Jump to content
POLITISTI.ro

Agresiuni şi violenţă din partea vecinilor

Petronela54

Recommended Posts

Buna ziua,

Mama mea a fost batuta, la miez de noapte cand se intorcea de la servici, de un vecin din scara blocului. Acesta a lovit-o cu brutalitate cu pumni in cap. Intentia lui a fost sa o bata crunt si sa o arunce in beci. Tipetele disperate ale mamei mele l-a facut sa se opresca altfel tragedia putea sa fie mai ampla sau chiar fatala. Acest individ cat si fiul sau (un puscarias) ii ameninta necontenit pe parintii mei, tipa pe strada si fac scandal oriunde ii intalneste. Cu cateva zile in urma casa mamei a fost sparta si i s-au furat bani, facand plangere la politie, fiind unul din suspecti acest vecin, l-a suparat iar in seara asaltului agresorul a precizat ca loviturile sunt pentru denuntul facut la polie legat de furt. Mama a sunat la 112 a venit politia dar nu a facut nimic , nici macar nu a urcat la agresor sa il avertizeze, au spus ca nu poate sa deranjeze persoana la o ora asa tarzie.. Tuturor din bloc si de prin imprejurimi le este frica de acesti indivizi avand o gasca mare in spate. Cresc de asemenea pasari in acoperisul blocului si nimeni nu ii amendeaza cu nimic. Se lauda in fata tuturor ca ei fac legea in cartier. Chiar e posibil asa ceva ca politia sa nu faca nimic impotriva acestor indivizi? Ce e de facut intr-o asfel de situatie? Unde putem apela sa cerem ajutor? Trebuie sa asteptam pana cand este omorat unul din parintii mei ca sa se ia masuri impotriva acestor oameni? Multumesc frumos

• Moderator

Persoana vătămată a depus plângere penală împotriva agresorului? Cred că nu a făcut-o.

Trebuie depusă plângere penală, se vor face cercetări și cel mai probabil dosarul se trimite în judecată, urmând ca un magistrat să decidă.

Multumesc frumos pentru raspuns.

Da a facut plangere penala si cand i s-a furat banii din casa si in cazul de fata. I s-a spus ca vor fi amendati dar ca sa scape de ei (sa nu se mai repete fapta) trebuie sa ii dea in judecata. Sa inteleg ca asta ar fii singura sansa? Parintilor mei le este teama ca vor cheltui multi banii prin judecati. In plus li s-a cerut un certificat medico-legal, mama are semne de vanatai pe fata (aparute ulterior) dar cand a fost la urgenta in seara faptei i s-a spus ca ei nu vad nimic si ca tb sa mearga sa scoata bani la un medic legal.

Exista vreo sansa ca faptasi sa fie atentionati ca daca va patii mama mea ceva sau tata in viitor sunt raspunzatori? Nu stiu intreb si eu. Sunt ingrijorata pentru ca fiul domnului care a batut-o e un pucarias si a doua zi a chemat satra lui, acestia facandu-si semn unul la altul cand au vazut-o pe mama. Grija mea este sa nu o atace din nou.

Va multumesc din suflet anticipat

• Moderator

În România sunt scutite de la plata taxei judiciare de timbru acţiunile şi cererile, inclusiv cele pentru exercitarea căilor de atac, ordinare şi extraordinare, referitoare la cauzele penale, inclusiv despăgubirile civile pentru prejudiciile materiale şi morale decurgand din acestea.

Cheltuielile necesare pentru efectuarea actelor de procedură, administrarea probelor, conservarea mijloacelor materiale de probă, onorariile avocaţilor, precum şi orice alte cheltuieli ocazionate de desfăşurarea procesului penal se acoperă din sumele avansate de stat sau plătite de părţi.

În concluzie, dacă persoana vătămată nu depune la dosar un certificat medico-legal, documentul care dovedeşte că a suferit vătămări corporale, cel mai probabil agresorii vor scăpa şi nu vor mai fi pedepsiţi. 

• Moderator
în urmă cu 1 oră, Petronela54 a scris:

Exista vreo sansa ca faptasi sa fie atentionati ca daca va patii mama mea ceva sau tata in viitor sunt raspunzatori?

