Jump to content
POLITISTI.ro

Informatii despre politist si cainele de serviciu

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Va salut! Vreau sa devin politist. Mai exact sunt foarte interesat de conducatorii de caini (ordine publica). Vreau sa aflu cateva detalii, cum ar fi, de unde primeste agentul respectiv cainele, cine dreseaza cainele (normal m-i s-ar parea ca agentul), in afara programului de lucru al agentului, unde se afla cainele (la politie sau agentul il poate lua acasa), cu acel caine lucreaza doar un singur agent sau mai multi etc.? Salarul unui conducator caini este mai mic decat al unui agent de la rutiera sau al unui agent de la ordine publica?
Detaliile sunt bine venite, 
Va multumesc mult! 

Modificat de CITADELA
  • Displace 2
Publicat

1. De regulă, câinele este preluat de la Centrul Chinologic Sibiu;

2. De regulă, câinele este dresat de către polițistul care-l are în primire;

3. De regulă, în afara programului de lucru al polițistului, câinele este adăpostit la unitatea de poliție;

4. Cu câinele nu execută serviciul decât polițistul care-l are în primire;

5. Nu cunosc ce salarii au polițiștii de la rutieră, sau cei de la ordine publică, dar dacă vrei să devii conducător câine pentru un salariu mai mare decât la alte funcții, mai bine lasă-te păgubaș. Faci un mare bine câinelui.

Publicat

Salut ! O sa fiu scurt si la obiect.Cum poti ajunge conductor caine in cadrul politiei ? Trebuie urmata o scoala speciala dupa aplicare din sursa externa pe postul respectiv sau este ca si cum ai merge la Academia de Politie / Scoala de agenti iar de acolo specializat pe ramura asta ? Tin sa precizez ca am o dioptrie mare ce ma impiedica sa ma gandesc la o cariera in politie.Am decis sa deschid topicul deoarece am vazut stirea despre deficitul de personal si faptul ca se cauta oameni in acest domeniu, m-ar interesa si placea la nebunie sa fiu un conductor insa, problema consta in ochelari.Mersi anticipat !

Publicat

Multumesc pentru raspuns! Sa nu ma intelegeti gresit, nu doresc sa devin conductor de caine in speranta unui salariu mai mare decat celelalte functii. Asta doar intrebam asa de curiozitata ca orice om. In schimb DA, chiar vreau sa devin conductor de caine, chiar am un ciobanesc german in varsta de 3 ani si iubesc aceasta rasa.
Am observat ca la noile incadrari sunt posturi vacante la conductori caini. Daca scolarizarea dureaza 3 luni, acest timp este de ajuns pentru agentii respectivi sa dreseze cainele? 

Publicat

Pentru dresarea câinelui este nevoie de mult mai mult timp, decât cursurile pe care le urmează cei încadrați din sursă externă pentru a deveni polițist. Cursurile pentru dresarea unui câine de serviciu durează între 4 și 5 luni, în funcție de specializare. Cursurile pentru specializarea câinelui le vei urma după cursul de 3 luni.

Publicat

Iti spun din experienta, lasa-te pagubas daca nu ai grupa canina la ipj. Daca e de insotire patrulare ,vei fi marginalizat de ceilalti colegi, ca nu suporta mirosul de caine, nu vei putea intra cu el in unele spatii inchise, de raspundere materiala ce sa mai vb, un caine costa cam 6.000 -8.000 ron si raspunzi cam de toate. Il iei acasa, ok, daca te lasa medicul veterinar si sa nu ai vecini sariti care sa ti-l otraveasca. Stiu, e frumos, dar in mare parte munca o vei face fara el. Il vei folosi doar in unele actiuni. La celelalte specializari e alta mancare de peste.

• Marius a modificat titlul în Informatii despre politist si cainele de serviciu
  • CITADELA a închis acest topic
  • Marius a deschis acest topic
Publicat

Nici colegii și nici șefii nu vor înțele niciodată care este valoarea unui câine de serviciu. Eu, unul prefer să fac serviciul cu un câine decât cu zece colegi „ cu nasul ” fin. Am spus de mai multe ori: un câine bine dresat nu te lasă niciodată la greu și să nu comenteze nimeni pentru că sunt pățit. Câinele este dresat, de către polițistul care-l are în dotare și este tot așa de bun pe cât și-a dat interesul conducătorul să-l dreseze. Câinele miroase când nu este îngrijit corespunzător, când nu este pieptănat( în termeni specifici se numește pansaj), când nu este înbăiat, când nu are adăpostul curățat, întrucât conducătorul nu dă pe la el zile în șir. 

Spun toate acestea tot din experiență.

Într-o noapte am efectuat serviciul, împreună cu câinele de serviciu și un coleg într-o zonă locuită de cetățeni rromi. Pe la 02,00 le-a venit chef de scandal,iar noi fiind în zonă, am mers la ei, am dat botnița jos la „colegul” patruped și pe un ton civilizat le-am cerut să mergă la culcare. Câinele simțind tonul meu civilizat, a început să latre, iar rromii au înțeles mesajul și până dimineață am avut o liniște totală. dacă nu se înțelegea câinele cu ei, trebuia să ducem lupte grele cu ei la propriu.

• Apreciez 2

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.