Jump to content
POLITISTI.ro

Mentionare in certificat inmatriculare ,utilizator


savage

Recommended Posts

Buna seara

Va rog ,daca se poate,sa imi raspundeti,am citeva nelamuriri si probleme

1.De peste 5 ani sint detinator si utilizator al unui autoturism.Detinator in drept este bunicul meu,93 ani,el este mentionat in talon.Intre timp mi.a lasat mie masina prin testament autentificat in care eu sint legatar special....adica mostenitor unic si exclusiv.Si acum problema ;  am fost la serviciul inmatriculari,si am solicitat eliberarea unui talon nou,in care sa apar si eu ca utilizator.Am depus documentele enumerate in OMAI 1501/2006 ,in plus am atasat cererea bunicului ,testamentul,cartea mea de identitate.Am avut la mine si 2 fise inmatriculare...una pt proprietar...una pt mine.Am fost refuzat...pe motiv ca nu am procura de la bunic.Asa a interpretat lucratorul respectiv,art 14 din omai 1501 din 2006.

 Ori obligativitatea depunerii de imputernicire,sau procura perfectare acte....apare numai in lista cu documente necesare inmatricularii,transcrierii....nu si in lista cu documente pentru eliberare talon nou.Cum pot rezolva?Am explicat ca nu pot aduce un om 93 ani sa stea la coada 10 ore....ca nu prevede legea sa depun si procura,in acest caz.Eu am luat de bun textul oficial,al legii...si lista cu documente afisate la serv inmatriculari unde am fost.

Insist sa rezolv...o sa calatoresc cu masina in fostul spatiu sovietic...si acolo nu iau in seama contracte de comodat si procuri...ei se uita doar in talon....

Textul legii ,art 14,e aplicabil in toata romania?sau fiecare judet il aplica diferit?In cazut meu...chiar e nevoie sa duc bunicul la serv inmatriculari...sau la notar??

 

Multumesc...si scuze ca am dezvoltat pe larg problema.

 

Link to comment
  • Moderator

Mergi în audientă la seful institutiei. Înmatriculările, permisele, examinările, nu mai au nicio legătură, nu mai apartin Politiei Române de ani buni. Acum sunt o institutie separată, DRPCIV si se subordonează direct institutiei prefectului. E posibil ca si regulile sau procedurile să difere de la un judet la altul, pentru că aceste servicii au fost „DESCENTRALIZATE”, cică pentru a fi mai aproape de cetătean si nevoile lui.

  • Upvote 1
Link to comment

  Aveti dreptate,descentralizarea a adus la o aplicare neunitara a legislatiei nationale,privind inmatricularea ,dar nu numai.Acest fapt provoaca numai probleme cetatenilor,si genereaza confuzii,si diferente intre judete.

 Am sa merg in audienta la sef serviciu inmatriculari si premise,la judet,sa imi incerc norocul.Intre timp am facut si procura ,pt talon,testament pe masina deja am....sa vedem cum conving sa fiu trecut in talon,la rubric c 3 ca si utilizator...sau mostenitor.

 Multumesc,si toate cele bune. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.