Jump to content
POLITISTI.ro

Sign in to follow this  
dorinela

Preotii cer bani ca sa boteze sau sa inmormanteze

Recommended Posts

dorinela

Nu înțeleg de ce nu sunt liste precise de prețuri în biserici dacă tot trebuie să plătești. În Casă Domnului intri cu taxe si mită ca să intri în rândul lumii. Anul asta, în martie, am botezat fata surorii mele, pentru care la biserica la intrare mi sa cerut 150 lei. Mi sa dat factură pe 100 lei la care dansa de la lumânări mi-a zis că 50 este pentru curățenie ca ea va muncii după. În fine apoi tot dansa mi-a zis să fiu atentă cu preoții să le las bani. Eu pusesem 1 preot insa participaseră 2, desigur trebuia să dau dublu, din lipsă de bani am dat 50 lei la unu si 50 la unu. 

Acum pr data de 30 octombrie mi-am botezat fata la care a participat doar 1 singur preot. Nasii mei fiind spanioli si cu o situație materială mai buna sa observat acest lucru și la dânsa de la lumânări. Aceasta ia chemat și le-a cerut 450 lei spunându-le ca e doar 100€. Nasa a plătit și a primit factura pe 100 lei. Nasa fiind de cetățenie româncă, nu a înțeles de ce ia dat așa factura. A întrebat si ia zis că de fapt 100 lei e taxa si 50 pentru curățenie, iar 300 pentru preot. Nasa ia zis că pentru curățenie ia vrea factură iar la preot dacă vrea ii da ea nu îi impune dansa. Aceasta a luat factură de 100 lei trecând peste 150 modificând un zero si ia zis că 300 e obligatoriu pentru preot. 

Am aflat acest lucru după botez si sunt foarte revoltată. În biserică ni se cer bani după situație, si nu o taxă anume. Dacă nu ne botezăm copii ni se văd cu ochi rai, însă botezul a devenit un joc de noroc. Sa te rogi să îți ceara puțin ca să nu te faci de ras. De ce să dau bani la preot atât de mult fără să fie scris asta undeva sau să primesc factură?! De ce nu se ia măsuri și în privința acestora, oamenii au nevoie de botez, nuntă, înmormântare, etc. La orice ni se spune să fim atenți cu preoții sau mai nou ni se cer sume de bani fără să ni se ceară părerea de cât am dorii sa dam. Sincera sa fiu credeam că doar " curvele" cer banii înainte, regret să aflu că nu este așa. Ce părere îmi oferiți?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

iav

De popă și de medic ne lovim toți. Preoții sunt ca un stat, în stat, dar și ei la rândul lor dau de „ Al cu coarne”.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.