Jump to content
POLITISTI.ro

 • 0
Danny18

Cine are prioritate?

Question

Danny18

Putem sa explicam  putin imaginea urmatoare ?  Tinand cont de regulile ce circulatie, indicatoarele rutiere si categoriile de drumuri !14699945_1380425091986851_741883007_n.jpg

Share this post


Link to post

10 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
Sorin753

Cel care intalneste indicatorul OPRIRE are prioritate.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

 • 0
genessys30

Autovehiculul care are indicatorul "oprire" pentru că celălalt vehicul trebuie să-i acorde prioritate de dreapta la efectuarea virajului stânga. Diferența dintre cele două indicatoare este că la cel de ”stop” ești obligat să oprești iar la cel de ”cedează trecerea” nu, dar ambele au aceiași semnificație și anume să acorzi prioritate. Ori când întâlnim două indicatoare care au aceiași semnificație, aplicăm regula priorității de dreapta. Cel de pe DJ se oprește, se asigură că nu vine nici un alt vehicul din partea sa stângă, se pune în mișcare efectuând virajul la dreapta. Cel cu cedează, încetinește, se asigură că nu vine nimic nici din stânga, nici din dreapta sa, se pune în mișcare efectuând virajul la stânga ACORDÂND prioritate de dreapta vehiculului care circulă din fața sa și cu care se intersectează prin virajul la stânga. Repet! În această situație se aplică regula priorității de dreapta.

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
 • 0
apocalipse

Aici chiar daca avem o intersectie de doua drumuri de diferite categorii (National respectiv Judetean) se va lua in considerare sistematizarea rutiera din zona respectiv indicatoarele de reglementare a prioritatii de trecere. Astfel, potrivit prevederilor art. 59 alin. 3 din OUG 195/2002 rep. :"in intersectiile cu circulatie dirijata prin indicatoare de prioritate, regula prioritatii de dreapta se respecta numai in cazul in care cele doua vehicule urmeaza sa se intalneasca, fiecare intrand in intersectie de pe un drum avand aceeasi semnificatie de prioritate sau de pierdere a prioritatii". Deci raspunsul la intrebarea dvs. este ca pierde prioritatea cel care vine dupa DN intrucat trebuie sa acorde prioritate de dreapta celui care vine pe DJ.

Share this post


Link to post
 • 0
Danny18

Va  multumesc !

Share this post


Link to post
 • 0
Cristiann

Am atasat o poza cu urmatoarea situatie:

     - strazile sunt intr-un complex rezidential si la intersectia lor nu exista semne de circulatie.

     - strada A este considerata strada principala din complex  ; pe ea se intra in complex, este cea mai lata si circulata strada din complex)

     - masina albastra merge inainte 

     -masina rosie face stanga

Intrebarea este cine are prioritate? Se aplica prioritatea de dreapta?

Va multumesc!

 

intersectie.jpg

Share this post


Link to post
 • 0
iav

În acest caz este vorba de o intersecție cu circulația nedirijată și deci conform art.57, alin.qdin O.U.G, nr.195/2002 se aplică regula priorității de dreapta, indiferent de lațimea, lungimea, sau cât de dreaptă sau curbă este strada, sau cât de circulată este.

 

Share this post


Link to post
 • 0
genessys30

Subscriu la ceea ce a afirmat iav.

Share this post


Link to post
 • 0
Catalin2018

Buna ziua,

Se da urmatoarea intersectie (strada Traian) pentru cei din Bucuresti, ambele autoturisme merg pe drumul cu prioritate iar drumul se ingusteaza de la doua benzi la o banda.

Cine are prioritate?
A): Autoturismul 1
B)  Autoturismul 2

Full size:

https://www.google.com/maps/@44.427292,26.1192501,3a,75y,13.09h,81.73t/data=!3m6!1e1!3m4!1sf3gTkDmk8722II3Z1mR4wA!2e0!7i13312!8i6656

Multumesc.

 

intersectie.JPG

Share this post


Link to post
 • 0
DavidFloroianu
Posted (edited)

Buna ziua.

Ma numesc David Floroianu si am o intrebare legata de prioritatea de trecere intru-un caz mai dubios.

Pentru cine cunoaste, in orasul Brasov, zona Rulmenul mai exact la statia de capat de linii din Rulmenul exista urmatoarea situatie ( sper sa fiu suficient de scurt si explicit).

Sensul de mers se desfasoara pe doua benzi, Banda numarul 1 urmeaza a se sfarsii, intalnind semnul albastru care ne atentioneaza ca  banda cu nr 1 se va sfarsi si trebuie sa schimbam banda.

Pe banda numarul 2 avem asa: presemnalizare de viraj la stanga impreuna cu semnul " cedeaza trecerea".

Intrebarea este: in cazul in care doi conducatori auto se intalnesc simultan in situatia de fata, care dintre cei doi va avea prioritate de trecere?

Eu sustin ca, cel de pe prima banda, avand sistuatia de terminare a benzi de circulatie, acesta trebuie sa acorde prioritatea de trecere celorlalti participanti la trafic, acel "Cedeaza trecerea " se refera la a ceda trecerea participantilor la trafic cu care ma intrsectez. In cazul de fata cel de pe prima banda trebuie sa acorde prioritate de trecere.

Colegii mei sustin ca acel "Cedeaza trecerea " se refera la toti participantii din trafic si in cazul de fata, fiind pe banda numarul 2 trebuie sa acord prioritate de trecere celor ce vin de pe banda 1.

Asi aprecia mult daca cineva de pe acest forum ma poate ajuta.

Las link mai jos de pe Google Maps direct in situatia de mai sus.

https://www.google.com/maps/@45.6825582,25.615597,3a,75y,17.1h,66.68t/data=!3m6!1e1!3m4!1sQJfljjNympA0lhYRlu-zJQ!2e0!7i13312!8i6656

Va multumesc!

Edited by DavidFloroianu

Share this post


Link to post
 • 0
petrutjim

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti, in poza atasata, cine are prioritate?

Cei care vin dinspre linia de tramvai si fac stanga sau cei care vin dinspre masina care a facut poza? Mentionez ca poza este facuta de pe strada cu sens unic, dupa intersectie se fac doua benzi.

Intreb deoarece cei care vin din fata vad triunghiul pe stalp (cel de "Trecere la nivel cu linii de tramvai") si presupun ca este cedeaza trecerea si astfel ies conflicte dese.

Multumesc!

Intersectie.JPG

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.