Dvs dacă v-aţi afla într-o stare conflictuală cu nişte vecini, iar aceştia v-ar reclama la poliţie şi poliţistul v-ar spune că în cazul în care respectivii vecini vor "păţi ceva", veţi fi răspunzători ... cum vi s-ar părea aceast demers al poliţistului? Probabil că îl veţi întreba dacă veţi fi răspunzători şi în cazul în care vecinul s-ar împiedica pe scări şi va "păţi ceva", nu? Pentru că şi dacă cineva se împiedică şi cade pe scări, se arde la aragazul din bucărtărie, iar exemplele pot continua, vătămările corporale intră în categoria "a păţit ceva". 
În concluzie, nu se poate ca cineva să fie atenţionat în acest mod. În primul rând, nu poliţistul stabileşte cine este răspunzător, ci judecătorul. Iar în al doilea rând, pentru a se stabili cine este răspunzător este nevoie de o cercetare care să stabilească clar condiţiile şi împrejurările în care cineva a păţit ceva.
În concluzie, nu, nu se poate ca cineva să fie atenţionat pentru nişte viitoare presupuse fapte.

Multumesc frumos domnul Marius pentru raspuns, apreciez raspunsul dumneavoaastra f la obiect si bine structurat

In ce priveste domnul Catalin, dumneavoastra m-ati inteles gresit ori nu ati citit clar mesajul meu, nu m-am referit la restrictionari daca pateste ceva in cazul in care a cazut pe scari etc,,,,. m-am referit restrictionari in a nu mai fii batuta de acesti indivizi in scara blocului sau in cartier cand vine noaptea de la servici.

Nu politisti stabilesc raspunzatorul in acest caz dar politistii sunt primii care vin cand ii chemi si ei vad ce se intampla la fata locului, deci au si ei un cuvand destul de important de spus si au responsabilitatea sa mearga la usa celui care vatameaza si sa ii atraga macar atentia la ce a facut nu sa plece ca nu vrea sa il deranjeze la o ora tarzie. sa fim seriosi. Si ce imi sugerati sa stau si sa astept un telefon sa mi se spuna ca a fost omorata data viitoare? Nu considerati ca pt a evita o tragedie sa se ia anumite masuri imediate? Asteptam sa se intample tragedia si apoi spune-mi oare de ce s-a intamplat? de ce nu a facut etc si etc? Sa fim seriosi a doua zi ea a fost sa depuna plangerea penala si satra de tigani (care mai devreme fumau la domnul vecin puscarias) a inconjurat-o in fata blocului? Cum suna politia si cum se apara in astfel de conditii va rog, ca la aparat pe cei saracii: vinovati" imediat ati sarit cu un ditamai mesaj.

Nu am nimic cu nimeni respect Politia Romaniei dar cu tot respectul sunt si oameni care nu au ce cauta acolo.............

• Moderator

Fiecare înţelege doar atât cât poate, nimic mai mult. 
Dvs. nu stabiliţi cine sunt ăia vinovaţi şi nici poliţistul sau poliţia. La fel cum NU dvs. sunteţi în măsură să puneţi verdicte cine are ce căuta prin poliţie sau nu.

• Upvote 1
  • Member

@Petronela54 Mama dvs. trebuie sa se duca la Serviciul de Medicina Legala si sa scoata un certificat medico-legal de constatare a leziunilor suferite, asta daca doriti sa rezolvati ceva...

NCP art. 193 Lovirea sau alte violenţe

(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Si cum a spus Catalin, judecatorul e in masura sa hotarasca cine e vinovat. Politistii nu au cum sa stea de paza 24/24 in fata blocului dvs. si nici sa se duca la respectivii si sa le aplice corectii pentru ca asa vreti dvs.

ok am inteles si va multumesc tuturor pentru raspunsuri si sfaruri. Aprecirz fff mult asta

Nu este ceea ce vreau eu este ceea ce se face in toata lumea numai in Romania  nu din pacate.  In America de exemplu precum si in tarile mari din lume dc tu chemi Politia ( ca na nu inteleg dar am colindat toata lumea) si declari ca esti speriat din cauza cuiva imediat ia masuri si cauta si merge la vinovat il intervieveaza iar dc tu consideri ca esti in pericol ai dreptul sa ceri restrictie la acea persoana sa nu se mai apropie de tine si se elibereaza pe loc iar dc persoana se apropie este amendata si pusa chiar la arest, urmand ulterior sa se faca judecata etc. Dar na celelate tari nu inteleg sunt cam grele de cap. Nu mai zic in cazul unei loviri sau atentat fizic persoana care savarseste fapta e arestata pe loc fara nici o discutie daca este cheamata politia, dar in Romania nu Politia nu merge la usa vinovatului ca nu vrea sa deranjeze saracul "bataus" ca e obosit cred si eu dupa atata efort....

