Jump to content
POLITISTI.ro

Decontarea cheltuielilor suportate cu ocazia unor lucrari stomatologice

nutug69

Recommended Posts

Salut .  Stie cineva daca a intervenit modificari in contractul-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari de sanatate ? Eu am contractul-cadru pentru anii 2013-2014 , in care este un tabel  cu referire la sumele decontate pentru lucrarile dentare ( 100% sau cat la % ) . Ma intereseaza , intrucat  cativa colegi in decursul anului 2014 si-au decontat cheltuielile dentare ( unii chiar si 2000 euro ). Unii au fost refuzati dar , au castigat aceste drepturi in instanta . Deci , toti cei care au cerut aceste drepturi , intr-un fel sau altul le-au obtinut.

• 2 weeks later...

Salut . Coleg de-al meu de la SAS Maramures si-a facut niste lucrari la dantura , cateva plombe si un toc pe un dinte . A atasat scrisoarea medicala a medicului stomatolog si factura cu chitanta , undeva in jur de 1700 lei . A facut cerere catre Centrul Medical si dupa cateva certuri si-a primit banii . Altii nu au fost asa norocosi , au trebuit sa le castige in Instanta . Da au castigat decontarea cheltuielilor stomatologice . Uite iti dau aici un link a Tribunalului Maramures http://portal.just.ro/100/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=18200000000100031&id_inst=100 .  Cam asta este , eu am sa incep sa-mi fac ceva prin ,,gura" si am sa merg peste ei sa-mi deconteze . 

• Upvote 3

• 3 months later...

In curând o sa finalizez și eu câteva intervenții stomatologice,  și as vrea sa va întreb,  ce documente trebuie sa cer doctorului stomatolog și ce documente trebuie sa întocmesc pentru a încerca să decontez suma respectiva,  care va fi destul de mare,  undeva în jurul a 4500 lei. Va mulțumesc anticipat. 

• Upvote 1

Scrisoare medicala de la medicul stomatolog , in care sa specifice fiecare lucrare ( atentie  !  sa-i spui medicului sa treaca in descriere , ma refer la scrisoarea medicala , cat mai amanuntit lucrarile efectuate ) . Chitanta si factura ( obligatoriu , amndoua ) . Aceste documente se depun la cabinetul medical din judetul tau impreuna cu o cerere ( eu am luat formularul de la cabinetul medical , mi-a dat-o contabila medicala ) .

• Upvote 3

• 6 years later...

Va salut! Știe cineva dacă pentru decontare chiar este obligatoriu ca medicul stomatolog care mi a efectuat lucrările sa aibă contract cu casa de asigurări de sănătate. M-ar ajuta un temei legal și in caz afirmativ dar și negativ. 
multumesc!

Edited by George14