Jump to content
POLITISTI.ro
Marius
Message added by Marius

În acest topic sunt adunate şi unite toate postările ale căror autori nu au fost capabili să aleagă un titlu descriptiv, care să reflecte conţinutul topicului şi au ales să posteze un titlu vag, generic, ce poate fi folosit pentru un numar mare de pagini, respectiv: "Permis suspendat".

Recommended Posts

Buna ziua ma numesc Cristi sunt din Constanta si am avut ghinionul sa fac o mare prostie.Anul trecut pe 9 noiembrie am fost depistat pe teritoriul portului baut la volan au fost chemati cei de la rutiera dupa care am mers la analize am suflat in etilotest cu valoarea de 0.64 si 1.20 in sange..am depus o cerere pt audienta la parchet pt procurorul care se ocupa de dosarul meu dar am primit acasa dupa 15 zile ca mi sa respins cererea.nici pana in ziua de azi nu am fost anuntat de nimeni .la politia rutiera cta cand am intrebat mi sa spus ca permisul este suspendat .peste 2 sapt se face 1 an.Va rog foarte mult daca imi puteti da un raspuns la ce am scris.regret cea ce am facut si recunosc .va multumesc.

CRISTYCONSTANTA     0

Publicat ieri la 12:23

Buna ziua ma numesc Cristi sunt din Constanta si am avut ghinionul sa fac o mare prostie.Anul trecut pe 9 noiembrie am fost depistat pe teritoriul portului baut la volan au fost chemati cei de la rutiera dupa care am mers la analize am suflat in etilotest cu valoarea de 0.64 si 1.20 in sange..am depus o cerere pt audienta la parchet pt procurorul care se ocupa de dosarul meu dar am primit acasa dupa 15 zile ca mi sa respins cererea.nici pana in ziua de azi nu am fost anuntat de nimeni .la politia rutiera cta cand am intrebat mi sa spus ca permisul este suspendat .peste 2 sapt se face 1 an.Va rog foarte mult daca imi puteti da un raspuns la ce am scris.regret cea ce am facut si recunosc.nu am antecedente penale..va multumesc.

Citează textul selectat

Edited by CRISTYCONSTANTA
  • 1 month later...

Am avut un accident din care numai eu mi-am a variat masina. Am intrat in depășire si in stanga mea a venit al 3 masina la triplare, eu atunci am tras dreapta de volan si am călcat frâna mai violent si masina a intrat în derapaje.Nu am atins pe nimeni si m-am răsturnat în șanț. Nici un sofer nu a oprit sa vada ce sa intamplat,singur am iesit din masina si am sunat la 112 .Pe mine ma luat smurdu si ei au venit la spital .Miau luat actele si miau întocmit dosar penal de vătămare corporală din culpă. Dosarul sa soluționat de parchet și am fost scos de sub urmărire penală. Cu soluția am fost la pol si miau retinut permisul pe 90 zile + inca 30 zile .Cam mult mise pare.Azi am dat testul 13 din 15 si l-am promovat.Nu e cam mult 90 zile si eu am rămas si fara masina si fara permis timp de 90 zile .Cum pot reduce la mai puțin fiindca depind de permis la locul de munca .Si chiar era necesar sami întocmească dosar de vătămare corporală din culpă,tin sa mentionez ca m-am cam certat cu iei pentru ca țineau dosarul în fiset  si îi dădeau drumul mai departe .Tot eu am umblat si am platit tot ce era necesar adica alcolemia si raportul de ecspertiza  la medicina legala .alcolemia a fost 0 .Leam dus si martorul si ei miau spus ca lam pus sa minta in favoarea mea dar a spus adevarul asa cum sa intamplat .Ce ma sfatuiti va rog .Cu stima 

• 3 months later...

Buna ziua si salutari la toti. Sunt nou pe forum si am o intrebare la care nu am vazut niciun raspuns pe niciun forum. De curand am pierdut procesul cu politia rutiera. Nu am vrut sa predau permisul si am mai primit 30 de zile de suspendare, deci in total 60 de zile. Intrebarea este, daca nu predau permisul, perioada de suspendare decurge de la data mentionata in notificare? Mentionez ca in notificarea primita de la politie ma instiinteaza ca incepand cu data de 20.03 nu mai am dreptul sa conduc pe o perioada de 60 de zile. Este alegerea mea sa nu predau permisul de conducere, daca considerati ca puteti raspunde pertinent la intrebarea mea fara sa veniti cu diverse critici va rog sa o faceti. Multumesc.

