Jump to content
POLITISTI.ro

Imi este luat locul de parcare


Katalos

Recommended Posts

Buna ziua,
langa blocul meu s-a construit un hipermarket care mai nou ne ia locul de parcare aflat in apropierea lui. Mentionez ca distanta intre bloc, parcare este de nici 10 metri fiind parcarea blocurilor din proximitate, in acelasi timp si magazinul este tot la aceiasi distanta.

Am autorizate pe locul meu si stau in acel bloc de multi ani. Exista o cale legala sa ma apar si sa pastrez locul in conditiile in care am contract si consider ca este un abuz? Ce lege ma protejeaza ca si locatar?

Multumesc frumos de ajutor

Link to comment
  • Moderator

Spatiile de parcare inchiriate pe domeniul public din Bucuresti (nu stiu cum este reglementata problema de catre Consiliil locale, in celelalte localitati) sunt accesibile chiriasilor in orarul 16.00 - 08.00, in rest putand fiind folosite in mod discretionar de catre oricare conducator auto, asa ca amplasarea unor bariere, lanturi, "T"-uri etc. sunt la limita legislatiei, desi exista de cele mai multe ori falsul sentiment ca "devenim proprietari" pe aceea parcela!

Fiind vorba despre o activitate reglementata prin hotarari ale consiliului local, competenta de punere in aplicare (si sanctiune) revine Primariei (prin politia locala).

Nu stiu exact care este situatia de fapt (am vazut situatii in care primaria, din eroare, inchiria locuri de parcare situate pe domeniu privat - proprietatea locatarilor, spre exemplu - ori aflat in litigiu) si este posibil ca si in acest caz sa fie tot ceva de acest fel. Poate ca nu ar strica o discutie (nu cearta, conflict etc) cu reprezentantii magazinului, iar in lipsa unui rezultat concret sa faci demersuri la primarie.

Iar conceptia cu "stau de multi ani in blocul acesta si am dreptul la loc de parcare", nu justifica in nici un fel demersul tau, ci mai degraba indica o mentalitate de mahala si cu siguranta o sa inflameze si mai tare spiritele!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.