Jump to content
POLITISTI.ro

Suspecţi de furt de conductori electrici, reţinuţi


NewsBot

Recommended Posts

Doi bărbaţi din judeţul Dâmboviţa sunt suspectaţi că au sustras cablu electric din reţeaua de iluminat a unei parcări de pe autostrada A 1, precum şi alţi 300 m liniari conductor electric din aluminiu, de la reţeaua de iluminat din incinta unei societăţi comerciale.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
  • 1 year later...

Prinşi în timp ce încercau să sustragă cablu electric

Mai multe persoane au fost surprinse în flagrant în timp ce încercau să sustragă cablu electric din incinta unui depozit aparţinând unei cariere miniere din Gorj.

În noaptea de 18 spre 19 iulie 2012, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Mătăsari, judeţul Gorj, au observat că în imediata apropiere a unui depozit de materiale, situat pe raza satului Brădet, a oprit un autoturism din care au coborât mai mulţi bărbaţi.

La un moment dat, persoanele în cauză au escaladat gardul depozitului şi au pătruns în interior. Imediat, poliţiştii au procedat la imobilizarea celor patru suspecţi, aceştia fiind conduşi la sediul secţiei de poliţie pentru cercetări.

Pe parcursul audierilor, s-a constatat că suspecţii, B.E., de 33 ani, M.C., de 42 ani, C.G., de 42 ani, toţi din oraşul Rovinari şi D.C., de 23 ani, din comuna Fărcăşeşti, judeţul Gorj, urmare a unei înţelegeri anterioare cu B.A., de 19 ani, din comuna Negomir, judeţul Gorj, persoana care se afla în serviciul de pază, au pătruns în incinta depozitului pentru a sustrage cablu electric cu interior din cupru, însă activitatea infracţională le-a fost oprită de către poliţişti.

Extinzând cercetările, poliţiştii au stabilit că suspecţii aveau cunoştinţă despre existenţa cablului în acel depozit, întrucât, în noaptea de 15 spre 16 iulie a.c., fiind ajutaţi de agentul de pază B.A., au sustras 43 de metri de cablu electric, evaluat la suma de 22.600 lei.

Referitor la această faptă, poliţiştii au constatat că suspecţii D.C., C.G., B.E. şi P.M., de 29 ani, din comuna Bîlteni, judeţul Gorj, în complicitate cu agentul B.A. care executa serviciul de pază, au escaladat gardul şi au pătruns în depozit, de aici sustrăgând cei 43 de metri de cablu electric. Ulterior, după ce au înlăturat mantaua din plastic, cantitatea de cupru rezultată, aproximativ 186 de kg, i-au vândut-o suspectului G.N., de 43 ani, din comuna Coţofenii din Faţă, judeţul Dolj, pentru suma de 3.700 de lei, pe care au împărţit-o.

În cursul zilei de ieri, 19 iulie a.c., având în vedere probatoriul administrat în această cauză, poliţiştii au dispus reţinerea suspecţilor, pe timp de 24 de ore.

La aceeaşi dată, suspecţii au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă, Parchetului şi Judecătoriei Motru. Instanţa de judecată a emis mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 25 zile, pe numele suspecţilor B.E., C.G., D.C., P.M., cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, şi B.A., agentul de pază, cercetat pentru comiterea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de furt calificat.

Poliţiştii i-au introdus pe suspecţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale în cauză.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.