Jump to content
POLITISTI.ro

Lucrare de reparare a acoperisului nefinalizata - ce fac?


Andad

Recommended Posts

Buna ziua! Va rog sa ma indrumati ce as putea sa fac in urmatoarea situatie: am facut o lucrare (inlocuirea acoperisului) la casa de la tara cu cineva din localitate care, dupa ce a primit integral banii (2.000 lei), nu vrea sa vina pentru a finaliza si a repara defectele constatate ulterior (imi ploua prin acoperis). Consider ca am fost inselata de acest individ care m-a lasat de izbeliste si cu banii dati. Acum, va trebui eventual sa platesc pe altcineva sa repare in urma lui. Precizez ca individul presteaza lucrari ilegal, adica fara sa plateasca vreun impozit la stat. Nu am niciun contract facut cu respectivul, doar martori (toti vecinii sunt la curent). Nu sper sa-mi mai recuperez banii, dar macar sa i se aduca la cunostinta acestui individ ca nu poate continua sa-si bata joc de oameni! Ar fi indicat sa fac o plangere impotriva lui la politie? Va multumesc din suflet pentru orice sugestie!

Edited by CITADELA
Link to comment
  • Moderator

Nerespectarea unei conventii civile dintre 2 parti nu inseamna ca a fost comisa o infractiune. Ai posibilitatea de a depune o plangere civila impotriva respectivului la judecatoria competenta teritorial, cu indicarea martorilor pe care spui ca ii ai si care au fost de fata la plata integrala a pretului convenit.

  • Upvote 1
Link to comment
  • Moderator

Daca tot ai aflat ca lucreaza la "negru" si fara contract, poti sa faci o sesizare la ANAF...insa moral, si tu ai gresit, cand ai acceptat sa tocmesti un mester fara sa faci nici un fel de act, adica ai incurajat evaziunea fiscala!

  • Upvote 2
Link to comment

Totusi, nu cred ca se poate face ceva. Din cate m-am informat, se cer probe: inteleg sa prezint probe in cazul unui eventuale plangeri la judecatorie, dar la Anaf? Oarecum, vrei sa se faca dreptate, rezolva singura cazul, nu ne da noua treaba!

Link to comment

Aceasta in eventualitatea in care decid sa deschid un proces in instanta, ceea ce presupune timp si alti bani. Personal, nu ma pot ocupa de asa ceva (nu sunt in tara), iar mama mea care este singura nu se descurca. Ma gandesc sa fac o sesizare la Anaf, chiar daca sunt in proportie de 90% convinsa ca nu se va rezolva nimic, mai ales ca si acolo se cer probe, de preferinta acte. Acte nu am, iar martorii (vecinii) ar confirma daca s-ar face o ancheta, dar sa mearga sa dea de buna voie declaratie, nu stiu daca ar fi dispusi s-o faca. Cunoasteti mentalitatea de la sat, unde oamenilor le este teama sa se implice in orice. In fine, voi lua o hotarare si va multumesc tuturor pentru ajutor.

Link to comment
  • Moderator

Mesterii de ocazie stiu ca victimele ezita sa mearga mai departe cu demersurile (reclamatie ANAF, proces civil etc.) si profita de acest lucru! Macar, daca este din zona, sa-i faci publicitate ca-i neserios!

Am patit ceva similar, cu o echipa de mesteri (PFA), pe care i-am tocmit, cu acte, sa faca un put...au sapat 2 zile, dupa care au dat bir cu fugitii (si cu arvuna), mizand, probabil pe acelasi lucru...ca nu patesc nimic. Spre norocul meu, am in familie avocat, care s-a ocupat sa-i dea in judecata si cand s-au vazut chemati la instanta au cerut ei sa returneze banii! In fine, pe mine nu m-a costat nimic avocatul, dar chiar si asa, onorariul si alte cheltuieli se pot include in suma totala ceruta ca despagubire...cu precizarea ca la viteza cu care functioneaza instantele, mai ales la cauzele civile, s-ar putea sa dureze cativa ani.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.