Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Inmatriculare masina fara certificat fiscal


Somnorosul1
 Share

Question

Am fiscalul de la respectiva persoana de unde am cumparat masina dar copie, nu original, de pe data de 27iunie, se poate sa inmatriculez masina cu el in conditiile in care respectiva persoana ma tot amana si nu-mi mai raspunde la telefon, trimitindu-mi mesaje dupa lungi insistente.!?!?

Link to comment
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

Poliţia Română nu are şi nici nu a avut niciodată atribuţii ori competenţe privind operaţiunile de impunere, colectare şi/sau încasare a taxelor, impozitelor ori alte venituri la bugetele locale sau a celor extrabugetare. Instituţia abilitată în asemenea probleme este Primăria, ori după caz ANAF. Drept urmare, problemele referitoare la certificate sau vize fiscale, taxe, impozite şi aşa mai departe nu au nicio legătură cu activitatea poliţiştilor.
Mai mult, Poliţia Română nu mai are absolut nicio legătură cu înmatricularea ori radierea din circulaţie a vehiculelor încă din anul 2002. Aceste activităţi sunt desfăşurate de Serviciile Publice Comunitare, care au fost infiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti de mai bine de 15 ani. Pentru informaţii detaliate cu privire la activităţile de înmatriculări auto trebuie să vă adresaţi instituţiilor competente, nu poliţiştilor.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Buna ziua,am achizitionat un autoturism de la numitul A,care detinea documentele si autoturismul inmatriculat pe numele lui B si care a semnat documentul de vanzare cumparare in numele lui B,urmand sa-mi trimita certificatul fiscal.Nu l-am primit nici acum,cum procedez ,ce am de facut.Multumesc

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Buna ziua.Am cumparat o masina de la un domn x cu numere rosii din mehedinti..Domnul x a cumparat de la domnul y tot cu numere rosii dar din gorj.

Ptr. a inmatricula masina imi trebuie fiscalul de la amandoi proprietari sau doar de la domnul x din mehedinti?

Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Recent am achiziționat un autoturism de la o firma, printr-un intermediar. Toate bune si frumoase, am facut rar-ul, nicio problema, iar cand am ajuns la Înmatriculări am fost înștiințat ca nu pot primi autorizație de circulație (masina avea deja numerele rosii scoase), din cauza ca firma de la care am luat-o are probleme cu ANAF-ul si s-a emis o directiva in acest sens. Care este vina mea in toata povestea si de ce sunt tras la raspundere in conditiile in care sunt cumpărător de buna credință (cred ca asta este termenul)? Si ce pot face in privinta asta, pe cale legală avand in vedere ca dețin toate actele mașinii, plus o factura emisă de firma pe numele meu?

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Calea legală este să chemaţi în judecată persoana fizică sau juridică de la care aţi cumpărat maşina. În acest caz este vorba de un litigiu civil.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.