Jump to content
POLITISTI.ro

Chiar a murit tot ce e PATRIOT?

Postare recomandată

Publicat

Dragi colegi,ce se intimpla cu voi?chiar ati uitat ptr. ce sunteti politisti?chiar am uitat vocatia si scopul vietii noastre?suntem in al 12-lea ceas al existentei noastre cand un grup de mafioti dau afara politisti din strada ptr. pastrarea rudelor lor in functii?nu mai suport aceasta marsavie,vreau sa lichidez aceasta mafie,sunteti alaturi de mine?astept raspunsul vostru......chiar astept sa vedem daca mai aveti onoare in voi.

• Apreciez 4
  • Membru
Publicat

Sacalule,ai foarte mare dreptate.De unde atata onoare cand in politie au ajuns majoritari mafiotii,lingai si turnatorii?

• Apreciez 1
  • Displace 2
Publicat

Servus si n-am onoare! Sunt un politist majoritar mafiot, lingau si turnator!

Asta insa, nu inseamna ca nu sunt deschis la orice propunere pentru o actiune in limitele legii si mai ales care sa aibe sanse sigure (100%) de izbanda, asa ca ... astept analiza si propuneri.

Ah!! si inca o cheste ;) Atentie mare cu patriotismul, in zilele de azi, chiar nu este indicat sa "se existe", intrucit este impropriu asimilat nationalismului, care si asta la rindul lui NU ESTE BUN ! Strica la imagine, iar nationalisti nu trebuie sa fie decit locuitorii unor anumite tari carora li se permite sa fie (nu dau exemple ca se vad de la mai multe poste ;) )

In alta ordine de idei, ce are dispozitivul cismaresc de impuns cu institutia reprezentantului guvernului in teritoriu, aka sula cu prefectura, dar ma dau si eu mare ca stiu cuvinte =)) adica, ce are patriotismul cu precaritatea situatiei financiare a lucratorilor (presupunem cinstiti) ai Politiei omane?

Publicat

vreau sa lichidez aceasta mafie,sunteti alaturi de mine?astept raspunsul vostru......chiar astept sa vedem daca mai aveti onoare in voi.

defineste termenul "lichidez".

Publicat

Ii roaga frumos sa vina sa se predea la Politie si sa faca marturisiri complete. Si ei vor asculta si vor trece la fapte. :)

Publicat

Are cineva impresia ca patriotismul mai este la mare cautare??? Mai ţine patriotismul de foame???

Dar cu toate acestea nu trebuie sa uitam de el. Sa nu uitam ca nu tara aceasta este de vina ci noi, toti care traim in ea.

Publicat

În România secolului XXI se promovează orice, dar nu iubirea față de țară. Dar nici nu știu cum s-ar putea promova așa ceva când președintele poporului îi îndeamnă pe tinerii români să plece peste hotare, acceptând că locuim într-o țară de mâna a doua . Același personaj le mulțumește românilor care au plecat din țară și muncesc în străinătate și, totodată, le transmite tinerilor că pot pleca liniștiți din România dacă nu sunt mulțumiți de condițiile de aici. După umila mea părere om cu experiență de viață, cred că această atitudine este nedemnă atât pentru instituția președinției, cât și pentru statul care este România. Dacă primul om în stat spune așa ceva, cel care trebuie să lupte necondiționat pentru această țară, ce să mai spunem noi? Mai merită să ne iubim țara? Mai merită să rămânem aici? Cum poți să iți faci poporul să iubească țara când tu declari așa ceva? Nu cred că mai există vreun șef de stat în lumea asta care să își desconsidere propria țară… Pentru ce mă mai chinui eu să vorbesc despre patriotism cu un asemenea exemplu?

Vă spun eu pentru ce… Pentru că încă mai cred în România. Şi încă mai cred că poate fi salvată. Nu de această generație care ne conduce acum. Ci de generația noastră, cea care nu a fost contaminată de ciuma roșie. Doar că ţara poate fi salvată doar de cei care o iubesc… Şi cum să ne învățăm tinerii să o iubească, cum să îi pregătim viitorul cu un așa exemplu prezidențial?

În România există trei tipuri de oameni, când e vorba de iubirea de țară:

* cei precum președintele și majoritatea celor care apar în mass media – sunt sătui de România, spun că nu mai avem nicio șansă și promovează emigrarea;

* cei care duc patriotismul la extrem, adică în naționalism, personaje precum Corneliu Vadim Tudor sau Gigi Becali – în nebunia lor de multe ori au dreptate, dar în la fel de multe situații exagerează;

* cei care într-adevăr își iubesc și își promovează țara, în general intelectualii sau sportivii .

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Mai merită să ne iubim țara? Mai merită să rămânem aici? Cum poți să iți faci poporul să iubească țara când tu declari așa ceva? Nu cred că mai există vreun șef de stat în lumea asta care să își desconsidere propria țară… Pentru ce mă mai chinui eu să vorbesc despre patriotism cu un asemenea exemplu?

Din aceasta fraza eu desprind o intrebare:

1. Ce este Patria? Notiunea este data si determinata de populatia de pe suprafata geografica a unei regiuni sau este data de chiar acea sufrafata geografica?

In primul caz inseamna ca avem deja o jumatate de Romanie relocata in alte zone si e doar o chestie de timp pana se va coagula. In cazul al doilea sa speram ca vom ramane destul de multi ca sa nu uitam limba.

