Jump to content
POLITISTI.ro

Accident rutier cu victime. Consecinţe posibile?

Gabyss67

Recommended Posts

Salut! Am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu pagube materiale si vătămare a doua persoane. Se pare ca sunt vinovat pentru neacordare de prioritate. Una dintre persoanele vătămate e fost externată a-2-a zi, iar cealalta dupa 3-4 zile.  Va rog sa-mi spune-ti la ce pedeapsa trebuie sa ma astept in cel mai rau si cel mai "fericit" caz. Menționez ca, in urma amenajării trotuarului, firma ce a efectuat lucrările a tăiat stâlpul pe care erau amplasate semnele rutiere, dar exista marcaj pe carosabil cu "cedează trecerea". Dupa ce s-a intmplat accidentul, la cateva zile, cineva a venit si montat indicatoarele pe un alt stalp

• Catalin changed the title to Accident rutier cu victime. Consecinţe posibile?

Se vor face cercetări în acest sens. Nu putem ști ce vei păți dar, cel mai probabil, vei avea dreptul de a conduce suspendat pentru 90 de zile. Această suspendare intră în vigoare când se va soluționa dosarul tău.

• 1 month later...

Buna ziua de curand am comis un accident auto din nefericirea mea incalcat si linia continua si, am fost testat cu aparatul  si m-a gasit cu o alcoolemie de 0,05 in aerul expirat .In masina lovita de mine sa aflau 5 persoane dintre care o femeie care este(victim ) a fost dusa la spital a stat doar 3 ore avea o zgarietura foarte mica la picior .Ce vreau sa stiu acuma daca victima nu se prezinta la politie ce mi-se poate intampla ? Pot face puscarie din cauza asta sau pot ramane definitiv fara permis ?

• 1 year later...

Salut. Deci..sa incep cu inceputul, in iulie 2017 am avut un accident auto . nu am acordat prioritate si am lovit un ford ka(sofer si pasager dreapta) soferul nu a avut nimic dar cel din dreapta a acuzat dureri la sold si picior, am sunat la ambulanta am fost cu ea la spital , dupa cateva ore de teste i au dat drumul acasa cu- rani usoare. Eu am fost cercetat penal iar dupa o luunga perioada mi-a venit un plic acasa prin care m-au informat ca a incetat urmarirea mea penala si ca nu exista plangere depusa de victima. 

Intrebarea mea este: Ce fac acum? trebuie sa ma prezint la politie sau parchet (unde a fost dosarul) . In foile trimise am primit si propunerea procurorului prev. si ped. de art. 196 alin. (2) si (3) din codul penal.

• 4 months later...

Buna seara, 

Ma puteti ajuta cu câteva detalii. 

Am avut accident rutier soldat cu victime ,eram eu soferita si inca 2 prietene ..ele doua au avut nevoie de spitalizare ,au trecut cateva luni bune si ele nu au fost la poliție pentru a da declaratie precum ca nu depun plângere împotriva mea..Nu imi pot recupera permisul daca ele nu merg la poliție?? 

Una din fete nu mai este in tara ca sa meargă la poliție, ce pot face in situatia asta? 

Multumesc anticipat 

Edited by Marianaaa
  • 2 months later...

Pe data de 16 Octombrie 2017 am accidentat mortal o femeie pe drumul european e85 era ora 10:15 seara in camp  cam la 4km de Bucuresti persoana respectiva mergea pe mijlocul primei benzi, am franat si am tras de volan stanga dar nu am reusit sa o evit respevtiva femei a decedat dupa 2 oare, aveam cam 50-60 km/h, dupa ce am oprit masina m-am dus inmediat la victina, am suflat in aparat, alcolemie 0 am fost la spital pentru testul psihologic si recoltare probe biologice dupa aceia la sectia de politie Ilfov pentru a da o declaratie, la final am primit carnetu inapoi. A trecut un an de la accident si inca nu am fost sunat, sau citatie de la judecatorie

Am 20 de ani, cand s-a produs accidentul aveam carnet doar de 9 luni.

Multunesc anticipat pentru raspunsuri

Edited by Bodi
  • 4 weeks later...

