Jump to content
POLITISTI.ro

Cum adica sunt pus la dispozitie ?


MarianStancu

Recommended Posts

Pe data de 01.08.2010 am absolvit Scoala de Agenti de Politie si am fost incadrat conform repartitiei la o politie oraseneasca.Astazi am fost anuntat ca in urma restructurarii din M.A.I o functie de agent de siguranta publica de la politita unde lucrez o sa dispara. Prin urmare...o sa dam examen toti 12, cati suntem ! totodata am fost anuntati ca am fost pusi la dispozitie...ce inseamna aceasta punere la dispozitie ? am inteles de la sefii ca serviciul o sa mi-l desfasor in mod normal conform planificarii.

intrebarea mea....pe perioada cat sunt pus la dispozitie salariul o sa il primesc la fel? mai am dreptul sa port armament ? ce drepturi si ce obligatii mai am?

Link to comment

O sa fie o mare "porcarie" cu restructurarile astea. Din cate am inteles e vorba de o "suspendare administrativa" , adica vom desfasura acelesi activitati si nu se vor diminua drepturile salariale. Dar..........mai poti crede ceva in politie?

Ce nu reusesc eu sa inteleg este, ce economia bugetara se face prin aceste restructurari?

Politistii, inteleg ce spun................

Link to comment

Toti politistii care urmeaza sa sustina examen pentru ocuparea unui numar mai mic de functii (cu ocazia acestei "reorganizari") sunt pusi la dispozitie. Dar printr-o dispozitie a sefilor din MAI fiecare dintre acesti politisti vor primi drepturile salariale in intregime (cu sporuri, ore de noapte, etc.), vor purta armamentul din dotare si isi vor desfasura la fel ca inainte serviciul. Cum examenul urmeaza sa se desfasoare astfel incat pe 01.08 sa intre deja in drepturi totale cei care raman, aceasta situatie tulbure urmeaza sa aibe loc doar in cursul acestei luni.

Nu se modifica drepturile si obligatiile in nici un fel, poate doar ca ai obligatia sa iei acest examen (daca inca iti mai doresti sa ramai in sistem). Drepturi? :hmmmt: Aceleasi drepturi sciuntate.

Edited by dorian
Link to comment

pai mai colega... am si eu o nedumerire... o comisie formata la nivelul unui inspectorat este oare mai competenta in a spune daca eu sau orice politist absolvent al unei institutii de invatamant din cadrul MAI, trebuie sa plec din politie ca nu mai sunt competent? decat cei care m-au sau ne-au admis si apoi la absolvire au spus ca suntem competenti? nu e oare o mare porcarie prin care se incearca in continuare ca in sistem sa ramana numai pilosii? si numai pupincuristii? oare chiar crede cineva ca subiectele de examen nu se vor cunoaste? haideti sa nu fim naivi...

 • Upvote 1
Link to comment

pai mai colega... am si eu o nedumerire... o comisie formata la nivelul unui inspectorat este oare mai competenta in a spune daca eu sau orice politist absolvent al unei institutii de invatamant din cadrul MAI, trebuie sa plec din politie ca nu mai sunt competent? decat cei care m-au sau ne-au admis si apoi la absolvire au spus ca suntem competenti? nu e oare o mare porcarie prin care se incearca in continuare ca in sistem sa ramana numai pilosii? si numai pupincuristii? oare chiar crede cineva ca subiectele de examen nu se vor cunoaste? haideti sa nu fim naivi...

Comisiile se vor forma la nivel local, adica politie municipiu/oras si nu la nivelul inspectoratelor. Din comisie vor face parte seful politiei, adjunctul acestuia si psihologul de la IPJ. Ca sunt sau nu competenti, ca vor pica sau nu pe cineva dupa bunul plac, ca se vor cunoaste subiectele de catre unii (a se citi pilosi, membri PileCunostinteRelatii) ar trebui sa stiti fiecare aceste lucruri, doar este ogada fiecaruia.

