Jump to content
POLITISTI.ro

Decontarea cheltuielilor de transport in concediu de odihnă


Recommended Posts

Salut > Nu stiu daca este discutata undeva in forum dar supun spre atentie si poate cineva ma lamureste . Am mers in concediu de odihna cu masina personala . Bineinteles in ordinul de serviciu era trecut acest lucru ca , calatoresc cu auto personal . Surpriza la intoarcere , desi am adus bonuri de benzina nu au vrut sa-mi deconteze decat ce au vrut ei dupa nu stiu  ce tabel . Stiu ca se deconta transportul daca aceai bilete de tren sau cu auto personala . Stiti careva normele dupa care se fac aceste decontari ( stiu ca au fost doar suspendate , nu anulate ) , intrucat vreau sa-i dau in judecata . Va rog pe cei care stiti sa-mi spuneti in ce baza( ma inereseaza legi , HG , ordine de ministru , tot )  se deconta ordinul de serviciu atunci cand iti platea ( parca era 7,5 l /100 km ) , si acuma de ce nu . 

Link to post
Share on other sites

Eu stiam ca se deconteaza in functie de numarul de km nu de numarul de litri de carburant . Iar tabelul ala este valabil pentru toata lumea. Daca tu stii altceva dai in judecata.

Link to post
Share on other sites
 • Marius changed the title to Decontarea cheltuielilor de transport in concediu de odihnă

Se deconteaza un singur ordin de serviciu pentru concediu pe an. Decontarea se face in baza distantei, in km, pana in localitatea de destinatie, in baza unor tabele cu distante valabile pentru personalul din MAI, nefiind nevoie de bon fiscal cu pretul carburantului. Din cate stiu decontarea se face pentru calatoria cu trenul, la clasa a ll a.

Ordinele de serviciu pentru misiune se deconteaza in baza distantei, in km, dus-intros. Distantele dintre localitati sunt stabilite la nivel national si sunt mentionate in tabelele pe care le folosesc cei de la Serviciul financial. Numarul de km rezultat astfel se inmulteste cu un consum de carburant de 7,5/100km, iar consumul total rezultat se inmulteste cu pretul/litru al carburantului, fie benzina, fie motorina. Pretul/litru luat in calcul este cel mentionat in bonul fiscal eliberat de statiile de alimentare cu carburant.

Link to post
Share on other sites

Nu stiu ELVIS , dar dac esti un pic mai ,,vechi " trebuie sa sti ca se decontau aceste ordine de serviciu sub forma care am aratat-o mai sus . Adica 7,5 l / 100 de Km . A fost candva , vreau sa stiu acea baza ( in care se deconta ) si daca sa anulat sau suspendat acest drept . Vezi si topicul in care am aratat ca se deconteaza cheltuielile stomatologige. Cine stie cate drepturi mai avem , si   stau la sertar nestiute , si cei care le stiu vor ca noi sa nu le stim . O zi buna.

Edited by nutug69
Link to post
Share on other sites

Pai dai in judecata ca poate ne indrumi si pe noi. Eu nu imi aduc aminte sa fi decontat ordinul de serviciu pentru concediu 7,5 litri/100 de km si sunt ,,foarte vechi", aproape dinozaur. Tyranossaurus rex chiar !

Link to post
Share on other sites
 • Membru

7,5L/100km se deconteaza misiunile efectuate cu auto proprietate personala daca aduci bon de carburant cu valoarea carburantului per litru, cele de concediu, in functie de distanta! Elvis. de cand esti dinozaur? :))

Edited by eti
Link to post
Share on other sites

Ok , o sa mai fac ceva sapaturi , daca aflu ceva va tin la curent . Posibil sa fi gresit eu . In ceea ce priveste decontarea cheltuielilor stomatologice , e reala chestiunea ... desi vad ca nu stie nimeni de ea . Cine stie cate alte drepturi sunt pitite prin sertare ....

Edited by nutug69
Link to post
Share on other sites
 • Membru

Intreaba la financiar. Stiu ca ei au acolo niste tabele, probabil anexe la un ordin, unde scrie exact sumele cu care se deconteaza, in functie de numarul de kilometri. Din ce stiu eu, maximum se ia in situatia in care distanta este cuprinsa intre 400 si 500 de km. 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • PaulSuiugan
   By PaulSuiugan
   Buna ziua,
   Pe un alt forum se vorbeste despre transportul bicicletelor pe suporti in temei legal, totul a pornit de aici:
   "Am fost oprit de politia rutiera cand ma intorceam de la un concurs, avand bicicleta pe masina, pe suport ce se prinde de barele transversale. Printre altele am primit si avertisment verbal ca, conform legii, nu am voie sa transport bicicleta pe masina deoarece depasesc inaltimea (dimensiunile) automobilului. Am mai auzit pe cineva acum cativa ani spunand ca era foarte aproape de o amenda tot pe treaba asta. Eu stiam ca nu sunt ok cele pe hayon sau carlig daca acopera numarul sau luminile, dar de cel pe bare nu stiam nimic.

   Stie cineva cum sta treaba? Am sanse sa ma trezesc cu o amenda pentru asta daca politistul are chef de dat amenzi?"
   Mie personal mi se pare o aberatie faptul ca nu ai voie sa transporti biciclete/skiuri/cutie pe masina pentru ca depasesti inaltimea masinii...atunci si sa ai bari longitudinale/transversale e ilegal pentru ca depasesc plafonul masinii; mi se pare o aberatie.
   Conform legislatiei avem doar asta (lungime si latime)
   "Art. 181. - Se interzice conducatorului de autovehicul sau tramvai:
   .......
   6. Sa transporte în si pe autoturism obiecte a caror lungime sau latime depaseste, împreuna cu încarcatura, dimensiunile acestuia."
   De altfel, conform acestui articol din legislatie este ilegal sa transporti biciclete pe suportii de hayon sau carling pentru ca depasesc lungimea masinii? (chiar daca nr de inmatriculare si luminile din spate sunt vizibile)
   As dori niste lamuriri in acest caz (personal nu am avut probleme cu transportul bicicletelor).
   Multumesc,
   Paul.
    
  • Pixelinna
   By Pixelinna
   Salut
   Suntem un grup de parinti si ne punem o intrebare. Nota bene - nu cautam considerente sau opinii personale despre gradul de risc sau siguranta copiilor, ci daca ne poate ajuta cineva cu cadrul legislativ.
   Pana la urma, este sau nu este ok sa transporti 30j de copii sub 135 cm in autocar, fara scaune omologate?
   Chestia e ca 1 copil sub 135 cm in 1 masina, securizat doar cu centura de siguranta = amenda 5p / 450 ron.
   35 copii in acelasi fel de scaune, tot doar cu centuri = drum bun, Vasile.
   Multumim!
  • Vladim
   By Vladim
   Buna ziua. 
   Puteti va rog sa imi specificati urmatoarele:
   -Ce procedura trebuie urmata pentru transportul armei din punctul A in punctul B pe teritoriul Romaniei.
   -Ce conditii trebuiesc indeplinite in timpul transportului?
   Mentionez ca este vorba de o arma categoria C, permis valid categoria B, persoana fizica/civil. 
    
   Multumesc. 
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.