Buna seara ma poate ajuta si pe mine cineva cu un raspuns concret? Vreau sa stiu exact daca o persoana vatamata in urma unui accident rutier nu are 90 de zile de îngrijiri medicale dar totusi depune plângere împotriva mea intru sub actiunea penala ?sau poate doar pe actiune civila sa demareze lucrurile si ce mi se poate intampla daca nu are 90 de zile si tot depune plangere va multumesc mentionez ca nu am consumat alcool 

Edited by Ichimalin1981
  • Cristi changed the title to Accident rutier cu vatamare corporala

Buna ziua ma poate ajuta si pe mine cineva cu un raspuns concret? Vreau sa stiu exact daca o persoana vatamata in urma unui accident rutier nu are 90 de zile de îngrijiri medicale dar totusi depune plângere împotriva mea intru sub actiunea penala ?sau poate doar pe actiune civila sa demareze lucrurile si ce mi se poate intampla daca nu are 90 de zile si tot depune plangere va multumesc mentionez ca nu am consumat alcool

• 1 year later...

Ma aflam oprit la trecerea de pietoni , am dat prioritate la doua persoane care se aflau pe trecere iar idin neatentie mi a scapat piciorul de pe frana si autoturismul a inaintat 20 de centimetri (auto fiind cu cutie automata) timp in care am atins foarte usor un alt pieton care trecea in acel moment.   Acel pieton a sunat la 112 iar la fata locului s-a deplasat un echipaj de politie. Neavand unde sa opresc in acel loc am parcat masina la vre 50m de trecerea de pietoni.  Au venit criminalistii au facut masuratori si tot ce se face.

Mi s-a intocmit dosar penal pentru vatamare crporala din culpa si mi sa suspendat permisul pentru parasirea locului accidentului eliberandu-mi-se  dovada FARA drept de circulatie.

Avand in vedere  ca pietonul nu era accidentat si nici nu a solicitat interventia ambulantei si a dat si declaratie ca nu are nevoie de ingrijiri medicale si nici nu depune plangere , as dori sa aflu daca masurile luate impotriva mea sunt cele legale si corecte .  Multumesc

• 4 months later...

Buna ziua si multumesc anticipat celor care au rabdare sa citeasca si sa imi ofere un raspuns.

Mergeam cu scuterul pe banda 1: jumatate era ocupata de masini parcate si ca sa las loc liber celor care circulau cu viteza ,mergeam pe jumatatea libera,soseaua avand 2 benzi.De pe un drum lateral care avea semnul ,,cedeaza trecerea" un autovehicul a iesit si  mi-a blocat banda ocupand-o in intregime si oprindu-se sa dea prioritate celor de pe banda 2, mie nu.Ca sa evit impactul si avand masina in stanga,neputand sa il ocolesc,am franat brusc si am fost aruncat de pe scuter.Am cazut in cap si mi-am sucit gatul,avand dureri cervicale au chemat ambulanta si am fost transportat la spital.

Cel vinovat de accident nu i s-a dat nici o amenda cu toate ca martori au fost la eveniment si au spus ceea ce va scriu si dvs.(sau poate fiindca cercetarile continua)Mie mi s-a dat o dovada de circulatie pe 15 zile cu posibilitate de prelungire in perioada cercetarilor.Este invocat articolul 114/4+48 si pe ea scrie ,,accident de circulatie cu vatamare de persoane"(victima fiind tot eu).Din cate am inteles ,,neadaptarea vitezei la conditiile de drum"(asta pe un cer senin si cu un scuter limitat la 45km/h,limita pe acel segment fiind 50km/h)

Dovada de circulatie a expirat dar am inteles ca pot conduce cu ea deoarece  se prelungeste in perioada starii de urgenta,cel putin asa am citit in presa online(evenimentul zilei,g4media,surse credibile).Este adevarat?daca nu,va rog sa aveti rabdarea necesara sa imi spuneti cum o pot prelungi si ce trebuie sa fac pana se finalizaza ancheta.Accidentul a avut loc pe calea giulesti,sectorul 6!

As dori sa stiu si daca voi fi gasit vinovat(ma resemnez cu ideea asta din moment ce mie mi-au retinut permisul)ce sanctiuni mi se vor aplica?

Va multumesc inca o data si va rog mult sa ma ajutati cu niste informatii,sa stiu ce am de facut.

O zi frumoasa.Alex G

Edited by alexalf17