Jump to content
POLITISTI.ro
adilungu2007

Sugestie privind o restricţie rutieră

Recommended Posts

adilungu2007

Buna ziua. Am o sugestie: pe DN1, in zona Liceului "Ana de Noailles", este semnalizata o restrictie de viteza de 50 km/h. Ratiunea instituirii acestei restrictii a fost faptul ca acolo se afla o unitate de invatamant. pana aici este normal. Anormal mi se pare faptul ca restrictia se aplica 24/24, 7/7, desi unitatea de invatamant nu are activitate noaptea, in weekend sau in timpul sarbatorilor legale. Administratorul drumului ar putea prevede limitari ale acestei restrictii, la fel cum a prevazut, in alte portiuni ale drumului, cu privire la anumite interdictii legate de masa autovehiculelor, in unele zile ale saptamanii. Am observant o situatie interesanta, cel putin!,, pe 15 august, de Sfanta Maria, cand in zona nu era picior de elev sau professor, doar un agent de paza, iar coloana de autoturisme trecea de la 70-75 km/h, la 50 km/h, doar pentru a respecta o dispozitie aberanta. Si, bineinteles, exista echipajul cu radar... Ar fi fost de ras sa constate, in pustietatea aceea pietonala, ca un autoturism ar circula cu 59 km/h... Numai bine!

  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Marius

Cu tot respectul, trebuie să te trezeşti din ignoranţă şi să ştii că NU Poliţia Română şi nici poliţiştii nu se ocupă şi nu au atribuţii în privinţa sistematizării, administrării şi intreţinerii drumurilor publice. Indicatoarele, marcajele, restricţiile şi absolut tot ce ţine de semnalizarea rutieră etc. nu sunt stabilite şi montate de poliţie, ci de administratorul drumului (care poate să fie după caz primăria locală sau CNADNR după caz). Singura atribuţie în acest sens a poliţiei este să avizeze din punct de vedere legislativ respectivele proiectele ale administratorului drumului (dacă acestea respectă legislaţia). Aceste chestiuni sunt prevăzute inclusiv în normele rutiere, pe care teoretic, fiecare conducător auto trebuie să le cunoască.
Te sfătuiesc să transmiţi această "sugestie" către administratorul drumului respectiv, nu către poliţie, iar asta să o faci în mod oficial dacă vrei să fii luat în seamă, nu prin intermediul forumurilor de discuţii.

 

PS: Citeşte Regulamentul acestui website, dar şi Cum deschizi un topic nou, în special indicaţiile referitoare la alegerea titlului şi formularea acestuia.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ionutz88

Pe langa cele precizate de @Marius, as mai adauga doar atat: multi conducatori auto nu respecta restrictiile de viteza care sunt de zeci de ani in anumite zone, semnalizate corespunzator, iar dumneavoastra doriti sa fie respectate restrictiile in functie de perioada zilei, a saptamanii, sau a anului?! Ok...

Iar ca un sfat, mai "rasfoiti" O.U.G. nr. 195/2002 Republicata si H.G. nr. 1391/2006 (in special articolele referitoare la limitele de viteza si sanctiuni).

Numai bine.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Catalin

N-aţi înţeles. Stimabilul face parte din categoria "pricepuţilor la ce şi cum trebuie să-şi facă alţii meseria". Ţara noastră e plină de astfel de pricepuţi numai la ce ar trebui să facă alţii. Nu înţeleg de ce nu s-a dus omul, dacă tot este atât de priceput, să facă şi studii în domeniu, după care să se angajeze la ministerul transporturilor sau prin vreo primărie, ca specialist în sistematizarea circulaţiei. Acolo putea să-şi pună în aplicare toate aceste idei. Ba mai mult, în prezent nici măcar studiile de specialitate nu mai sunt necesare ... trebuie doar să intri în politică, lipeşti afişe câţiva ani, după care te pomeneşti ditamai directorul. Iar dacă ai şi valenţe infracţionale, poţi chiar candida. Şi având în vedere apetitul românilor în a vota infractori, ai şanse mari să ajungi un înalt demnitar, un parlamentar, ministru sau chiar un primar, ceea ce te transformă într-un mic Dumenezeu local.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.