Jump to content
POLITISTI.ro

Mentionare in certificat inmatriculare ,utilizator


Postare recomandată

Publicat

Buna seara

Va rog ,daca se poate,sa imi raspundeti,am citeva nelamuriri si probleme

1.De peste 5 ani sint detinator si utilizator al unui autoturism.Detinator in drept este bunicul meu,93 ani,el este mentionat in talon.Intre timp mi.a lasat mie masina prin testament autentificat in care eu sint legatar special....adica mostenitor unic si exclusiv.Si acum problema ;  am fost la serviciul inmatriculari,si am solicitat eliberarea unui talon nou,in care sa apar si eu ca utilizator.Am depus documentele enumerate in OMAI 1501/2006 ,in plus am atasat cererea bunicului ,testamentul,cartea mea de identitate.Am avut la mine si 2 fise inmatriculare...una pt proprietar...una pt mine.Am fost refuzat...pe motiv ca nu am procura de la bunic.Asa a interpretat lucratorul respectiv,art 14 din omai 1501 din 2006.

 Ori obligativitatea depunerii de imputernicire,sau procura perfectare acte....apare numai in lista cu documente necesare inmatricularii,transcrierii....nu si in lista cu documente pentru eliberare talon nou.Cum pot rezolva?Am explicat ca nu pot aduce un om 93 ani sa stea la coada 10 ore....ca nu prevede legea sa depun si procura,in acest caz.Eu am luat de bun textul oficial,al legii...si lista cu documente afisate la serv inmatriculari unde am fost.

Insist sa rezolv...o sa calatoresc cu masina in fostul spatiu sovietic...si acolo nu iau in seama contracte de comodat si procuri...ei se uita doar in talon....

Textul legii ,art 14,e aplicabil in toata romania?sau fiecare judet il aplica diferit?In cazut meu...chiar e nevoie sa duc bunicul la serv inmatriculari...sau la notar??

 

Multumesc...si scuze ca am dezvoltat pe larg problema.

 

  • Moderator
Publicat

Mergi în audientă la seful institutiei. Înmatriculările, permisele, examinările, nu mai au nicio legătură, nu mai apartin Politiei Române de ani buni. Acum sunt o institutie separată, DRPCIV si se subordonează direct institutiei prefectului. E posibil ca si regulile sau procedurile să difere de la un judet la altul, pentru că aceste servicii au fost „DESCENTRALIZATE”, cică pentru a fi mai aproape de cetătean si nevoile lui.

  • Apreciez 1
Publicat

  Aveti dreptate,descentralizarea a adus la o aplicare neunitara a legislatiei nationale,privind inmatricularea ,dar nu numai.Acest fapt provoaca numai probleme cetatenilor,si genereaza confuzii,si diferente intre judete.

 Am sa merg in audienta la sef serviciu inmatriculari si premise,la judet,sa imi incerc norocul.Intre timp am facut si procura ,pt talon,testament pe masina deja am....sa vedem cum conving sa fiu trecut in talon,la rubric c 3 ca si utilizator...sau mostenitor.

 Multumesc,si toate cele bune. 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.