Jump to content
POLITISTI.ro

Poziţie sindicate faţă de Parlament


axle15

Recommended Posts

Azi, prin votul dat în Parlament/Senat, colegul nostru Bogdan Gigină a mai fost odată omorat ! Poziția sindicatelor este.....? Deci, băi sindicate (lideri de fapt!) de două parale ce mișcări de protest planificați ?????? Ca deja trebuia să umpleți Piata Universității !

Pe scurt ,mizerabilul oprea a fost aparat de colegii săi cu 74 de voturi vs.45 voturi sa nu-l ancheteze DNA-ul .....dacă era fiul oricăruia dintre noi Bogdan ???? Mă sufoc de indignare ! S-a dat liber la omorât polițiști cu vot de la Parlament, dacă ucigașul indirect este parlamentar.....stau să mă întreb dacă Dulăul era omorât nu de turc ci de un parlamentar.....

 

 • Upvote 7
Link to post
Share on other sites
 • Catalin changed the title to Poziţie sindicate faţă de Parlament

Care sindicate, mon cher? Alea ai căror lideri se pozau şi petreceau cu oprea?
Din păcate şi atitudinea unor colegi faţă de această problemă este identică cu cea a sindicatelor, iar asta mă doare şi mai mult. Pentru mulţi colegi nu contează că a murit încă un poliţist la datorie, ci se gândesc şi speră că lor nu li se va întâmpla acest lucru.

Sunt dispus să ies oricând în stradă pentru drepturile noastre! Cine mai vine?

P.S. cuvântul oprea este scris cu literă mică în mod intenţionat, din motive lesne de înţeles.

 • Upvote 3
Link to post
Share on other sites
 • Moderator

Despre ce vorbiți aici? Despre ăștia:

 

De citit, un articol scris în urmă cu aproape un an:

Multe urări "de bine" stimabililor pupincuriști!

 • Upvote 5
Link to post
Share on other sites
 • 4 weeks later...
Leonidas67

EXPLOZIV! Pensionarii M.A.I. din fruntea Sindicatului National al Politistilor forteaza realegerea la congresul de luna viitoare! Procurorii DNA au stabilit ca acestia incaseaza salarii ilegale

 

Tensiunile din cadrul Sindicatul National al Politistilor si al Personalului Contractual (SNPPC), care reprezinta interesele a circa 40.000 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne, au ajuns la cote maxime, dupa ce actualii lideri, majoritatea pensionari, si-au exprimat intentia de a candida la alegerile de luna viitoare, pentru a incerca obtinerea de noi mandate in fruntea organizatiei.

Lupta pentru putere se anunta apriga, mai ales ca numarul de locuri din Biroul Executiv Central (BEC) se reduce de la 9 la 5 membri.

In conditiile in care, in cursul anului 2016, membrii conducerii nationale Toader Paraschiv, Lucian Petrut, Neculai Isache si Marian Andrei au iesit la pensie, la care se adauga Dumitru Coarna – pensionat din 2009, dar reales ilegal in 2011, este cat se poate de ciudata intentia acestora de a obtine noi mandate in fruntea organizatiei.

“In loc ca aceste locuri sa fie completate cu membri de sindicat activi, care iau contact cu munca de politie in fiecare zi, acestia au decis sa-si faca contracte individuale de munca, care au fost semnate intre ei, avand in vedere ca presedintele sindicatului, Marin Gruia, a refuzat sa le semneze. Prin contractele de munca incheiate abuziv, fara sa existe prevederi statutare in acest sens, si-au stabilit salarii de peste 7.000 lei net/luna din cotizatiile membrilor de sindicat, la care se adauga si pensii de peste 4.000 lei/luna. Desi liderii teritoriali au fost informati de aceste ilegalitati la toate intalnirile organelor de conducere, acestia nu au dispus masuri de revocare din functiile de conducere a celor vinovati”, se precizeaza intr-un memoriu ajuns la filialele sindicale din teritoriu.

In prezent, la DNA exista o plangere penala (Dosar nr. 455/P/2015), cu privire la marirea ilegala a salariilor de membrii BEC ai SNPPC. Dosarul a fost preluat de la Parchetul ICCJ in anul 2015. Plangerea a fost facuta de fostul membru BEC Constantin Lovin, in anul 2013. In dosarul respectiv, unde s-a inceput urmarirea penala in rem, Parchetul ICCJ a dispus efectuarea unei expertixe contabile judiciare, prin care s-a constatat ca membrii BEC, cu exceptia presedintelui Marin Gruia, au incasat in plus fata de drepturile salarile care li se cuveneau circa 350.000 lei, adica aproximativ 80.000 euro.

Asa cum se prezinta in prezent conducerea SNPPC, aceasta este formata din 5 pensionari si 3 politisti, ceea ce face ca sindicatul sa se prezinte mai degraba ca un sindicat al pensionarilor si nu al politistilor.

Dupa modificarile la Legea nr. 360/2002 privind statutul politistului, politistul poate fi reprezentat doar de un alt politist ales sau desemnat de organizatia sindicala din care face parte. Astfel, se pune intrebarea: care este rolul pensionarilor in conducerea sindicatului, daca legea le interzice sa mai reprezinte politistii?

„Avand in vedere ca pensionarii din SNPPC si-au depus din nou candidaturile pentru un nou mandat la conducerea SNPPC, la alegerile din perioada 17-20 noeimbrie 2016, membrii de sindicat trebuie sa reactioneze si sa impuna liderilor din teritoriu sa aleaga oameni din sistem, politisti activi, care sa le reprezinte interesele. Altfel, SNPPC tinde sa se transforme intr-un sindicat condus de pensionari, sustinuti de unii lideri din teritoriu, cu anumite interese, dar nu pentru membrii de sindicat sau pentru opinia publica”, se mentioneaza in memoriul care-i pregateste pe politisti pentru viitoarele alegeri.

Ramane de vazut daca politistii pensionarii vor fi atat de abili incat sa manipuleze politistii activi din teritoriu, astfel incat sinecurile lor sa fie prelungite pentru  un nou mandat de 5 ani. (V.E.)

 

http://www.impactpress.ro/2016/10/exploziv-pensionarii-m-a-i-din-fruntea-sindicatului-national-al-politistilor-forteaza-realegerea-la-congresul-de-luna-viitoare-procurorii-dna-au-stabilit-ca-acestia-incaseaza-salarii-ilegale/

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.