Jump to content
POLITISTI.ro

PRODUS fake

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Bună ziua, recent am văzut un anunț pe cunoscuta aplicatie OLX cu un telefon mobil second la in preț bun. L-am achiziționat și mi-am dat seama in cele din urmă după câteva ore de umblat pe el că pare a fi fake.

Vanzatorul avea specificat in anunța ca este un produs second, nu are garanție sau cutie la el și ca telefonul in cauza a fost găsit prin urmare nu își asuma niciun risc . 

Se poate face ceva pentru a-mi recupera banii  in aceste condiții ?

Modificat de Claudia20
  • Moderator
Publicat

Dacă lucrurile stau exact cum povestiti dvs. trebuie să mergeti imediat la politie si să depuneti un denunt/autodenunt.

Conform codului penal s-au comis următoarele infractiuni:

Art. 216 - Însuşirea bunului găsit

Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut, sau de a dispune de acel bun ca de al său, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Art. 264 - Favorizarea infractorului

Ajutorul dat unui infractor fără o înţelegere stabilită înainte sau în timpul săvârşirii infracţiunii, pentru a îngreuia sau zădărnici urmărirea penală, judecata sau executarea pedepsei ori pentru a asigura infractorului folosul sau produsul infracţiunii, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 7 ani.

• Apreciez 1
Publicat

Mulțumesc pentru răspuns .

Referitor la faptul ca cineva a vândutun produs second, ce-i drept iar eu l-am cumpărat și am constatat ca nu era original, in acest caz se poate face ceva sau nu ? 

Cat despre faptul ca a găsit telefonul și nu la returnat am înțeles ca a fost sunat pe acel număr de către proprietar și l-ar fi cumpărat sub preț, cel puțin aceasta este povestea pe care o stiu. 

Publicat

Va salut ! Am pățit și eu o problema care sper sa aibă o rezolvare. Am găsit pe net pe un site un IPhone 6 de vânzare la un preț bun. Era trecut la categoria produse uzate/second am vorbit cu proprietarul, om pașnic, mi-a spus ca este un telefon bun la utilizat și acum îl vinde pentru a cumpara altceva. Mi-a mai spus ca arată impecabil dar are probleme cu bateria. Prețul a fost la jumătatea unui telefon de genul nou și mi-a convenit. Problema este ca odată ajuns la mine telefonul am ajuns la concluzia trista  ca este unul fals, o copie. Vânzătorul mi-a răspuns la telefon și a spus ca daca telefonul este fals înseamnă ca și el tot de la cineva rău intenționat la cumpărat pentru ca el nu a știut acest lucru. Cum îmi recuperez banii ? 

Nu am vrut sa cumpăr un fals ...

• Displace 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.