Jump to content
 • 0

PRODUS fake


Claudia20
 Share

Question

Bună ziua, recent am văzut un anunț pe cunoscuta aplicatie OLX cu un telefon mobil second la in preț bun. L-am achiziționat și mi-am dat seama in cele din urmă după câteva ore de umblat pe el că pare a fi fake.

Vanzatorul avea specificat in anunța ca este un produs second, nu are garanție sau cutie la el și ca telefonul in cauza a fost găsit prin urmare nu își asuma niciun risc . 

Se poate face ceva pentru a-mi recupera banii  in aceste condiții ?

Edited by Claudia20
Link to comment
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

Dacă lucrurile stau exact cum povestiti dvs. trebuie să mergeti imediat la politie si să depuneti un denunt/autodenunt.

Conform codului penal s-au comis următoarele infractiuni:

Art. 216 - Însuşirea bunului găsit

Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut, sau de a dispune de acel bun ca de al său, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Art. 264 - Favorizarea infractorului

Ajutorul dat unui infractor fără o înţelegere stabilită înainte sau în timpul săvârşirii infracţiunii, pentru a îngreuia sau zădărnici urmărirea penală, judecata sau executarea pedepsei ori pentru a asigura infractorului folosul sau produsul infracţiunii, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 7 ani.

 

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Mulțumesc pentru răspuns .

Referitor la faptul ca cineva a vândutun produs second, ce-i drept iar eu l-am cumpărat și am constatat ca nu era original, in acest caz se poate face ceva sau nu ? 

 

Cat despre faptul ca a găsit telefonul și nu la returnat am înțeles ca a fost sunat pe acel număr de către proprietar și l-ar fi cumpărat sub preț, cel puțin aceasta este povestea pe care o stiu. 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Va salut ! Am pățit și eu o problema care sper sa aibă o rezolvare. Am găsit pe net pe un site un IPhone 6 de vânzare la un preț bun. Era trecut la categoria produse uzate/second am vorbit cu proprietarul, om pașnic, mi-a spus ca este un telefon bun la utilizat și acum îl vinde pentru a cumpara altceva. Mi-a mai spus ca arată impecabil dar are probleme cu bateria. Prețul a fost la jumătatea unui telefon de genul nou și mi-a convenit. Problema este ca odată ajuns la mine telefonul am ajuns la concluzia trista  ca este unul fals, o copie. Vânzătorul mi-a răspuns la telefon și a spus ca daca telefonul este fals înseamnă ca și el tot de la cineva rău intenționat la cumpărat pentru ca el nu a știut acest lucru. Cum îmi recuperez banii ? 

Nu am vrut sa cumpăr un fals ...

 • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.