Claudia20 Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 (edited) Bună ziua, recent am văzut un anunț pe cunoscuta aplicatie OLX cu un telefon mobil second la in preț bun. L-am achiziționat și mi-am dat seama in cele din urmă după câteva ore de umblat pe el că pare a fi fake. Vanzatorul avea specificat in anunța ca este un produs second, nu are garanție sau cutie la el și ca telefonul in cauza a fost găsit prin urmare nu își asuma niciun risc . Se poate face ceva pentru a-mi recupera banii in aceste condiții ? Edited November 18, 2016 by Claudia20 Link to comment
Moderator Catalin Posted November 18, 2016 Moderator Share Posted November 18, 2016 Dacă lucrurile stau exact cum povestiti dvs. trebuie să mergeti imediat la politie si să depuneti un denunt/autodenunt. Conform codului penal s-au comis următoarele infractiuni: Art. 216 - Însuşirea bunului găsit Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut, sau de a dispune de acel bun ca de al său, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă. Art. 264 - Favorizarea infractorului Ajutorul dat unui infractor fără o înţelegere stabilită înainte sau în timpul săvârşirii infracţiunii, pentru a îngreuia sau zădărnici urmărirea penală, judecata sau executarea pedepsei ori pentru a asigura infractorului folosul sau produsul infracţiunii, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 7 ani. 1 Link to comment
Claudia20 Posted November 18, 2016 Author Share Posted November 18, 2016 Mulțumesc pentru răspuns . Referitor la faptul ca cineva a vândutun produs second, ce-i drept iar eu l-am cumpărat și am constatat ca nu era original, in acest caz se poate face ceva sau nu ? Cat despre faptul ca a găsit telefonul și nu la returnat am înțeles ca a fost sunat pe acel număr de către proprietar și l-ar fi cumpărat sub preț, cel puțin aceasta este povestea pe care o stiu. Link to comment
DanielaPopa Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Va salut ! Am pățit și eu o problema care sper sa aibă o rezolvare. Am găsit pe net pe un site un IPhone 6 de vânzare la un preț bun. Era trecut la categoria produse uzate/second am vorbit cu proprietarul, om pașnic, mi-a spus ca este un telefon bun la utilizat și acum îl vinde pentru a cumpara altceva. Mi-a mai spus ca arată impecabil dar are probleme cu bateria. Prețul a fost la jumătatea unui telefon de genul nou și mi-a convenit. Problema este ca odată ajuns la mine telefonul am ajuns la concluzia trista ca este unul fals, o copie. Vânzătorul mi-a răspuns la telefon și a spus ca daca telefonul este fals înseamnă ca și el tot de la cineva rău intenționat la cumpărat pentru ca el nu a știut acest lucru. Cum îmi recuperez banii ? Nu am vrut sa cumpăr un fals ... 1 Link to comment
iav Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 Prin instanța de judecată. Link to comment
Recommended Posts