Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0
MakVrellion

Procedura ridicare permis retinut

Question

MakVrellion

Buna seara,

Astazi permisul auto mi-a fost suspendat pentru timp 30 de zile in Iasi.Am intrebat agentul care a completat amenda si dovada de 15 zile daca permisul il ridic tot din Iasi sau din judetul Constanta de unde a fost emis si mi-a spus ca din locatia de unde a fost emis.Intrebarea mea este urmatoarea: locul sau institutia de unde se ridica permisul retinut este aceeasi cu cea unde se dau examene sau este o institutie separata? Ce demersuri trebuie facute dupa terminarea perioadei de suspendare?Ce acte trebuie sa amla mine si sa completez?

O seara buna si numai bine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
Marius

Sunt instituţii separate. Permisele de conducere reţinute în vederea suspendării sunt restituite de Poliţia Română, în timp ce examenul pentru permis şi eliberarea acestora se face de către Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, instituţie aflată sub coordonarea prefecturilor. 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
genessys30

Permisul de conducere ți-l restituie, după expirarea perioadei de suspendare, Serviciul Poliției Rutiere Constanța, dacă acolo l-ai obținut, care nu este aceiași instituție cu SRPCIV Constanța.

SPR aparține de IGPR iar SRPCIV de Instituția Prefectului.

Permisul de conducere nu ți-a fost suspendat ci doar reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce. Nu mai faceți confuzie pentru că suspendarea permisului este cu totul altceva

După expirarea perioadei de suspendare, cele 30 de zile, care începe cu ziua următoare a expirării celor 15 zile de pe dovada înlocuitoare, mergi cu acea dovadă și buletinul la SPR Constanța și colegii de acolo ți-l vor restitui.

Nu completezi și nu mai trebuie să faci nimic altceva decât să ai grijă să nu-l ”pierzi” din nou.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
MakVrellion

Va multumesc frumos pentru raspunsuri si ma bucur ca m-ati lamurit.Referitor la problema permisului: a fost pierdut din cauza faptului ca nu am asteptat sa treaca un pieton aflat in stare de ebrietate pe trecerea de pietoni.Acesta efectiv mergea in "4 labe" si nu inainta deloc ,ba chiar dadea impresia ca vrea sa se intinda acolo.Acolo trebuia sa ma dau jos din masina si sa il ajut sa treaca sau sa il pun pe o banca,dar m-am gandit prea tarziu.Asta este.Va multumesc din nou pentru raspunsuri si va doresc numai bine.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
tereza

Buna ziua,

Mi-a fost suspendat dreptul de conducere pe o perioada de 30 zile, incepand cu data de 29.03.2017.

Cand pot sa imi ridic permisul?

Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.