Plus in Romania noi oamenii de rand suntem prosti si intelegem putin si numai dumneavoastra cu tot respectul sunteti cu studii superioare. Dar nu faceti nimic sa salvati victima ci din contra o supuneti si mai mult la moarte Multumim dragii nostrii "Salvatori". Va spun ca a doua zi dupa plangere penala nu s-a facut nimic ca tb asteptata judecata desi victima a fost atentata din nou pe strada  si voi o tineti pe a voastra

Ok cred ca nu mai este nimic de spus in acest caz M-am lamurit! Dc nu scoti banii sau nu te aperi singur nimeni nu te salveaza

Multumesc

A si inca ceva nu spun eu cine are ce cauta in Politie sau nu spun faptele reale care se intampla si felul de a vb a unor politisti. Repet nu sunt toti la fel dar unii chiar lasa de dorit, cu parere de rau spun asta si imi cer scuze daca am deranjat pe cineva cu ceva.

Nu e logic si firesc sa fii batut crunt (mai ales femeie) si sa nu faci pur si simplu nimic sa lasi persoana in continuare in acelasi mediul cu sinucigasul ( pt ca un om care savarseste astfel de fapte are probleme psihologice si poate oricand savarsii si o crima, mai ales ca amenintarea a fost facuta si verbal dupa bataie) si nu faci nimic sa ajuti victima ii spui doar dute in judecata care sa fim seriosi dureaza luni de zile, nu vi se pare ca o declaratie a victimei la un posibil deces?

Vi se pare logica procedura?

• Moderator

Povestești din auzite și din închipuiri. Spre deosebire de alte țări, polițiștii din România nu au autoritatea oferită de lege așa cum există pentru polițiștii din alte țări, tocmai din cauza cetățeanului român care a solicitat această limitare a atribuțiilor și drepturilor polițistului român.

La noi legislația a fost modificată în ultimii ani în așa fel încât a limitat foarte mult drepturile polițistului așa cum au dorit cetățenii, iar ăsta e reversul medaliei, nu e vina polițistului că nu există legislație.

Polițistul român nu poate audia o persoană dacă nu există o plângere/o lucrare penală în lucru, pentru că cetăteanul îl acuză de abuz, iar drept consecință a acestei obsesii a românilor pentru abuzul autorităților este această situație.

Așa cum am mai spus, dacă părinții tăi au fost agresați, ori se simt amenințați și așa mai departe trebuie să depună plângere scrisă (oficială) la poliție pentru loviri sau amenințare și să-și asume aceste plângeri. Nu se poate face nimic fără aceste plângeri pentru că din punct de vedere legal nu există nicio faptă fără ele.

Despre povesti nemuritoare cum e în altă parte, putem toți să scriem postări kilometrice, dar nu are nicio relevanță.

• Member

Mama dvs. a fost la medicina legala pentru acel certificat medico-legal? E important ceea ce i-a cerut politistul pentru ca in urma acestei expertize medico-legale se poate stabili natura leziunilor, cum s-au produs si gravitatea lor.

Banuiesc ca nu a fost la medicina legala, asa ca pentru inceput ar fi bine sa faceti ce va spune politistul daca doriti sa rezolvati problema si sa incetati sa credeti ca stiti mai bine ce ar trebui sa faca un politist.

• Moderator

Şi în România se poate solicita un ordin de protecţie, numai că acest lucru se face la instanţă. De ce? Pentru că aşa spune legea. 

Iar dacă tot ai comparat modul de intervenie al poliţiştilor americani, cu cel al poliţiştilor români, trebuie să ştii că legislaţia diferă de la cer la pământ. Un poliţist român dacă va interveni ca cel american sunt şanse foarte mari să înfunde puşcăria, pentru că legea nu-i permite. Citeşte te rog această postare cu atenţie şi vei înţelege cât de cât, cam cum stau lucrurile în ţara noastră dragă şi scumpă, iar pe viitor poate nu te vei mai grăbi să arunci cu piatra atât de uşor: 

• Upvote 2

Da multumesc si imi cer scuze din nou daca am jignit pe cineva.

