Jump to content
POLITISTI.ro

Talon retinut. Dovada avizata


Alexandrubabli

Recommended Posts

Buna dimineata. Vin cu o simpla întrebare căreia nu îi găsesc răspuns. 

Mi-a fost reținut talonul de către politie deoarece nu aveam acel certificat de omologare pentru folii. În schimb se folii am acel abtipild de la rar. Azi am fost la rar cu dovada, am făcut identificarea și mai scrie pe făcură " alte elemente și folii securizare". Am fost strigat și mi-a dat cartea și dovada cu ceva scris pe spate pe care nu prea îl înțeleg și un timbru de la ei. Ma duc cu aceasta dovada la politie sa îmi dea talonul? Mai pot merge cu folia pusa pe geamuri sau trebuie sa o dau jos? Nu mi s-a spus nimic acolo. 

Link to comment

Pe spatele dovezii inlocuitoare a certificatului de inmatriculare este probabil mentiunea "Bun tehnic" o stampila cu un cod si un sigiliu. Asta inseamna ca dupa verificarea celor de la RAR va puteti recupera certificatul retinut prezentand in original si doar de catre proprietar, aceasta dovada la Politie. Pe factura este mentionat serviciul prestat de cei de la RAR si contravaloarea foliei de securizare de pe spatele dovezii. Referitor la ultima intrebare, pentru a nu mai avea certificatul de inmatriculare retinut trebuie sa aveti omologare pentru aceste folii (este vorba de un certificat de omologare eliberat de service-ul unde ati montat folia care trebuie sa fie in acord cu Directivele RAR ) si marcajul corespunzator pe fiecare folie (de forma unui timbru cu elemente reflectorizante care poarta o serie). Sa auzim de bine!

Link to comment

Problema este ca eu nu mai am acel certificat. Mașina am cumpărat-o cu foliile aplicate și nu mi-a trecut prin cap să întreb și de acea foaie pentru folii. 

Edited by Alexandrubabli
Link to comment
  • 10 months later...

Spuneti-mi si mie va rog daca se poate retine talonul sau alte sanctiuni pentru modificari aduse la motor sau mai exact modificari la admisia masinii. Nu am gasit nimic in Art.148 din regulament, sau daca exista vreo lege va rog sa o mentionati. Multumesc!

PS: Imi cer scuze daca am postat unde nu trebuie. 

Link to comment
  • Moderator

La admisie? Ce fel de modificări? Dacă vrei doar aşa, să ne dăm cu presupusul, cred că doar RAR-ul verifică asemenea aspecte.

Link to comment
  • 1 year later...

Aceași problemă doar ca eu mi-am gasit dovada omologarii foliilor unde trebuie sa merg acuma cu ea. La poliție mi sa spus ca nu stiu.

La rar trebuie să merg cu masina? Ce acte trebuie să mai prezint sau unde trebuie sa merg ?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.