Oricum "bosii din MAI" impusca astfel doi iepuri: reorganizarea si disponibilizarea au loc, dar scapa cu mainile curate. O fac cu mana altcuiva. :naughty:

Link to comment

iți pare rău doar după 2 sau 3 ani, ești tânăr și cu viitoru în fata ce pot spune eu ca am încărunțit în sistemu asta si am 16 ani de boctereala? cunoscători știu ce zic nopți pierdute oboseala stres am fost în linia întâi și am luat pulsu străzii, am cunoscut și cunosc toți borfașii... și tot noi nu suntem buni? în loc sa scoată șobolani din birouri ne reduc pe noi? noi care am fost tot timpu în strada lângă cetățeni și le-am cunoscut problemele și necazurile? noi nu suntem buni? regret cei 16 ani pierduți degeaba.....tot timpu OP eram în viziunea lor purtători de uniforma, de baston sau mai știu eu cum, niciodată nu au luat în calcul nopțile nedormite, dereglările de metabolism, ba azi de noapte maine sch 2, fără duminici și fără sărbători...toate astea se șterg cu buretele și sau folosit de tine cât au putut acuma te arunca ca pe un ciorap rupt...... rușine sa le fie. Nu pot realiza și înțelege logica lor....chiar se da verde la hoți? sau e un consens intre hoți?

 • Upvote 4
Link to comment

nelu nu cred ca mai e cazul sa-ti zic, dar bocteru' e cel mai f...recat tot timpul, de cand s-a infiintat politia asta, asa ca nu era sa dea afara leprele care nu isi justifica macar existenta, dar serviciul, asa cum ar fi fost normal, ca dadeau in ai lor.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Nici eu nu stiu ce inseamna sa fiu pus la dispozitie. Mentionez ca am semnat documentul cum ca as fi pus la dispozitie dar nu sustin examen. La Politia Locala unde imi desfasor activitatea nu trebuie demis nimeni. Deci pana la urma stie cineva ce inseamna?

 • Downvote 5
Link to comment

sa dat examenu pe la ceva judete? aveti ceva bibliografie? la Caras cica ar fi intre 2 si 8 august, stie cineva amanunte?

Link to comment
 • Moderator

terner

Chiar nu intelegi ca acest forum este al politistilor, nu are nicio legatura cu comunitarii. Cauta un site al comunitarilor si intreaba acolo (poti incerca cu Google).

Link to comment

Daca se unesc eforturile se va vedea ca raspunsul la titlul topicului "Cum adica sunt pus la dispozitie ?" este "Ilegal"...astfel va supun atentiei ,,ptr a va da cu parerea ,cateva modele de contestatie privind dispozitia de punere la dispozitie :

"Către

Inspectoratul General al Poliţiei Române

Domnului chestor de poliţie Liviu Popa, inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei Române

Subsemnatul , etc ..... prin prezenta formulez

Contestaţie împotriva Dispoziţiei Inspectorului General al Poliţiei Române nr. 31/30.06.2011, prin care vă solicităm să o anulaţi pentru următoarele

Motive:

1. Nu a fost emisă de o persoană competentă.

Semnatarul dispoziţiei, domnul chestor de poliţie Liviu Popa, nu este inspectorul general al Poliţiei Române, ci inspectorul general al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Temeiul de drept al dispoziţiei este art. 10 din Legea nr. 218/2002 „Art. 10. – În aplicarea legii inspectorul general al Inspectoratului General al Poliţiei Române emite dispoziţii obligatorii pentru personalul din subordine, la elaborarea cărora consultă Corpul Naţional al Poliţiştilor şi Consiliul.”, însă dispoziţia este dată de inspectorul general al Poliţiei Române şi nu de inspectorul general al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

2. Deşi, potrivit art. 1 şi 2 din Dispoziţia Inspectorului General al Poliţiei Române nr. 31/30.06.2011, aceasta nu se aplică decât Inspectoratului General al Poliţiei Române şi nu şi unităţilor teritoriale aflate în subordinea Inspectoratului General al Poliţiei Române – respectiv: Direcţia generală de poliţie a municipiului Bucureşti şi inspectoratele judeţene de poliţie, metodologia aprobată prin această dispoziţie se referă şi la unităţi ce nu fac parte din structura organizatorică a Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Exemplific în acest sens prevederile de la punctele 9, 17, 64, 67 din Metodologia privind aprobarea modului de desfăşurare a examenului la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române, anexă la Dispoziţia Inspectorului General al Poliţiei Române nr. 31/30.06.2011.