Imi pare rau sa aud si ma doare sa aud ca petitia aceasta a fost facuta de oameni, pentru ca din pacate din punctul meu de vedere politistul ar tb sa aiba mult mai multe drepturi avand in vedere ca el este cel care vine la fata locului iar in unele cazuri trebuiesc luate masuri pe loc si nu asteptat judecata pentru ca pana la judecata se pot intampla mii de lucruri chiar si decese. Din pacate de asta se intampla atatea nenorociri. Dar probabil asta s-a hotarat si din cauza ca unii (nu toti sunt si Politisti extraordinari si toata lauda si aprecierea pt ei )au profitat de autoritatea care o aveau. Si din cauza asta suferim toti acum.

Imi cer scuze ca nu am stiut fff multe lucruri despre legislatia din Romania. Ceea ce am spus din America nu sunt povesti, locuiesc In America si asa se procedeaza aici si am calatorit cam in toata lumea. Ceea ce v-am spus legat de Politia din Romania au fost concluzii care le-am relatat din evenimentul care s-a intamplat. Repet nu mi se pare corect sa nu interlocutezi presupusul vinovat si sa nu primesca nici o avertizare sau macar sa stie de la un Politist ca a fost luat la cunostinta inca din seara evenimentului nu dupa zile intregi .

Parintii mei au depus plangere penala dar asa cum mi-ati relatat si dumneavoastra nu se face nimic fara daca ai mei nu ii da in judecata. Sunt oameni in varsta si le este teama de tribunale, in plus li s-a spus ca daca vor sa scoata un certificat medico-legat trebuie sa plateasca cateva milioane bune cand a fost la urgenta in acea seara pt ca se simtea rau si etc.

In fine nu vreau sa va mai retin cu povestile mele sunteti un site minunat care raspunde foarte repede si prompt si va multumesc din suflet pentru sfaturi si tot, mi-ati facut o idee ca sa stiu ce este de facut Multa santate va urez si sper sa nu fie nevoie sa mai intreb despre nici un eveniment neplacut.

Multumesc Catalin Am citit postarea si iti multumesc din suflet ca mi-ai trimis-o m-ai facut sa inteleg multe.

Imi cer scuze daca te-am judecat gresit, ai perfecta dreptate si e dureros , chiar ffffffffffffffffffffffffff dureros ca se intampla asa. si mai dureros este ca oamnenii sunt mintiti si nu cunosc adevarul din spatele cortinei...offfffffffffffffffffffffffffffff

Un exemplu din America sa vi-l dau ca sa intelegeti ca nu spun povesti, o vecina de a noastra a venit beata la noi la usa sa ne ameninte etc pt ca sotul meu vb cu fiul sau legat de un zgomotde  la masina si l-a rugat sa o repare in mod civilizat, Am sunat la 911 (numarul de urgenta din America) si imediat a venit Politia, le-am explicat ce s-a intamplat, imediat a mers la dumneaei sa o intervieveze si pe ea, a sunat la usa dumneaei , a vb cu ea si s-a intors inapoi la mine.

Sotul meu venind intre timp acasa pentru ca m-am speriat, ia cerut politistului sa elibereze o restrictie pe numele doamnei sa nu se mai apropie de proprietatea noastra si pe loc Politistul a scris restrictia, ne-a pus sa semnam si ia dus-o la usa, in aceeasi zi la aceea  ora si nu am mai avut nici o problema de atunci pentru ca doamna stia ca daca face ceva va fi arestata sau amendata fffff serios.

• 1 year later...

Stiu ca subiectul acesta va fi deranjant pentru multi, insa sper ca doar pentru cei corupti.

Vecina mea m-a atacat cu un topor, eu m-am ascuns in casa si ea a inceput sa imi sparga niste tevi pe afara si sa imi faca daune. Am chemat politia si aceasta nu a negat in fata politistilor ce a facut. I-a injurat pe politisti, a refuzat sa se legitimimeze si urla ca pe ea nimeni nu o poate atinge ca ea se culca cu politai.

Am fost la politie si am fost descurajata sa fac plangere. In urma unei conversatii cu o avocata, totusi am hotarat sa fac plangerea.

Cand am fost a doua oara sa fac plangerea, politistul cu care m-am intalnit prima data s-a prefacut ca nu stie ca vecina a luat un topor la mine desi a venit la fata locului si a vazut stricaciunile. Am si poze cu stricaciunile facute de ea, poze luate la sugestia politistilor.

