Jump to content
POLITISTI.ro

PRODUS fake


Claudia20

Recommended Posts

Bună ziua, recent am văzut un anunț pe cunoscuta aplicatie OLX cu un telefon mobil second la in preț bun. L-am achiziționat și mi-am dat seama in cele din urmă după câteva ore de umblat pe el că pare a fi fake.

Vanzatorul avea specificat in anunța ca este un produs second, nu are garanție sau cutie la el și ca telefonul in cauza a fost găsit prin urmare nu își asuma niciun risc . 

Se poate face ceva pentru a-mi recupera banii  in aceste condiții ?

Edited by Claudia20
Link to comment
  • Moderator

Dacă lucrurile stau exact cum povestiti dvs. trebuie să mergeti imediat la politie si să depuneti un denunt/autodenunt.

Conform codului penal s-au comis următoarele infractiuni:

Art. 216 - Însuşirea bunului găsit

Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut, sau de a dispune de acel bun ca de al său, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Art. 264 - Favorizarea infractorului

Ajutorul dat unui infractor fără o înţelegere stabilită înainte sau în timpul săvârşirii infracţiunii, pentru a îngreuia sau zădărnici urmărirea penală, judecata sau executarea pedepsei ori pentru a asigura infractorului folosul sau produsul infracţiunii, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 7 ani.

 

  • Upvote 1
Link to comment

Mulțumesc pentru răspuns .

Referitor la faptul ca cineva a vândutun produs second, ce-i drept iar eu l-am cumpărat și am constatat ca nu era original, in acest caz se poate face ceva sau nu ? 

 

Cat despre faptul ca a găsit telefonul și nu la returnat am înțeles ca a fost sunat pe acel număr de către proprietar și l-ar fi cumpărat sub preț, cel puțin aceasta este povestea pe care o stiu. 

Link to comment

Va salut ! Am pățit și eu o problema care sper sa aibă o rezolvare. Am găsit pe net pe un site un IPhone 6 de vânzare la un preț bun. Era trecut la categoria produse uzate/second am vorbit cu proprietarul, om pașnic, mi-a spus ca este un telefon bun la utilizat și acum îl vinde pentru a cumpara altceva. Mi-a mai spus ca arată impecabil dar are probleme cu bateria. Prețul a fost la jumătatea unui telefon de genul nou și mi-a convenit. Problema este ca odată ajuns la mine telefonul am ajuns la concluzia trista  ca este unul fals, o copie. Vânzătorul mi-a răspuns la telefon și a spus ca daca telefonul este fals înseamnă ca și el tot de la cineva rău intenționat la cumpărat pentru ca el nu a știut acest lucru. Cum îmi recuperez banii ? 

Nu am vrut sa cumpăr un fals ...

  • Downvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.