Jump to content
POLITISTI.ro

Permis suspendat 15 zile?


Nosfyrus

Recommended Posts

Salutare. Am si eu o mare nelamurire legata de suspendarea permisului. In data de intai m-am angajat intr-o depasire pe linie continua. Aveam in fata o camioneta care conducea 50, 60 la ora, vizibilitate maxima, si urmau sa se faca doua benzi. Tinand cont de viteza automobilului din fata si de faptul ca aveam vizibilitate maxima, m-am angajat in depasire. Probema a fost ca in fata pe partea stanga a carosabilului dupa niste copaci era o masina de politie. Am luat amenda 500 ron, platit 250 ron, am fost constient ca este vina mea, indiferent de circumstante.. Am primit suspendare pentru 30 de zile dar cu posibilitatea de a circula 15 zile cu dovada. Politistul a specificat de doua ori ca la sfarsitul lunii sa merg dupa permis si ca voi sta pe tusa 15 zile si nu este atat de mult. Pe hartie nu scrie  perioada pe care s-a facut suspendarea permisului.Eu din cate stiu nu exista suspendare pentru 15 zile. Eu stiu ca se dau 15 zile dovada iar dupa expirarea dovezii incep cele 30 de zile de pauza.Cineva a zis ca e posibil sa imi fi dat suspendare dara drep de conducere pe 30 de zile dar a fost de treaba si mi-a facut si o dovada pentru drept de conducere pe 15 zile astfel incat sa stau pe tusa doar 15 zile. 

Link to comment

Nu știm ce ți-a spus polițistul, ce-ai înțeles tu dar nu există perioadă de suspendare de 15 zile.

Perioada de suspendare începe atunci când expiră valabilitatea dovezii înlocuitoare și este de minim 30 de zile.

Nu-ți putea da dovadă fără drept de circulație pentru așa ceva. Pentru depășire neregulamentară legea prevede dovadă înlocuitoare cu valabilitate 15 zile și suspendare dreptului de a conduce fix 30 de zile. Astfel de suspendări sunt prevăzute de legislație și nu ți le dă polițistul că așa vrea el.

Când îți expiră dovada, din spusele tale 16.10.2016, nu mai conduci 30 de zile. La expirarea celor 30 de zile mergi cu dovada (să n-o pierzi că fără ea nu-ți restituie nimeni permisul) și-ți ridici bucata de plastic. Asta-i tot.

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.