Din analiza prevederilor art. 5 din Legea nr. 218/2002 rezultă faptul că unităţile teritoriale nu fac parte din structura organizatorică a Inspectoratului General al Poliţiei Române, ci a Poliţiei Române:

„- Poliţia Română are următoarea structură organizatorică:

a Inspectoratul General al Poliţiei Române;

b unităţi teritoriale aflate în subordinea Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direcţia generală de poliţie a municipiului Bucureşti şi inspectoratele judeţene de poliţie;

c instituţii de învăţământ pentru formarea şi pregătirea continuă a personalului;

d alte unităţi necesare pentru îndeplinirea atribuţiilor specifice poliţiei, înfiinţate potrivit legii.

Cum din dispoziţie rezultă că Metodologia este pentru Inspectoratul General al Poliţiei Române, dispoziţiile privitoare la unităţile subordonate, dar care nu fac parte din structura organizatorică a Inspectoratul General al Poliţiei Române, nu sunt legale.

3. Prin dispoziţie se încalcă prevederile art. 76 lit. j) din OMAI nr. 300/2004

– Rezultatele evaluării personalului fundamentează activitatea de:

j) selecţionarea funcţionarilor publici care vor fi menţinuţi în funcţii publice în situaţia în care are loc restrângerea numărului de posturi ale instituţiei;

şi art. 100 alin. (2) din Legea nr. 188/1999

(2) Aplicarea prevederilor alin. (1) se face cu respectarea următoarelor criterii:

a categoria, clasa şi, după caz, gradul profesional ale funcţionarului public;

b îndeplinirea criteriilor specifice stabilite pentru funcţia publică;

c pregătirea profesională;

d să fi desfăşurat activităţi similare.

Practic, prin Dispoziţia nr. 31/2011 se trece direct la etapa prevăzută la art. 100, alin. 3 din Legea nr. 188/1999, deşi etapa prevăzută la alin. 2 din Legea nr. 188/199 este prealabilă şi obligatorie a fi aplicată prin coroborare cu 76 lit. j) din OMAI nr. 300/2004.

4. Există neconcordanţă între articole, întrucât:

- la pct. 3 din metodologie (anexa 1) se prevede că „La data intrării în vigoare a noilor state de organizare, poliţiştii afectaţi de reorganizare se pun la dispoziţie (…)”,

- la pct.. 4 din metodologie (anexa 1) se prevede că „Pe perioada punerii la dispoziţie poliţiştii desfăşoară activităţile stabilite de şeful unităţii, prin asimilare cu cele deţinute până la momentul punerii la dispoziţie, respectiv activităţi corespunzătoare noilor posturi, după caz. (…)”

- la pct. 17 din anexa 3 privind calendarul activităţilor pentru poliţişti „În maximum 30 de zile de la data intrării în vigoare a noilor state de organizare se desfăşoară activităţi de analiză a posturilor, se întocmesc şi se aprobă noile fişe ale posturilor”.

Cu alte cuvinte, fişa postului se face în 30 de zile, iar subsemnatul trebuie să îndeplinesc atribuţiile din fişa noului post, de la data punerii la dispoziţie, adică de la data intrării în vigoare a noilor state de organizare sau mai exact, de la data emiterii dispoziţiei nr. 35/06.07.2011.

5. Punerea mea la dispoziţie trebuia dispusă numai în situaţia în care mi-a fost redus postul pe care îl ocup. Dacă după aplicarea criteriilor de selecţionare şi departajare şi, după caz, a susţinerii examenului, nu eram repartizat pe un post, abia atunci ar fi trebuit să fiu pus la dispoziţia unităţii.

Pentru toate motivele invocate, vă solicit să dispuneţi revocarea Dispoziţiei nr. 31/30.06.2011.

