Jump to content
POLITISTI.ro

Talon retinut. Dovada avizata

Postare recomandată

Publicat

Buna dimineata. Vin cu o simpla întrebare căreia nu îi găsesc răspuns. 

Mi-a fost reținut talonul de către politie deoarece nu aveam acel certificat de omologare pentru folii. În schimb se folii am acel abtipild de la rar. Azi am fost la rar cu dovada, am făcut identificarea și mai scrie pe făcură " alte elemente și folii securizare". Am fost strigat și mi-a dat cartea și dovada cu ceva scris pe spate pe care nu prea îl înțeleg și un timbru de la ei. Ma duc cu aceasta dovada la politie sa îmi dea talonul? Mai pot merge cu folia pusa pe geamuri sau trebuie sa o dau jos? Nu mi s-a spus nimic acolo. 

Publicat

Pe spatele dovezii inlocuitoare a certificatului de inmatriculare este probabil mentiunea "Bun tehnic" o stampila cu un cod si un sigiliu. Asta inseamna ca dupa verificarea celor de la RAR va puteti recupera certificatul retinut prezentand in original si doar de catre proprietar, aceasta dovada la Politie. Pe factura este mentionat serviciul prestat de cei de la RAR si contravaloarea foliei de securizare de pe spatele dovezii. Referitor la ultima intrebare, pentru a nu mai avea certificatul de inmatriculare retinut trebuie sa aveti omologare pentru aceste folii (este vorba de un certificat de omologare eliberat de service-ul unde ati montat folia care trebuie sa fie in acord cu Directivele RAR ) si marcajul corespunzator pe fiecare folie (de forma unui timbru cu elemente reflectorizante care poarta o serie). Sa auzim de bine!

Publicat (modificat)

Problema este ca eu nu mai am acel certificat. Mașina am cumpărat-o cu foliile aplicate și nu mi-a trecut prin cap să întreb și de acea foaie pentru folii. 

Modificat de Alexandrubabli
Publicat

Fara acea "foaie", riscati sa ramaneti, din nou, fara certificatul de inmatriculare.

Publicat

Deci sa înțeleg că la politie îmi dă talonul și fără acel certificat dar cu riscul sa rămân din nou fără acesta ?

• 10 luni mai târziu...
Publicat

Spuneti-mi si mie va rog daca se poate retine talonul sau alte sanctiuni pentru modificari aduse la motor sau mai exact modificari la admisia masinii. Nu am gasit nimic in Art.148 din regulament, sau daca exista vreo lege va rog sa o mentionati. Multumesc!

PS: Imi cer scuze daca am postat unde nu trebuie. 

• Moderator
Publicat

La admisie? Ce fel de modificări? Dacă vrei doar aşa, să ne dăm cu presupusul, cred că doar RAR-ul verifică asemenea aspecte.

• 1 an mai târziu...
Publicat

Aceași problemă doar ca eu mi-am gasit dovada omologarii foliilor unde trebuie sa merg acuma cu ea. La poliție mi sa spus ca nu stiu.

La rar trebuie să merg cu masina? Ce acte trebuie să mai prezint sau unde trebuie sa merg ?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.