Jump to content
POLITISTI.ro

Permis de conducere suspendat 60 zile

Postare recomandată

Publicat

Salut,

Am permisul suspendat pe o perioada de 60 de zile, dupa trecerea celor 60 de zile ma pot duce sa imi ridic permisul ?

Mentionez faptul ca n-am achitat amenda si n-am sustinul nici examenul.

Publicat

Nu ai permisul suspendat ci doar dreptul de a conduce. Ai permisul reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce. Nu mai faceți confuzie pentru că, aparent ar fi același lucru, permisul suspendat este cu totul altceva.

Depinde pentru ce ți-a fost reținut pentru că în unele cazuri se susține examen de redobândire, în altele nu.

În mod normal, după expirarea perioadei de suspendare, chiar de a doua zi, se poate merge la Serviciul Rutier pe raza căruia cel în cauză domiciliază, cu dovada înlocuitoare și cu buletinul, și-și ridică permisul de conducere.

Încăodată, depinde ce ai făcut pentru că dacă fapta comisă prevede reexaminare, nu poți ridica permisul după expirarea perioadei de suspendare. Neprezentarea la acel examen majorează perioada de suspendare cu 30 de zile, la fel și nepromovarea lui.

Deci? Ce făcuși?

• 1 an mai târziu...
Publicat

Buna ziua ! am o nelamurire , si va rog frumos sa fiti cat mai expliciti! am permisul suspendat pe o perioada de 60 de zile pentru incalcarea linii continue (am taiat o curba , unde am fost surprins de o camera) .. la 10 km de locul respectiv am fost oprit de un echipaj , aratandu-mi o poza unde "taiam" acea curba ... nu asta e problema .. eu am 7 luni de cand am permisul , practic sunt incepator ... mi-a venit un plic de la politie , in care specifica , ca nu trebuie sa ma prezint la examen .. acum intrebarea mea la care va rog sa-mi raspundeti, peste acele 60 de zile , se mai adauga acele 30 de zile ? tinand cont ca au specificat sa nu ma prezint la examen...

• Marius a modificat titlul în Permis de conducere suspendat 60 zile
  • 10 luni mai târziu...
Publicat

Buna. Va rog sa va spuneti parerea despre un accident (parerea conform legii) despre un accident.

Sotul meu a lovit o masina de culoare inchisa, parcata in localitate, pe zona neluminata suficient (zona unde era masina nu era luminata deloc). Acea masina era jumatate pe asfalt jumatate pe acostament. Inainte sa o loveasca, o alta masina venea din sens opus cu faza lunga, dupa ce a trecut acesta sotul a observat masina parcata si a tras de volan dar nu suficient asa cele doua masini s-au ales cu zgarieturi pe toata lungimea. Am fost la politie pentru constatare si l-au dat pe sot de vina pentru ca nu s-a asigurat la depasire (asta nu stiu de unde) si i-a fost suspendat permisul pe 60 de zile dar nu i s-a spus pe baza carei legi. Mentionez ca nu a semnat procesul verbal pentru ca in momentul in care sotul intrebat daca trebuia sa aiba masina becurile (pozitia) aprinse agentul a spus ca stopul masinii are ochi de pisica si sunt refectorizante. Nu a semnat procesul si pentru ca nu a inteles de ce i s-a suspendat permisul. Nu au fost vatamari corporale. Procesul verbal a fost facut la postul local de politie.

Publicat

Buna ziua.In data de 26.02.2019 mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru neacordare de prioritate.Am primit și amenda pe care am achitat-o.intrebarea mea este;trebuie sa susțin examenul scris ca sa primesc permisul înapoi?sau doar merg după cele 60 zile și mi-l ridic de la Poliție?multumesc

Publicat

Buna seara,

În urma cu 2 zile am avut un accident rutier minor. Ma aflam pe o stradă cu o singură bandă pe semn si stop vroiam sa fac stanga pe o stradă cu 2 benzi pe sens(aceasta fiind drum cu prioritate). Cand am intrat in intersecție sa fac stanga mentionez ca nu venea nici o masina din partea stanga, am asteptat sa ma lase cineva din partea dreapta sa trec in tot acest timp au venit masini din partea stanga, au oprit la trecerea de pietoni, pe urma un individ dupa bandă 1 venea claxonand, am un schimb de replici(nu foarte grave)i-am spus sa astepte ca nu am unde sa ma duc. În prima instanta a oprit, dar dupa schimbul de replici acesta a accelerat si a intrat în mine. În urma tamponari am ramas fara permis pe o perioadă de 60 zile. Intrebarea mea este daca am sanse sa atac aceasta decizie? Si pașii care trebuiesc urmați?

Mentionez ca ma aflam in masina cu iubita mea,iar pe partea cealaltă se aflau 2 polițiști locali, dintre care doar unul ă observat cum acesta a oprit pentru a-mi acorda trecere urmând să mă acroseze intenționat.

Help me!

Mulțumesc anticipat!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.