Jump to content
POLITISTI.ro

Concubinajul in completarea autobiografiei

Postare recomandată

Publicat

Buna seara , trebuie sa completez tabelul cu rudele , la sot si parintii acestuia nu stiu dac asa il trec avand in vedere ca traim in concubinaj , mentionez ca avem 2 copii impreuna

• Moderator
Publicat (modificat)

Nu cred ca treci sotul la categoria "rude"...altfel ar fi incest!

Daca formularul foloseste termenul "sot/sotie", atunci completezi rubrica cu datele sotului, dar cum tu nu esti casatorita, atunci nu ai aceasta obligatie. Daca este vorba despre formularul pentru acces la informatii clasificate, care solicita date despre "partenerul de viata", atunci completezi cu datele concubinului.

Cat despre copii, ai alta rubrica, daca nu ma insel!

Modificat de CITADELA
  • Membru
Publicat

Dilema este, concubinul este de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal? Noi semnam un formular prin care ne dam acordul, dar celelalte rude, nu. Oare se respecta legea in cazul solicitarii acestor aubiografii?

• Moderator
Publicat

Nu cred ca este nevoie de acordul lor:

Legea 677/2001:

Art.2

(7) Prezenta lege nu se aplică prelucrărilor și transferului de date cu caracter personal, efectuate în cadrul activităților în domeniul apărării naționale și siguranței naționale, desfășurate în limitele și cu restricțiile stabilite de lege.

• Membru
Publicat

Fiind vorba de candidat da, dar ce legatura au ceilalti care sunt trecuti acolo. Este voie sa prelucrezi CNP ul tatalui meu fara ca el sa fie de acord? Ce legatura are el cu domeniul apararii nationale si sigurantei nationale? Si ma refer aici la datele personale cu caracter special, cum ar fi cnp ul.

• Membru
Publicat (modificat)

De ce nu ceri voie si unei persoane legitimate pe strada  sa-i fie prelucrate datele personale? 

Sunt curios cum faci tu o plansa fotografica pt recunoastere. Sau nu faci ... ca nu ti-au dat acordul persoanele prezentate pt identificare. 

E perfect legal.

Modificat de Ben
  • Membru
Publicat

1. Persoana legitimata -este persoana ale carei date le soliciti in anumite i conditii, deci esti in exercitarea atributiilor de serviciu.

2. Eu nu fac planse fotografice, eu dispun. In consecinta, prin ordonanta dispusa intr-un dosar penal, sunt in acoperit de lege. 

Dar eu intreb ce legatura are o ruda de-a unui candidat cu domeniul sigurantei nationale. CNP ul fiind in categoria datelor cu carater special.

Situatiile de mai sus (1,2)  intra in categoria datelor prelucrate in exercitarea atributiilor de serviciu, dar situatia in care soliciti datele rudelor unui candidat eu cred ca nu au legatura cu siguranta nationala... Nu trebuie sa ma crezi @Ben. Daca vrei o parere autorizata ia legatura cu directorul ANSPDCP sau citeste ”Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor)”, care va inlocui legea 677 incepand din 2018.

• Moderator
Publicat

Daca tu nu vezi ca este o problema de "siguranta nationala" sa fie angajata ruda unui "extremist nationalist" ori a unuia cu preocupari "fundamentaliste"...ce sa mai zic de altii...

• Membru
Publicat (modificat)

Nu este problema cum vad eu, este vorba despre cum prevede legea...

Si eu spun despre prelucrarea CNP ului, care sunt date din categoria datelor cu caracter special.

Pentru verificarea rudelor sunt multe alte metode... 

Modificat de viobra
  • Membru
Publicat (modificat)

Referitor la pct. 1 ... ce legatura are o simpla legitimare a unei persoane pe strada cu siguranta nationala daca tot invoci chestia asta cu siguranta?

Dispui si nu faci? Serios?! Pai daca tot vrem sa aratam cat de isteti suntem si sa fim "politically correct" pana la capat afla ca plansa chiar o faci, nu o dispui. Identificarea persoanelor e dispusa prin ordonanta ... daca e sa fim smecheri pana la capat. Faptul ca ne indrugi o serie de regulamente, directive europene nu te face sa pari mai destept, doar te dai in stamba si de fapt nu spui nimic.

Pana sa ne dai citate din directivele europene, eu zic sa mai citesti lg 360 si OMAI 140 si o sa vezi ca au acoperire legala si cei care fac astfel de verificari.

Nu-mi dai si nr. de telefon al directorului daca tot suntem la capitolul rasini?

Modificat de Ben
  • Membru
Publicat

Eu nu am spus că legitimarea unei persoane are legătură cu siguranța natională. Am spus ca esti in exercitarea atributiilor de serviciu, caz in care nu ai nevoie de accept.

Afla că nu fac planse fotografice.

Eu nu indrug directive europene. Documentul pe care l-am mentionat este un Regulament care va inlocui Legea 677 incepand din 2018. 

Nu vreau sa par mai destept doar am mentionat ce am citit si ce ni s-a transmis (in cadrul unei convocari la care a participat directorul amintit, de dragul de a parea destept )

Nu vreau sa te conving de nimic, tu oricum ai convingerile tale si e greu ca vreo entitate sa te abata de la curs. 

Hai ca te ascult si nu ma mai dau in stamba!

Publicat

Planșa fotografică o întocmește criminalistul adică în termeni mai lungi Re.A.C (responsabil cu activitățile criminaliastice), așa că dacă viobra nu este criminalist, normal că nu întocmește el planșa fotografică. 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.