Jump to content
POLITISTI.ro

Acordarea compensatiei de chirie in cazul locuintei ANL


maxi13

Recommended Posts

Buna seara! Am si eu o intrebare, daca ma poate lamuri cineva. Am fost numita in prima functie intr-o localitate in afara celei de domiciliu si initial am primit compensatie de chirie. Anterior, am facut cerere pentru locuinta ANL, iar dupa doi ani am primit repartitie si am renuntat la compensatia de chirie. Pana la varsta de 35 de ani, in locuinta ANL chiria a fost nesamnificativa. Dar acum s/a marit si e aproape 400 ron pe care eu ii platesc din buzunarul meu. Am solicitat o adeverinta de la primarie si in ea se specifica foarte clar ca desi locuinta este din fondul locativ de stat, plata chiriei nu este subventionata. Credeti ca as avea o sansa sa primesc compensatie de chirie daca as solicita.?! In baza acestei adeverinte de la primarie. Mentionez ca am vecini care lucreaza in MAPN dar si la Jandarmi si Pompieri si lor li se acorda compensatie de chirie. Multumesc!

Link to comment

Vezi ca jandarmii si militarii te pacalesc. ,,Locuinta este in fondul locativ de stat,,.......

Hotărârea nr. 284/2005 privind stabilirea cuantumului şi condiţiilor de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie cuvenite poliţiştilor

Art. 2. 

Poliţistul numit în prima funcţie sau mutat în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea în care îşi are domiciliul beneficiază de compensaţia lunară pentru chirie dacă îndeplineşte cumulativ următoarele cerinţe:

d) poliţistul ori soţia/soţul acestuia/acesteia nu are atribuită, prin contract de închiriere, o locuinţă din fondul locativ de stat în localitatea unde a fost numit în prima funcţie sau mutat în interesul serviciului;

Pune mana si citeste ca rade jandarmuieria de tine !

Edited by Elvis
Link to comment

Da, multumesc pentru raspuns. Stiam hotararea si am citit-o si eu. Intrebarea mea se referea la partea cu "nu este subventionata". e clar ce scrie in hotarare, ca nu, nu am dreptul. Dar ma gandeam ca poate ma ajuta vreun jurist la completarea paragrafului d) din hotarare. Si, jandarmii si militarii nu ma pacalesc ca doar am vazut fluturasul...indemnizatie de chirie...

speram ca gasesc o portita

Link to comment
  • 2 weeks later...

Salut. Sunt incadrat din 2006 in polite, am primit indemnizatia de chirie pana in august 2011, dupa care in urma unei cereri catre primarie am primit un apartament ANL cu 2 camere in care am locuit impreuna cu sotia mea. Acum avem 3 copii si spatiul de 40 metri patrati al apartamentului e mic. Acum as renunta la ANL , si as inchiria un apartament cu 4 camere.    M-ai primesc indemnizatia de chirie in acest caz? Multumesc.

Link to comment

Sper sa gresesc dar din cate tin minte, este un articol in care se spune ca nu poti primi chirie si daca ai avut atribuita astfel de locuinta (ANL)

Link to comment

Da, la art.2 lit. d, spune ca : nu beneficieza daca "are" adica nu mi se plateste chiria fiind din fondul locativ, dar acum daca nu imi mai prelungesc contractul pe apartamentul ANL, cred ca se acorda. La o prima discutie cu cei de la MRU , au zis ca e OK.

Link to comment
  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.