Nume şi prenume Data "

"Către

Inspectoratul General al Poliţiei Române

Domnului chestor de poliţie Liviu Popa, inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei Române

Subsemnatul ,etc.... prin prezenta formulez

Contestaţie împotriva Dispoziţiei Inspectorului General al Poliţiei Române nr. 35/06.07.2011, prin care vă solicit să o anulaţi pentru următoarele motive:

1.Nu a fost emisă de o persoană competentă.

Semnatarul dispoziţiei, domnul chestor de poliţie Liviu Popa, nu este inspectorul general al Poliţiei Române, ci inspectorul general al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Temeiul de drept al dispoziţiei este art. 10 din Legea nr. 218/2002 „Art. 10. - În aplicarea legii inspectorul general al Inspectoratului General al Poliţiei Române emite dispoziţii obligatorii pentru personalul din subordine, la elaborarea cărora consultă Corpul Naţional al Poliţiştilor şi Consiliul.”, însă dispoziţia este dată de inspectorul general al Poliţiei Române şi nu de inspectorul general al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

2.Data punerii la dispoziţie nu este certă, ba chiar contradictorie, astfel că punerea mea la dispoziţie s-a efectuat în data de 06.07.2011, iar actul administrativ de punere la dispoziţie mi-a fost comunicat în data de....(ulterioara evident)

3. Punerea mea la dispoziţie trebuia dispusă numai în situaţia în care mi-a fost redus postul pe care îl ocup. Dacă după aplicarea criteriilor de selecţionare şi departajare şi, după caz, a susţinerii examenului, nu eram repartizat pe un post, abia atunci ar fi trebuit să fiu pus la dispoziţia unităţii.

Pentru toate motivele invocate, vă solicităm să dispuneţi revocarea Dispoziţiei nr. 35/06.07.2011.

Nume şi prenume Data "

Vis a vis de cele de mai sus poate n-ar fi de lepadat sa se aiba in vedere si contestatia care poate fi accesata pe My link sub titlul "Contestatie vs. Dispozitie IGPR nr.31 din 30.06.2011"care pare foarte la subiect si atacabila cu sanse nule....Daca postarea mea este si de "Cum adica sunt pus la dispozitie ?" si de alt topic atunci poate moderatorul s-o-mparta dar eu am crezut ca e locul potrivit.

Sa nu uitam ca-n fata M.A.I. ,a satrapilor sai si a celor care putrezesc in/sub birouri si care habar n-au ce-nseamna "Lex et Honor " de pe uniforma , trebuie sa fim solidari si sa realizam ca indiferent de organizatia la care cotizam toti avem camasa albastra .... nemaivorbind ca avem obligatia morala si legala sa impunem "Lex et Honor " .... sa nu mai fie o vorba in vant ,de dansii inventata si nerespectata !

Link to comment

O ultima veste despre punerea la dispozitie : la I.P.J. Hunedoara ,la Politia Municipiului Hunedoara colegii din Aparatul Central si din birouri (adica Siguranta Publica ) au primit negru pe alb ,pe hartiile in care inspectorul sef le comunica punerea la dispozitie ,amenintarea ca vor fi dati afara daca nu vor semna acordul de examinare(este amenintare ...chiar daca voalata...alo! Parchetu'....s-aude????)....cand o sa intru in posesia documentului ,o sa-l scanez si o sa-l postez....Ne meritam soarta!!!!

Link to comment

Marius oi fi tu comunitar, eu nu sunt nicidecum. Chiar nu suport comunitarii si daca esti intr-adevar...stii continuarea.

Nu te-a facut nimeni comunitar , o recunosti singur ! :naughty:

Sau ai uitat ce ai spus intr-un post anterior ? Dar daca tu faci confuzia asta este grav .... :doh:

Nici eu nu stiu ce inseamna sa fiu pus la dispozitie. Mentionez ca am semnat documentul cum ca as fi pus la dispozitie dar nu sustin examen. La Politia Locala unde imi desfasor activitatea nu trebuie demis nimeni. Deci pana la urma stie cineva ce inseamna?