Ulterior am aflat ca vecina mea ( eu m-am mutat recent) face din astea de ani de zile si ceilalti vecini sunt terorizati, au incercat de multe ori si prin cardrul primariei ( ea are locuinta sociala) si prin cadrul politiei sa face ceva, nu s-a facut nimic de vreo 10 ani de zile, daca nu mai mult.

Face scandaluri frecvent, si nimeni nu face absolut nimic sa o opreasca sub pretextul ca e bolnava psihic si nu are discernamant. Numai ca, vecina mea nu are tutore si are si un copil in grija, deci nu stiu cum poate sa nu aiba discernamant si sa traiasca bine mersi de una singura.

In sectia de politie nu am putut inregistra politistul care a spus ca nu a vazut daunele facute si nici nu a stiut exact ce s-a intamplat ( desi a venit la fata locului si I-am explicat de o suta de ori) pentru ca legea nu imi permite sa inregistrez o conversatie in sediul politiei.

• Marius changed the title to Agresiuni şi violenţă din partea vecinilor
  • 5 months later...

Buna ziua,

Vineri seara, sotul meu a fost batut zdravan de un vecin si suntem nelamuriti in priviinta felului in care au actionat politistii pe care i-am chemat la fata locului in timpul incidentului.

Pe scurt in timp ce ne uitam linistiti la un film,vineri seara,in locuinta socrilor mei in Ocna-Mures, am auzit niste bubuituri in casa si am sarit ca arsi sa vedem ce se intampla. Initial am crezut ca pisica a rasturnat ceva mobilier, dar repede am auzit bubuituri in usa. Am deschis usa si in fata era un vecin care a vrut sa tabarasca pe noi in casa sa ne bata; de abia am inchis usa 3 oameni. Am sunat urgent la 112 si am fost pusi repede in legatura cu un politist local. Politistul ne-a cerut adresa si a spus ca se indreapta spre noi. I-am spus ca interfonul este stricat si ne-a spus ca putem cobori in fata blocului pentru ca o echipa va ajunge acolo in 2-3 minute. Cand am deschis usa, vecinul se afla inca acolo, i-am spus ca am chemat politia si ne-a spus ca ne vedem jos.Am ajuns in scara la parter si in timp ce asteptam politia vecinul a intrat in scara si a tabart pe sotul meu , snopindu-l in bataie. Am sunat rapid pe telefonul politistului cu care am vorbit sa il intreb de ce nu au ajuns inca , dar gresisera adresa.Am iesit in strada si am gasit echipa. Intre timp, sotul meu s-a ales cu arcada sparta si alte lovituri severe. Politia a mers intai in apartamentul respectivului vecin, apoi a venit, dupa 5 minute , la noi , ne-a luat datele din buletin ne-a ascultat scurt si cam asta a fost tot. Ni s-a spus sa cerem certificat medico-legal si dupa aceea sa depunem plangere. intre timp pe sotul meu l-au dus cu salvarea la Aiud pentru  ingrijiri.A doua zi am mers din nou la politie, ni s-a spus acelas lucru : sa cerem certificat medico-legal si apoi sa depunem plangere. Ni s-a spus ca putem sa cerem certificatul si din Cluj, unde locuim, dar astazi dimineata la Cluj ni s-a spus ca nu se poate pentru ca sotul meu nu are flotant....In fine, nedumerirea noastra este de ce politia nu a luat nici o masura mai drastica avand in vedere ca am fost atacati in propria casa , avand in vedere ca am sunat in la 112 in timpul incidentului si avand in vedere ca echipa a ajuns aproape in timp util? Socrul meu care era acasa este handicapat, a avut 3 atacuri cerebrale, iar soacra, este si ea pensionara , si acum le este frica sa mai iasa pe scara blocului pana nu se solutioneaza problema.... Nu trebuia sa ni se ia pe loc declaratii scrise si eventual analize pentru alcoolemie sau droguri, sau sa se ia ceva masuri in care cei vatamati sa avem o oarecare liniste si impresie de siguranta? Daca nu se iau masuri altele decat datele din buletin si declaratii verbale(care nu pot fi probate) de ce se mai cheama politia? Chiar daca il dam in judecata acum, credem ca nu avem suficiente dovezi pentru a avea castig de cauza..

Va rugam frumos sa ne lamuriti care sunt procedurile si masurile pe care trebuie sa le ia politia in astfel de cazuri ........si ce putem face noi , ca victime, sa ni se faca  dreptate?