• Downvote 2

Ești obligat sa predai permisul de conducere!

Daca te deranjează criticile și ai atitudinea asta, te rog sa întrebi în alta parte. Este alegerea noastră cui răspundem și în ce fel! Nu ne obliga nimeni sa răspundem unora ca tine! Acest forum este o inițiativa privata a unor polițiști devotati și nu are nicio legătură cu IGPR ori cu MAI.

Ești deținător de permis de conducere, deci, se presupune, ca știi și legislația aplicabila în domeniul circulației rutiere.

Pentru Sache: Multumesc pentru raspunsul prompt si plin de lamurire, ai fost foarte la obiect. Ai venit cu argumente forte, articole din legi. Daca exista vreo lege care sa ma sanctionze cu un numar de zile suplimentare de suspendare, te rog sa impartasesti aceasta informatie.

• Downvote 2

Am impresia ca nu înțelegi limba romana, ca ești analfabet funcțional.

REPET: Detii permis de conducere, asa ca trebuie sa știi legislația rutiera. De asemenea, atitudinea ta de cetățean "ieuropean" cu drepturi ma lasă rece.

Cauta un avocat pe care sa îl plătești și care sa îți spună ce te interesează!

Nu mai posta aici, ca o faci degeaba!

• Upvote 1
  • 1 month later...

Mi-a fost suspendat permisul în Bragadiru, jud. Ilfov, iar pe 24 Aprilie trebuie sa îl ridic. De unde trebuie sa îl ridic ? Am domiciliul in București.

• 1 month later...

Salut am permisul suspendat in elvetia .am permisul de elvetia pentru ca l-am preschimbat cu cel românesc ,pot conduce in Germania sau România ?in caz ca sunt oprit de Poliție și le zic ca nu am permisul la mine când ma verifica le apare ca îl am suspendat sau le apare totul in regula ?multumesc 

• 4 weeks later...

Buna seara !

Am si eu o nelămurire privind redobândirea permisului meu auto

acum câteva luni am fost depistat de poliția din uk sub influența alcoolului,îmi asum greșeala !

am fost descalificat pe teritoriul uk,eu am obținut permisul in România și ulterior preschimbat in cel de uk in vara anului trecut!

Permisul mi-a fost reținut de instanța si as dori sa știu dacă as putea sa îl redobândesc din  România ca eu ma voi muta in țara definitiv pentru ca am loc de munca asigurat!

Edited by Andrei54
  • 1 year later...

In conditiile in care nu aveți lucru cu publicul la sedii (stare de urgență) cum pot intra in posesia permisului duspendat 30 de zile? Multumesc anticipat. 

Bună ziua, pentru un permis auto expirat (în 2019) și suspendat în urma unei contestații la un PV, cum se radiază suspendarea permisului? Menționez că procesul a fost în 2016, Poliția Rutieră a trimis înștiințare privind suspendarea dreptului de a conduce (neacordare prioritate) în aprilie 2019, Judecătoria/Tribunalul nu a trimis Hotărârea Judecătorească (nici până la momentul acesta). Așadar, permisul figurează suspendat, cu toate că perioada de suspendare a dreptului de a conduce a expirat, Hotărâre Judecătorească nu există, cum se poate rezolva situația? Mulțumesc.

• 2 months later...

Buna ziua,pe data de 09.04.2020 mi sa suspendat permisul dovada am avut-o pana la data de 23.04.2020, iar din calculele mele pe data de 23.05.2020 ar trebuii sa îl ridic,ma poate ajuta cineva,imi poate spune daca greșesc?

Bună ziua, aș dori o mică lămurire dacă se poate. În data de 15.05 mi-a fost suspendat permisul auto pe o perioadă de 90 de zile ptr depășire viteză, am avut dovada până în 30.05, pe 03.06 am dat examen pentru reducere perioada suspendare la 30 de zile și l-am luat. În dat de 15.06 am primit hârtie de la Poliție ca mi s-a aprobat reducerea la 30 de zile și sa ma prezint la Ghișeul Serviciului Rutier pentru ridicarea permisului, întrebare e pot sa merg acum după permis sau în data de 30.06?? Vă mulțumesc