Edited by Eduard
 • Upvote 4
Link to comment

ori esti comunitar, ori habar nu ai pe ce lume traiesti. daca prin politie locala vroiai sa spui defapt politia municipala, sau oraseneasca (adica organizata la nivelul unei localitati) ai probleme mari de exprimare. tu lasi sa se inteleaga ca esti comunitar

Link to comment

O ultima veste despre punerea la dispozitie : la I.P.J. Hunedoara ,la Politia Municipiului Hunedoara colegii din Aparatul Central si din birouri (adica Siguranta Publica ) au primit negru pe alb ,pe hartiile in care inspectorul sef le comunica punerea la dispozitie ,amenintarea ca vor fi dati afara daca nu vor semna acordul de examinare(este amenintare ...chiar daca voalata...alo! Parchetu'....s-aude????)....cand o sa intru in posesia documentului ,o sa-l scanez si o sa-l postez....Ne meritam soarta!!!!

Are dreptate .eu nu am scaner dar iata

"Inconformitate cu prevederile punctului 6 din Metodologia privind aprobarea modului de desfasurare a examenului la nivelul I.G.P.R. , neparticiparea sau nepromovarea examenului are ca drept consecinta incetarea raporturilor de serviciu la expirarea termenului de punere la dispozitie in conformitate cu prevederile art.69 alin.(1) lit. j) din Legea nr.360/2002 privind Statutul politistului cu modificarile si completarile ulterioare. "

Niste afoni si habarnisti astia din inspectorate gen inspectori sefi ,sefi resurse umane sau juristi.Nu fac doua parale nesimtiti de inspector sef Dumitru ,sef resurse umane Sticlan si juristu l Curut..

Dar si L.Popa e un habarnist si un ...st

Link to comment

Si la Vaslui s-au dat azi hartiile cu punerea la dispozitie...la politia oraseneasca la care lucrez s-au desfiintat 2 functii de la OP..una de la proximitate si una de la siguranta publica si patrulare...culmea 2 colegi care erau la siguranta publica s-a trezit ca ei figureaza la proximitate si ei habar n-aveau! :hmmmt:

Link to comment

O ultima veste despre punerea la dispozitie : la I.P.J. Hunedoara ,la Politia Municipiului Hunedoara colegii din Aparatul Central si din birouri (adica Siguranta Publica ) au primit negru pe alb ,pe hartiile in care inspectorul sef le comunica punerea la dispozitie ,amenintarea ca vor fi dati afara daca nu vor semna acordul de examinare(este amenintare ...chiar daca voalata...alo! Parchetu'....s-aude????)....cand o sa intru in posesia documentului ,o sa-l scanez si o sa-l postez....Ne meritam soarta!!!!

Iata in atasament ilegalitatile comise cu punerea la dispozitie....idiotenii puse pe hartie de ... " profesionistii " care ne conduc....de notat faptul ca acel jurist (el asa zice-ca e jurist ) habar n-are de legislatia in vigoare. Un mic amanunt despre acest Fat - Frumos al legii din I.P.J. Hunedoara : in 90% din situatii e depasit si isi apeleaza un prieten avocat caci el habar nu are....o spun colegi care s-au contrat pe legi cu el....cica " Stai sa sun pe cineva ca nu e cum spui tu .... Alo! .... spune si mie la speta asta cum e? ...." Jurist ,nu? :ner:

Cat despre restul.....A tunat si i-a adunat!!! :doh: Vai de ei ... :naughty:

Si inca un atasament.....

Fisa postului nu o mai pun fiindca colegul lucreaza in Aparatul Central ,la birou (d-aia e si pus la dispozitie ).... :ner: adica pe strada ,este agent de siguranta publica

Sa-ti fie rusine Igas ,Basescu si tie Boc....Mincinosi o...nari!!!!

post-1650-092436200 1310405855_thumb.jpg

post-1650-028116900 1310406072_thumb.jpg

Edited by axle15
Link to comment
 • Member

Pe mine acum m-au sunat sa vin de urgenta la sediu sa iau la cunostiinta ca sunt pus la dispozitie pe o perioada de 3 luni + altele masuri, despre care nu am primit detalii prin telefon :doh:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.