliberarea noului permis?

Daca totusi imi ramane permisul vechi si cel nou nu e disponibil pana la data expirarii celui vechi, raman pieton pana il iau pe cel nou?


Multumesc!

Link to comment

Nu rămâi nici un pieton. Expiră doar documentul iar asta nu iți afectează sau alterează în vreun fel dreptul de a conduce.

Când un conducător auto este depistat în trafic cu permisul de conducere expirat, primește o amendă contravențională iar documentul respectiv se reține eliberându-i-se dovadă înlocuitoare cu drept de circulație 15 zile dar, repet, nu se suspendă dreptul de a conduce. Se presupune că în acele 15 zile cel sancționat își va schimba documentul.

În mod normal ar trebui să primești ceva la mână cum că permisul este la preschimbat, dar la fel de probabil este să nu primești însă, dreptul de a conduce nu îți este afectat nicio secundă.

Totuși, fă demersurile legale să-ți preschimbi permisul de conducere fără sa ți-l rețină vreun polițist ori să iei amendă pentru asta. Nu durează decât câteva zile iar aici includ și vizita medicală.

Link to comment
  • Marius changed the title to Conducere în perioada de preschimbare permis
  • 4 years later...

Buna ziua, am nevoie de o lamurire daca se poate. In 25.08.21 (ieri),am dus permisul Italian impreuna cu documentele aferente, pentru preschimbare cu unul Romanesc cu alt termen de valabilitate, prelungire. Permisul expira pesre 4 zile, si mi sa spus ca nu am dreptul la dovada inlocuitoare dupa aceste 4 zile ( vine vorba nu am primit nici pe cele 4). Deci, pana la finalizarea controalelor si primirea unui nou permis , nu am dreptul de a conduce. E adevarat? Multumesc.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.