Multumim si o zi frumoasa!

• Moderator

Ce inseamna "masuri drastice"? Trebuia sa il arda pe rug pe vecin sau ce? Politistii v-au explicat foarte bine ce este de facut, potrivit legislatiei in vigoare din Romania. In urma sesizarii, s-a constituit un dosar penal mai mult ca sigur, iar certificatul medico-legal este necesar pentru stabilirea cu exactitate a incadrarii juridice a faptei. In urma cercetarilor efectuate si a probatoriului administrat, vecinul poate raspunde penal pentru faptele sale. Politistul aplica legea, nu legea junglei.

Mulțumesc pentru răspuns, 

Vecinul nu a primit nici măcar amenda pentru disturbarea ordinii publice(incidentul s-a întâmplat pe casa scării blocului la ora 11.20 noaptea) , nu s-a luat nici o declaratie, nu s-a întocmit nici un proces verbal... Ni s-au luat datele din buletin, am fost ascultați 5 minute și cam atât. Nu am mai fost pusi in astfel de situații, dar am asistat la astfel de situații în alta tara, iar cei care s-au bătut au fost duși la secția de politie.nu vreau sa jignesc politia, dar ma întreb pentru ce am mai sunat la 112 dacă nu am primit nici un ajutor?..... Omul ne-a atacat fără nici un motiv în casa și apoi mi-a bătut soțul,i-a spart arcada și învinețit jumătate din fata, iar domnii polițiști care au văzut daunele și sângele de pe fata soțului și de pe jos ne-au doar datele din buletin....respectivul a auzit ca am chemat politia și ne-a așteptat în fata ușii pentru bătaie. Dacă după ce pleca politia venea cu un topor? Interesanta e legea românească. 

Numai bine

Edited by oana001

Nu, domnule Cristi, nu trebuie sa credeți nimic. E cum a sups respectivul vecin:soțul meu s-a împiedicat și și-a spart singur arcada cu obiect contondent. Iar eu o soția nebuna am sunat aiurea la 112, stau pe forumuri sa caut ajutor, sun avocați și umblu pe la secția de politie ca să îl denigrez pe cetățeanul model, vecinul, și sa denigrez politia romana. Nu mai e nimic interesant, e ABSURD de-a dreptul! 

As vrea sa știu cum ați reacționa dacă ați fi o secunda în locul nostru! 

Vecinul nu a primit nici măcar amenda pentru disturbarea ordinii publice(incidentul s-a întâmplat pe casa scării blocului la ora 11.20 noaptea) , nu s-a luat nici o declaratie, nu s-a întocmit nici un proces verbal... Ni s-au luat datele din buletin, am fost ascultați 5 minute și cam atât. Nu am mai fost pusi in astfel de situații, dar am asistat la astfel de situații în alta tara, iar cei care s-au bătut au fost duși la secția de politie.nu vreau sa jignesc politia, dar ma întreb pentru ce am mai sunat la 112 dacă nu am primit nici un ajutor?..... Omul ne-a atacat fără nici un motiv în casa și apoi mi-a bătut soțul,i-a spart arcada și învinețit jumătate din fata, iar domnii polițiști ne iau doar datele din buletin.... Interesanta e legea românească. 

Numai bine0

• Moderator

Persoana vătămată a depus plângere penală la poliție împotriva agresorului?

Trebuie depusă plângere penală și abia după aceasta se vor face cercetări (declarații etc.) urmând ca dosarul respectiv să se trimită mai departe și un magistrat să decidă. 

• Moderator

Deja discutia cade in penibil si este inoportuna continuarea acesteia. Politistii v-au spus foarte bine ce este de facut, adica, obtinerea unui certificat medico-legal si depunerea unei plangeri penale pentru demararea cercetarilor in cadrul unui dosar penal, dupa cum este prevazut si in lege. Masurile punitive se iau dupa clarificarea situatiei si stabilirea vinovatiei in baza unor proceduri legale, nu cum doreste stimabilul cetatean pentru ca asa a vazut el la televizor. Politistii aia nu aveau de unde sa viseze ce s-a intamplat la fata locului, fiind vorba de o situatie unde este cuvantul unuia impotriva cuvantului celuilalt, iar prezumtia de nevinovatie primeaza. In urma cercetarilor din dosarul penal ce se va constitui daca veti depune plangere se va stabili cine a fost vinovat si totodata, un magistrat, procuror sau judecator, va decide pedeapsa de aplicat. Alte discutii sunt de prisos.

