Jump to content
POLITISTI.ro

Este, sau nu este legala purtarea bărbii de către politisti?


TechnoCop

Recommended Posts

Nu stiu daca s-a mai discutat aceasta problema, insa un lucru stiu sigur, si acela ca aceasta discutie va crea 2 tabere : cei pro si cei contra purtarii de barba, cioc, mustata de catre politisti. Vreau sa va intreb si pe voi stimati colegi daca in momentul de fata este vreun act normativ care sa reglementeze acest aspect, intrucat in ultima perioada lasandu-mi barba (a se intelege aranjata), am fost intrebat de catre un sef ierarhic, mai in gluma sau mai in serios (nu mi-am dat seama),daca eu am barba in legitimatie. Iar la cateva zile am constatat ca dumnealui vorbea serios solicitandu-mi ori sa imi schimb legitimatia (in care sa am fotografie cu barba) ori sa ma barbieresc. Personal, am ramas pe ganduri, intrucat eu stiam ca trebuie doar ca barba sau mustata sa fie ingrijite si nimic mai mult de atat. Din respect pentru dumnealui nu i-am solicitat sa dispuna acest lucru in scris, sau sa imi arate actul normativ care prevede acest lucru.

Stima!

 • Upvote 1
Link to comment
 • Marius changed the title to Este, sau nu este legala purtarea bărbii de către politisti?

Cam mult respect pentru unul care nu te respecta, nu crezi? Daca insista, intocmeste un raport in doua exemplare cu numar de inregistrare si solicita domnului sef sa iti precizeze in clar  legea, ordinul sau dispozitia care interzice portul ,,de barba in afara legitimatiei" ! Asta este caporal de schimb nu comandant ! Daca ai ciorapeii albi si curati nu te-a intrebat ? Sau sa te verifice daca ai unghiile taiate. Ce preocupari si griji au unii sefuti prin tara asta !

 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

In momentul acesta si eu port barba, este aranjata, nu apare in legitimatie sau buletin deoarece am crescut-o dupa ce am schimbat actele respective si chiar daca in trecut au fost discutii, momentan nu zice nimeni nimic, sunt considerat in legalitate pentru ca nu e barba "de o zi" si este aranjata.

Link to comment

Si eu am barba, am barba si in actul de identitate si in legitimatie. Nu m-a intrebat nimeni, niciodata, daca am barba si in fotografia din legitimatie. Subtitlitatile au fost la inceput, acum 3 ani, insa de atunci nu s-a mai luat nimeni de barba mea. Oricum, atata vreme cat nu au cadru legislativ sa te sanctioneze, eu zic sa iti poti barba cum iti place.

Link to comment
 • 2 months later...

Buna ziua, dragi politisti. Sunt curios, daca exista vreo dispozitie care reglementeaza ca lucratorii MAI au voie sa poarte barba ingrijita si care ar fi aceea. Va multumesc ! 

Link to comment
 • Moderator

A se intelege ca jandarmii, personalul navigant IGAv si pompierii (mai nou si angajatii DIPI) se supun regulamentelor militare, ei fiind tot "lucratori MAI"!

 • Upvote 1
Link to comment
 • 5 months later...

In aceeasi nota, as avea si eu o intrebare la care sper sa-mi raspunda un coleg mai avizat decat mine.

Care este reglementarea legala (lege, OUG, HG, OMAI...orice) care spune ca am sau nu am voie sa port barba sau/si un tatuaj pe antebrat daca sunt politist?

Multumesc!

Edited by Luciano
Link to comment

Multumesc frumos. Asa stiam si eu, dar am zis sa intreb poate imi scapa ceva.

Acum astept sa se ia vreun incuiat comunist de aceste aspecte sa fac un meci frumos cu respectivul :emo-box:

Link to comment

Să știi că și unii comuniști a avut „ creierii desfundați”, dar cei care au avut „organul gândirii” sub dezvoltat, au fost mai mulți și au fost și în funcții de conducere, ca și acum. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.