Jump to content
POLITISTI.ro

Plangere penala impotriva rudelor


dana83

Recommended Posts

Buna ziua,

Niste veri imi cer bani pe care i-au bagat in casa de la tara dupa ce ei au locuit acolo fara sa plateasca chirie . A fost un acord verbal ca un an nu vor plati chirie.

Pot sa depun plangere la politie impotriva acestora pentru abuz de incredere, inselatorie si santaj? Deoarece ei stiuau ca eu nu imi permit sa fac reparatii si nici nu vreau, pentru ca nu folosesc acea casa si m-au inselat ca sa imi ceara acu bani sau sa ma oblige sai las sa locuiasca acolo fara chirie.

Ca probe eu am inregistrari audio si convorbiri scrise prin care acestia ma santajeaza .

Si pentru evaziune fiscala deoarece acesti oameni nu sunt angajati de ani de zile si fac bani din freelancing si nu isi platesc taxele catre stat? Pot sa cer sa se verifice de unde au avut bani pe care mii cer?

 

Multumesc.
 

Link to comment
  • Moderator

Litigiul este de natură civilă, nu penală. Trebuie să vă judecaţi şi instanţa va stabili exact cine, cât şi cui trebuie să plătească. 
Poliţia nu are competenţe pe acest gen de probleme. 

Link to comment
  • Moderator

Pentru presupusa evaziune fiscală, puteţi face o sesizare la ANAF. Specialiştii de acolo sunt cei în măsură să stabilească dacă existau obligaţii fiscale şi valoarea acestora, iar dacă sunt întrunite elementele consitituve ale infracţiunii de evaziune fiscală, cei de la ANAF vor sesiza Parchetul, care la rândul său va dispune efectuarea de cercetări de către poliţie.

Cam acesta ar trebui să fie "traseul". Bine, dacă cineva doreşte musai să depună plângere prima data la poliţie o poate face. Numai că acest lucru va mări automat perioada de soluţionare, deoarece nu poliţistul ce primeşte plângerea este cel îndreptăţit de lege să stabilească dacă exista sau nu o obligaţie fiscală şi nici să stabilească cuantumul acesteia. Drept urmare va solicita specialiştilor anaf să facă acest lucru. Şi în acest mod traseul se măreşte. 

  • Upvote 1
Link to comment
  • Marius changed the title to Plangere penala impotriva rudelor
  • 5 years later...

Buna ziua. 

Cumnatul meu ne suna constant, atat pe mine cat si pe parintii si bunicii mei, pentru a ne reprosa diverse lucruri imaginare, ne injura si ne ameninta ca nu o vom mai vedea pe sora mea si pe fiul lor niciodata sau ca va veni la scara blocului pt a face scandal. De cele mai multe ori incercam sa il evitam si sa nu dam curs discutiilor, ii avem blocate numerele de telefon si toate conturile de mesagerie dar ocazional isi face altele noi pt a ne contacta. Dupa o zi grea la servici am gasit pe telefon niste mesaje in care se lega de fetita mea si de faptul ca eu am ales sa merg la servici timp in care fetita sta cu mama mea si i-am raspun explicându-i ca nu e treaba lui si rugându-l de nenumarate de ori sa inceteze orice fel de discutie, bineînțeles ca a scris in continuare jignindu-mi parintii si sotul. Sotul meu sa enervat si la sunat si discutia a degenrat, si-au spus lucruri foarte urate. Mama acestiua a intervenit si mi-a trimis niste mesaje pline de injuraturi. Ne-au tot sunat de pe diverse numere mai multe zile si nopti la rand, pana la urma le-am blocat pe toate. Acun ne-a transims prin sora mea ca mama cumnatului meu o sa depuna plangere pe numele sotului meu pt ca acesta i-a vorbit urat atat ei cat si fiului ei. Intrebarea me este daca se poate ca sotul meu sa pateasca ceva in urma acestor discutii? Si eventul as vrea si un sfat. Tot ce ne dorim este sa avem liniste. 

Link to comment
  • Active member

Noi va sfatuim sa încetați orice discuție și odată ce va suna cu un număr nou, sa ii închideți și sa îl blocați și pe acela.

La un moment dat se va plictisi de încărcat cartele noi.

Link to comment

Din pacate situatia dureaza de aproximativ 10 ani. Dar in ulimi doi ani a fost mai rau.  Dar plangerea penala ce o va depue inpotriva noastra in ce masura ne va afecta? 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.