Domnule Marius, am început toate procedurile legale exact asa cum am fost instruiți, între timp vecinul respectiv face bășcălie cu alți vecini și i se pare foarte amuzant ce a făcut iar Socrii mei, (socrul cu 3 atacuri cerebrale la activ-putea sa și moara de la soc) stau pe calmante și li frica sa iasă din casa.

Domnule Cristi, penibil e sa suni degeaba la 112 sa ceri ajutor și sa nu primești de fapt nici unul, nici măcar sa vezi un raport de constatare. De ce mai e nevoie sa vina polițiști la fata locului dacă tot după declarațiile celor implicați se face justiția? Nici măcar nu mai trebuie sa îmi răspundeți. Chiar daca legea e cum e, prin jurămintele pe care le faceți domnilor politisti, ar trebui sa fiți alături de oameni, iar dacă legea nu va permite sa apărați oamenii, puteți sa o schimbați dacă chiar v-ar pasa  și dacă ați crede în cariera pe care v - ați ales-o. Dar evident ca nu asta e scopul multora din politie, evident ca nu ia nimeni atitudine, ba mai mult, mulți dintre voi, domnilor polițiști ne tratați cu indiferenta și aroganta   ! Nu mai cred în nici o instituție a statului, dar cred în carma și în univers. Oameni suntem cu toți, indiferent de funcția pe care o avem...ce dai aia primești. 

Asta e cam tot ce am avut de spus în modul cel mai frumos și respectuos posibil. 

Nu, domnule Cristi, nu trebuie sa credeți nimic. E cum a sups respectivul vecin:soțul meu s-a împiedicat și și-a spart singur arcada cu obiect contondent. Iar eu o soția nebuna am sunat aiurea la 112, stau pe forumuri sa caut ajutor, sun avocați și umblu pe la secția de politie ca să îl denigrez pe cetățeanul model, vecinul, și sa denigrez politia romana. Nu mai e nimic interesant, e ABSURD de-a dreptul! 

As vrea sa știu cum ați reacționa dacă ați fi o secunda în locul nostru! 

Vecinul nu a primit nici măcar amenda pentru disturbarea ordinii publice(incidentul s-a întâmplat pe casa scării blocului la ora 11.20 noaptea) , nu s-a luat nici o declaratie, nu s-a întocmit nici un proces verbal... Ni s-au luat datele din buletin, am fost ascultați 5 minute și cam atât. Nu am mai fost pusi in astfel de situații, dar am asistat la astfel de situații în alta tara, iar cei care s-au bătut au fost duși la secția de politie.nu vreau sa jignesc politia, dar ma întreb pentru ce am mai sunat la 112 dacă nu am primit nici un ajutor?..... Omul ne-a atacat fără nici un motiv în casa și apoi mi-a bătut soțul,i-a spart arcada și învinețit jumătate din fata, iar domnii polițiști ne iau doar datele din buletin.... Interesanta e legea românească. 

Numai bine0

@oana001, nu sunt Politist dar am un singur lucru de adaugat : NU Politia face legile, ci baietii simpatici pe care i-am ales cu inima plina la ultimele alegeri.

Nu stiu daca va fi aprobat comentariul, insa unii au impresia ca Politia se ocupa cu orice pe lumea asta. De la dat legi la recalcularea pensiilor. 

• Moderator
în urmă cu 15 ore, oana001 a scris:

Vecinul nu a primit nici măcar amenda pentru disturbarea ordinii publice

Remarc că tot repeţi chestiunea asta, care dovedeşte clar că nu ai auzit în viaţa ta de principiile răspunderii juridice, mai exact despre principiul unicităţii răspunderii conform căruia pentru o fapta ilicită există o singură răspundere, ori altfel spus nu se poate aplica decât o singură sancţiune şi nu mai multe “non bis in idem”. Asta înseamnă că din moment ce idividul respectiv este cercetat pentru săvârşirea unei fapte penale, nu mai poate fi sancţionat şi contravenţional pentru aceeaşi faptă. 
Renunţă să-ţi mai dai cu părerea despre cum trebuie să acţioneze şi ce trebuie să facă poliţistul dacă nu cunoşti legislaţia. O chestiune de bun simţ ar fi fost să citeşti întreaga discuţie din acest topic.

• Upvote 1