Jump to content
POLITISTI.ro

Sancţiunile contravenţionale aplicate militarilor OG2/2001


Recommended Posts

Poate cineva sa ma lamureasca cu privire la structurile militare din MAI? Sunt 2 articole destul de interesante in OG 2,respectiv:

Articolul 44

(1) Sancţiunile prevăzute în prezenta ordonanţă nu se aplică în cazul contravenţiilor săvârşite de militarii în termen. Procesul-verbal de constatare se trimite comandantului unităţii din care face parte contravenientul, pentru a i se aplică măsuri disciplinare, dacă se constată că acesta este întemeiat.

(2) Dacă prin contravenţia săvârşită de un militar în termen s-a produs o pagubă sau dacă sunt bunuri supuse confiscării, organul competent potrivit legii va stabili despăgubirea pe bază de tarif şi va dispune asupra confiscării. Câte o copie de pe procesul-verbal se comunică contravenientului, părţii vătămate şi celui căruia îi aparţin bunurile confiscate.

Articolul 46

Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne*), precum şi celelalte autorităţi ale administraţiei publice care au structuri militare vor stabili prin regulamentele interne organele competente să constate şi să aplice sancţiunile în cazul contravenţiilor săvârşite de cadrele militare şi de angajaţii civili în legătura cu serviciul.

 

Link to comment
  • Moderator

Nu mai există "militari în termen" pentru că serviciul militar obligatoriu a fost eliminat din 2007. Prevederile la care faci referire nu mai au aplicabilitate.

Link to comment
  • Marius changed the title to Sancţiunile contravenţionale aplicate militarilor OG2/2001

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.