Modificat de SandoKhan
  • 3 luni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

TIR-ul lui Gheorghe Vlase din Slobozia poate fi declarat de două ori unic în România. În primul rând, datorită dotărilor sale tehnice, camionul este singurul de acest fel din ţara noastră şi mai are doar trei „fraţi” în întreaga Europă. În al doilea rând, nimănui nu i-a trecut până acum prin cap să-şi brănduiască maşina cu imaginea poetului naţional al României, Mihai Eminescu.

post-284-0-35999600-1320354498_thumb.jpg

Reprezentanţii Autorităţii Rutiere Române au fost atât de surprinşi ieri la vederea TIR-ului, încât l-au oprit pe loc pe Autostrada Bucureşti-Piteşti pe conducătorul acestuia, Gheorghe Vlase. Omul nu depăşise viteza legală şi nu încălcase nicio regulă de circulaţie, ci doar a arborat pe prelata TIR-ului pe care-l conducea o imagine a poetului neamului românesc, Mihai Eminescu, alături de versurile „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie/ Ţara mea de glorii, ţara mea de dor!”, iar pe spatele maşinii îndemnul „Nu uita că eşti român!”

Gheorghe Vlase ne-a mărturisit că TIR-ul său este unicat în România şi chiar o raritate în Europa. „Motorul dezvoltă 750 de cai putere, iar camionul a costat 240.000 euro.

Să ştiţi că doar patru astfel de exemplare sunt în lume. Unul se află în Spania, altul în Olanda, cel de-al treilea la muzeul fabricii, iar al patrulea este al meu”, ne-a mărturisit Vlase.

El ne-a spus că pentru brănduirea maşinii a mai dat încă 2.000 de euro. El mai vrea să facă o altă prelată, de data aceasta cu Ştefan cel Mare, cu următorul mesaj: „Basarabia n-a fost a mea, ci a urmaşilor urmaşilor mei!”

Vlase ne-a mai spus că pe unde trece cu TIR-ul, oamenii sunt profund mişcaţi de mesajele citite, aşa cum au fost şi cei de la ARR, care l-au şi felicitat pentru o aşa idee.

• Apreciez 1
  • 1 lună mai târziu...
Publicat

Am gasit pe net o definitie a patriotismului.Este memorabila :

1. Nu profita niciodată de patriotismul tău. Profitând o dată, s-ar putea ca Patria să nu mai creadă, apoi, declaraţiilor tale „dezinteresate.”

2. Nu fă mult zgomot patriotic. Îţi iubeşti mama, soţia sau fata dragă, copiii într-un fel în care numai ei ştiu despre asta. Trezeşte-te dimineaţa cu gânduri despre Patrie, nu cu vorbe despre ea. Declaraţiile zgomotoase sunt ca o copertă lucioasă care, deseori, ascunde gânduri banale sau dubioase.

3. Nu impune nimănui dragostea de Patrie. Ea trebuie să vină, vorba lui Alecu Russo, „din lăuntru”. Nu uita că ţări şi imperii s-au prăbuşit din cauza patriotismului zgomotos şi impus! Nu dori acest lucru Patriei tale.

4. Nu aştepta să fii răsplătit, chiar dacă te-ai sacrificat pentru Patrie. Pentru că sacrificiul tău va fi - atunci - o afacere (fie şi una „echitabilă”: eu ţie – tu mie). Trăieşte acut istoria Patriei şi trăieşte-i acut prezentul. Sunt istoria ta personală şi prezentul tău personal.

5. Nu-ţi fă o idee abstractă şi comună din părinţii tăi. Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta. Ei sunt chiar Patria ta. Patria, etimologic, e chiar ţara tatălui. Nu le bate obrazul celor din satul tău – dacă ai plecat din sat – că nu fac ce / cum trebuie. Nu-i învăţa pe cei rămaşi acasă – dacă ai plecat în altă ţară – cum să-şi iubească Patria. Nu aglomerarea de vorbe multe şi goale despre patrie trebuie să ne intereseze, ci trierea celor sincere.

6. Nu te lăuda cât de mult îţi iubeşti Patria. Patriotismul de tip eroic nu e cel declarat de la înalte tribune şi nici cel teatral, de genul morţii patriotice pe eşafod, sub privirile admirative ale spectatorilor. Patriotismul eroic e cel cotidian, iubindu-ţi Patria în pofida indiferenţei celor care îţi reprezintă politic patria ori a dispreţului altora.

7. Să nu-ţi faci în nicio formă un chip cioplit al unei patrii abstracte. Nu-i urî pe cetăţenii Patriei tale, iubind pervers… o idee. Patria… sunt ei! Indiferent de cât de mult îşi iubesc aceştia patria, de cât de mult îşi afişează această dragoste, de forma în care îşi manifestă sau nu dragostea.

8. Nu confunda patriotismul cu xenofobia. Iubindu-ţi propria Patrie, nu urî alte ţări şi popoare, dar nici nu permite să-ţi fie atacată Patria, nici verbal, de străini. În schimb, nu te teme să ai o atitudine personală critică faţă de patrie, faţă de cei apropiaţi şi faţă de tine. Patria, naţiunea şi tu sunteţi o trinitate. Patria eşti şi tu!

9. Nu lua numele Patriei în deşert. Nu-ţi fă din patriotism o meserie. Fă, zilnic, din prezenţa ta, din meseria ta, o cărămidă pentru edificarea Patriei. Învaţă de la artistul (ne)cuvântului Nichita Stănescu, cel care l-a parafrazat pe portughezul Fernando Pessoa: Limba română e patria mea, ori de la parizianul român Constantin Brâncuşi, care putea să spună: „Măiastra şi Cuminţenia Pământului sunt patria mea.”

10. Nu fi „frate” cu „românul” de peste Prut. Fii el! Fii român. Fără ghilimele. Fără (sau indiferent de) cetăţenie românească. Fără medalii pentru asta.

• Apreciez 3

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.