Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Permis britanic suspensat in Romania, ratacit!


Anna25
 Share

Question

Buna ziua!

In iunie 2015, in Piatra Neamt m-a oprit Politia Rutiera Neamt pentru neacordare prioritate pieton. Permisul mi-a fost suspendat pentru o luna de zile. Aveam permis eliberat de UK, avand in vedere ca cel romanesc mi-a expirat cand lucram in Londra. Deci mi-am facut permis de UK.

Nu am stiut ca acesta va fi trimis la adresa de pe el, si nici nu am zis politistului ca acum locuiesc in Romania. Vazand ca a trecut ceva timp si nu apare permisul meu, am sunat la Inspectoratul de Politie Neamt si au zis ca ei l-au trimis la adresa de pe permis, cea din Londra. A trecut un an de atunci, si permisul meu nu apare niciunde. Am trimis zeci de mailuri la DVLA in Anglia, mi-au raspuns la toate mailurile si mi-au zis ca nu exista nicio evidenta precum ca permisul meu ar fi ajuns iar in Anglia. La Neamt nu este. Ce este de facut? Cum recuperez permisul? Care nu apare nici in Romania, nici in Anglia.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Link to comment
Share on other sites

7 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

In malaxorul institutional mai apar si erori...cred ca cel mai bine ar fi sa faci un memoriu catre IPJ Neamt in care sa ceri, cu exactitate informatii despre imprejurarile in care a fost trimis documentul in UK (data, numarul lucrarii cu care a plecat, modalitatea practica prin care s-a transmi - ex. prin Ambsada etc.) si sa o iei astfel pe fir!

 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Daca tot nu veti gasi permisul, le dati un mail celor de la DVLA si le explicati cum s-a pierdut permisul iar ei va vor putea explica ce formulare si taxe trebuie sa platiti pentru a vi se emite unul nou.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Multumesc mult pentru raspunsuri! Cei de la DVLA (avand in vedere ca nu mai locuiesc in Londra), si pt ca acum stau in Romania, mi-au zis ca ei imi pot trimite doar o dovada precum ca am avut permis de la ei, insa ei nu stiu daca, cu acea dovada pot rezolva ceva.

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Oricum la preschimbarea permisului strain cu unul romanesc, structurile DRPCIV verifica valabilitatea acestuia la autoritatile omolog (DVLA, in cazul de fata!)

Iti recomand sa ceri o audienta la sediul structurii DRPCIV de la locul de domiciliu si cu siguranta ei au solutii la astfel de situatii.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Buna seara din nou! Am urmat sfaturile, si am luat-o pas cu pas, si permisul meu este de negasit! Toti au trimis permisul de la unii la altii, IPJ Neamt - Inspectoratul General Bucuresti - Ambasada Angliei de la Bucuresti - apoi ............... nimic... DVLA nu a primit nimic nici dupa atata timp. Ce este de facut? (fiindu-mi imposibil sa ma deplasez in Anglia pentru a cere un duplicat al permisului).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.