Jump to content
POLITISTI.ro

Permis britanic suspensat in Romania, ratacit!

Anna25

Recommended Posts

Buna ziua!

In iunie 2015, in Piatra Neamt m-a oprit Politia Rutiera Neamt pentru neacordare prioritate pieton. Permisul mi-a fost suspendat pentru o luna de zile. Aveam permis eliberat de UK, avand in vedere ca cel romanesc mi-a expirat cand lucram in Londra. Deci mi-am facut permis de UK.

Nu am stiut ca acesta va fi trimis la adresa de pe el, si nici nu am zis politistului ca acum locuiesc in Romania. Vazand ca a trecut ceva timp si nu apare permisul meu, am sunat la Inspectoratul de Politie Neamt si au zis ca ei l-au trimis la adresa de pe permis, cea din Londra. A trecut un an de atunci, si permisul meu nu apare niciunde. Am trimis zeci de mailuri la DVLA in Anglia, mi-au raspuns la toate mailurile si mi-au zis ca nu exista nicio evidenta precum ca permisul meu ar fi ajuns iar in Anglia. La Neamt nu este. Ce este de facut? Cum recuperez permisul? Care nu apare nici in Romania, nici in Anglia.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!

• Moderator

In malaxorul institutional mai apar si erori...cred ca cel mai bine ar fi sa faci un memoriu catre IPJ Neamt in care sa ceri, cu exactitate informatii despre imprejurarile in care a fost trimis documentul in UK (data, numarul lucrarii cu care a plecat, modalitatea practica prin care s-a transmi - ex. prin Ambsada etc.) si sa o iei astfel pe fir!

• Upvote 2

Daca tot nu veti gasi permisul, le dati un mail celor de la DVLA si le explicati cum s-a pierdut permisul iar ei va vor putea explica ce formulare si taxe trebuie sa platiti pentru a vi se emite unul nou.

Multumesc mult pentru raspunsuri! Cei de la DVLA (avand in vedere ca nu mai locuiesc in Londra), si pt ca acum stau in Romania, mi-au zis ca ei imi pot trimite doar o dovada precum ca am avut permis de la ei, insa ei nu stiu daca, cu acea dovada pot rezolva ceva.

• Moderator

Oricum la preschimbarea permisului strain cu unul romanesc, structurile DRPCIV verifica valabilitatea acestuia la autoritatile omolog (DVLA, in cazul de fata!)

Iti recomand sa ceri o audienta la sediul structurii DRPCIV de la locul de domiciliu si cu siguranta ei au solutii la astfel de situatii.

• 1 month later...

Buna seara din nou! Am urmat sfaturile, si am luat-o pas cu pas, si permisul meu este de negasit! Toti au trimis permisul de la unii la altii, IPJ Neamt - Inspectoratul General Bucuresti - Ambasada Angliei de la Bucuresti - apoi ............... nimic... DVLA nu a primit nimic nici dupa atata timp. Ce este de facut? (fiindu-mi imposibil sa ma deplasez in Anglia pentru a cere un duplicat al permisului).