Jump to content
POLITISTI.ro
  • 1

Instiintare contraventie prin posta


siab
 Share

Question

Buna,

  Am primit instiintare de contraventie prin posta prin care mi se solicita sa trec datele de identificare ale soferului care a condus la data si ora contraventiei. De la inceput voi trece datele celui care a condus, dar citind pe diverse forumuri, am intalnind diversi "laudarosi"care spun ca au declarat ca la volan se aflau diversi cetateni straini (evident care nu se mai aflau in Romania) si ca in acest fel au scapat de contraventie.

"Stiu ca nu tot ce zboara se mananca" dar asi fi curios daca ar fi posibil asa ceva si cum ar proceda legal un politist care ar primi un astfel de raspuns la instiintarea de contraventie?

Link to comment
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
  • Moderator

Codul Penal prevede fooarte clar că declararea necorespunzătoare a adevărului în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani.

Doi ani de puşcărie nu e o perioadă chiar aşa de mare, trec foarte repede pentru cetăţenii "deştepţi" şi "jmekeri".

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Dar "laudarosii" aceia au mentionat si faptul ca au dat ochii si cu un procuror, care nu a fost prea impresionat de "fenta" executata de ei?! Stai linistit, ca politistul are deja probe impotriva conducatorului/utilizatorului, dar sunt anumite proceduri ce trebuie respectate. Asa cum nu poti fi trimis in puscarie in aceeasi zi in care ai declarat un neadevar in fata unui politist/procuror etc., deoarece trebuie respectate anumite proceduri, asa si cum este si in cazul instiintarii tale. Daca tot ai avut ideea de a spune adevarul, continua pe acest drum, sau fii si tu un "laudaros" (numai sa fii la fel de laudaros si cu viitorul "castig" din partea Politiei/Parchetului/Judecatoriei/Puscariei ;) ).

Numai bine.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Multumesc Ionut pentru raspuns.

 

Este exact ce m-am gandit ca au patit "laudarosii" dar nu au mai apucat sa se laude mai departe.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.