Jump to content
POLITISTI.ro

Serviciul Pol. Transporturi Henri Coanda


RobertT

Recommended Posts

Buna ziua,

 

Se da un accident, dosar penal, ordonanta de clasare in iulie 2016. Instiintarea intarzie, pentru ca in ncpp nu exista termen. Doar oamenii, sclavisorii, au. Ma rog!

In octombrie, soferul este oprit de Serviciul de Politie Transporturi Aeriene Henri Coanda. Au acestia dreptul de a-l retine la sediu si intocmi "proces-verbal", conducatorului auto , inmanandu-i acestuia doar o comunicare? Azi a aflat că are un nou proces penal. El nu a primit decat acea comunicare, nimic altceva.

Mentionez ca in baza de date figura cu permis retinut. Desi drept de circulatie are din august. :)))

 

Multumesc!

 

Link to comment

Multumesc pentru atentie!

Atunci de ce au inmanat doar comunicare, lipsa proces verbal? :hmmmt:

Daca vreau sa depun contestatie, e suficienta comunicarea? 

Legal, dreptul de a conduce exista din august. Practic, nu aveam comunicarea de NUP de la Parchet. Ma rog, udriste nu o avea. Au ramas muti vand am mers cu hartia si "reveniti, va rugam'.

Link to comment
  • Moderator

Cel mai probabil a fost întocmit dosar de cercetare penală. Iar acel proces verbal nu este similar cu cel întocmit în cazul unei banale contravenţii, ci este un act procedural. Nu poate fi contestat pentru că prin acel proces verbal nu se aplică vreo sancţiune. Dar te asigur că nu au rămas deloc muţi, astfel de situaţii sunt mult mai dese decât îţi poţi imagina.

Link to comment

Da, cu siguranta a fost intocmit, mi-au spus cei de la udriste. Eu nu inteleg cum mai apaream in baza de date cu permis retinut-suspendat in luna Octombrie din moment ce acel dosar a fost clasat din iulie. :shock: Ok, procurorul nu are termen stabilit de lege in care sa trimita hartia, dar comunicare intre cele 2 institutii e 0?

 

Ce pot sa fac? Cunoasteti cazuri similare? Am deja o luna de cand nu s-a mai prelungit dovada, risc sa pierd si locul de munca , datorii am tot facut etc etc. Art. 41 din constitutie chiar e de decor? 

Link to comment
  • Moderator

Aceea comunicare dintre instituţii presupune ca parchetul să trimită aceea hârtie. Nu se poate duce cineva de la poliţie să întrebe ceva de genul: ia să vedem în ce dosare au mai dat procurorii soluţie ... pentru că nu poliţia se ocupă de aşa ceva. Şi cei de la parchet au foruri superioare care verifică activitatea procurorilor. În schimb poliţistul acolo în stradă trebuie să facă exact cum spune legea, nu se poate pe vorbe, el verifică în baza de date şi dacă acolo dreptul de a conduce figurază ca suspendat/anulat, este obligat să facă cercetări (adică acel dosar penal) iar soluţia acestora se dă prin parchet (adică este supusă controlului procurorului). În concluzie, acum se vor face cercetări şi pentru lămurirea situaţiei se poate cere în mod oficial să se comunice care este stadiul cercetărilor în vechiul dosar penal. Să sperăm că în urma acestora se va lămuri situaţia permisului de conducere şi parchetul va comunica soluţia în vechiul dosar astfel încât să se poată opera în baza de date.

  • Upvote 2
Link to comment

Am inteles. Daca s-a constatat pe Ilfov, acolo trebuie mers, nu? O sa atasez si o copie a deciziei procurorului din primul dosar . Ramane sa sper sa nu dureze tot un an. :unsure:

 

Multumesc mult!

Link to comment
  • Moderator

Te rog să nu postezi aici decizia procurorului deoarece acolo sunt şi date cu carcater personal, iar aici poate citi oricine, chiar şi "pasionaţii metodei accidentul". Cel mai bine este să mergi şi să o arăţi poliţistului ce instrumentează dosarul. El ştie ce trebuie făcut în funcţie de ce scrie acolo şi chiar dacă legendele urbane spun că poliţiştii ar băga pe toată lumea la puşcărie, dacă ar putea, să nu uiţi că sunt doar legende. Interesul acelui poliţist este să afle adevărul şi să soluţioneze corect şi cât mai repede acel dosar, aşa că dacă nu ai nimic de ascuns în această problemă, te vei convinge că poliţistul ce instrumentează acel dosar o să-ţi fie cel mai mare aliat ... pentru că interesele sunt identice.

  • Upvote 1
Link to comment

Nuuu, nici prin gand nu mi-a trecut asa ceva. Udriste a spus ca trimit ei, dar o sa merg chiar luni. 

Voi putea beneficia de o alta dovada cat timp se solitioneaza? Daca da, cine o elibereaza?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.