Jump to content
POLITISTI.ro

Folosirea anumitor mijloace de aparare de catre un minor.

MinorulCurios

Recommended Posts

Salutari si respecte tuturor celor care citesc aceste curiozitati ale unui copil.
  Ma numesc Catalin si am 16 ani. Am vazut destul de des, in afara incintei scolilor, tot felul de agresiuni. Cele mai multe am observat ca sunt provocate de baieti cu prea mult "spate" (oameni care ii ajuta la eventuala altercatie) care mereu vor sa imparta pumni/picioare celor care li se par lor (agresorilor) ca arata cumva, ca s-au uitat cumva, ca vorbesc cu cineva, ca au zis ceva... cred ca s-a inteles ideea.
  EU ca elev, ca minor, ce mijloace de aparare pot detine? Spray-ul cu piper, bastonul telescopic, aparatele cu electrosocuri, din cate am inteles, nu pot fi detinute de un minor. Eu ce variante am? Sunt pe o strada pustie si sunt amenintat de asemenea persoane, pana sun eu la politie/ la parinti/pe oricine probabil as fi batut si lasat acolo, pana mi-as reveni si as putea suna pe cineva aia s-ar duce dracu! 
  Deci intrebarea mea este: EU, minorul, elevul, copilul, cum ma apar intr-o situatie ca asta? 

Daca exista un raspuns, o "arma" pe care as putea sa o detin sau niste explicatii si solutii in caz de asa ceva le astept cu nerabdare.

P.S. Decat sa mi se raspunda in batjocura, mai bine nu mi se raspunde! Am nevoie de informatii, nu de glume de neam prost! (spun asta pentru ca am mai patit, culmea, de la niste oameni ai legii)

Multumesc anticipat.

Dupa cum am spus si in primul mesaj, pana scot eu telefonul din buzunar sunt batut si lasat pe jos. 
Dar din cate inteleg tot traditionalul "Dăi si fugi" e cea mai rentabila optiune.

• Member

Sper ca te înțelegi bine cu ceva colegi, vecini de ai tai( tot elevi la școala ta) încearcă sa veniți împreuna acasa nu mergeți prin locuri pe unde nu trece nimeni nu răspundeți la provocările celor de zici tu, un părinte poate are posibilitatea sa te aștepte la terminarea orelor de curs. Discuta cu dirigintele, eventual stabilește o discuție cu polițistul de proximitate.  Tu ai fost amenințat, lovit sau doar vrei sa afli dacă te poți "înarma"? Legal nu , dar dacă ai asupra ta ceva ilegal nu îți va ajunge alocația sa poți plăti amenda. Succes!

• Upvote 2

Nu am avut personal probleme, dar chiar eram curios daca noi ca minori avem voie sa ne aparam cu ceva. Dar am inteles ca mai mult decat un telefon la 112 sau sa incerc sa scap nu am ce face.
Sa tin cu niste oameni care mi-ar putea face rau? E ca si cum ai spune ca sting focul cu benzina.
Multumesc Catalin pentru acele informatii despre legitima aparare, sper totusi sa nu am nevoie sa ma aflu intr-o situatie de genul.

Edited by MinorulCurios
Greseala