Jump to content
POLITISTI.ro
Marius
Message added by Marius

În acest topic sunt adunate şi unite toate postările ale căror autori nu au fost capabili să aleagă un titlu descriptiv, care să reflecte conţinutul topicului şi au ales să posteze un titlu vag, generic, ce poate fi folosit pentru un numar mare de pagini, respectiv: "Permis suspendat".

Recommended Posts

Dacă ai săvârşit fapta în Germania, vei fi judecat acolo, iar dacă ai comis aceeaşi faptă şi pe teritoriul României vei fi judecat aici.

• 2 weeks later...

mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 30 zile, procesul verbal din 11.03.2016. Ce nu inteleg pe dovada pt 15zile scrie, incepand cu 11.03.2016 pana la 26.03.2016. Calculand sunt 16 zile. Care este de fapt perioada reala? Adica 26 inclusiv sau numai 25 inclusiv? In functie de aceasta data trebuie sa calculez cele 30 zile de suspendare si nici sa circul pe 26 si sa ma trezesc ca circul de fapt fara permis.

Buna ziua,

Am primit o amenda de la politia rutiera, prin care mi s-a suspendat dreptul de a conduce ptr 30 de zile. Ulterior am contestat procesul verbal in instanta, si mi-am recuperat permisul de conducere. Judecatoria mi-a respins dosarul datorita faptului ca nu am depus chitanta in original (teoretic nici nu s-a judecat cauza). Mentionez faptul ca nu am primit in scris vreo motivare din partea instantei, cum primesti la toate celelalte procese in caz de pierzi sau castigi. Dupa ceva timp am primit o dispozitie de suspendare a permisului din partea politiei rutiere pentru cele 30 de zile care nu este nici ea motivata dupa un nr al unei sentinte ci dupa un nr de dosar luat dupa portal. Suplimentar la cele 30 de zile mi-au mai adaugat in 30 ptr ca nu am fost sa predau permisul.

Aveti idee, mai pot face ceva pe cadru legal ? Cel putin nu mi se pare legala dispozitia atata timp cat motivarea nu a fost comunicata.

Multumesc!

• Downvote 3
  • 2 months later...

Buna ziua am si eu o nelămurire acum o luna de zile in urma mi-a venit acasa doua procese verbale unul pentru viteza si celălat pentru neoprire la semnalul agentului am plătit ambele procese verbale dar nu mi-a venit nici o dovada sau vreo Înștiințare ca permisul meu este suspendat precizez ca permisul este la mine 

• 2 weeks later...

Bună ziua , aș vrea  Vă rog sa-mi spuneți cum este posibil să ți se ridice permisul pentru " neacordare de prioritate " pe trecerea de pietoni  când eu trec pe verde și pietoni pe roșu... este extrem de frustrant să îi vezi cum trec printre mașini si tu care ai drept de trecere ești penalizat . Cum e posibil ??? , nu este o formă de abuz ??? Mulțumesc și sper că mă puterin lămuri !

• Downvote 3

Buna seara!In luna ianuarie mi.a fost suspendat permisul romanesc,in italia,pe o perioada de 3 luni(conducere in stare de ebrietate)dupa terminarea celor 3 luni am fost sa.l recuperez si mi au dat o serie de analize sa le fac.aceste analize costa peste 600 de euro.eu locuiesc in italia fara forme legale,nu am resedinta aici.nu pot sa fac aceste analize ca imi cere si ceva documente de la medicul de familie.ce pot sa fac in acest caz.peste cateva saptamani vreau sa plec in romania si nu vreau sa raman fara permis.multumesc!

Bună! Permisul mi-a fost suspendat în data de 24 februarie pentru o alcoolemie de 0,43; am fost dus la analize de sânge, a căror rezultate a fost 0,75 respectiv 0,65. Astăzi am fost sa dau o declarație și cel ce se ocupa de dosarul meu a spus ca îl trimite la contraexpertiza im Timișoara. A spus ca mai durează cel puțin o luna sau doua pana se soluționează dosarul meu!Este normală aceasta procedura? Mă sfătuiți sa îmi luați avocat?nu ar fi trebuit sa primesc carnetul după 3 luni dacă analizele au ieșit ok?

• Moderator

Este perfect normală această procedură. Având în vedere rezultatele la cele două probe, era de anticipat că procurorul care conduce ancheta va considera că este necesar un calcul retroactiv. Din moment ce la prima probă ai avut o valoare apropiată de pragul prevăzut pentru infracţiune (acel 0,80), iar rezultatul la a doua probă arată că alcoolemia din corpul tău la acel moment era în scădere, e logic că la momentul opririi în trafic (deci anterior momentului recoltării primei probe) există o mare probabilitate ca valoarea alcoolemiei să fie peste limita prevăzută de lege pentru infracţiune. Practic procurorul, având în vedere rezultatul analizelor, a fost obligat să ceară la dosar şi un calcul retroactiv pentru a se stabili cu exactitate valoarea de la momentul opririi în trafic.

• 2 months later...

Bună seara! Am o nelămurire cu privire la restituirea permisului de conducere. În data de 24.07 am fost oprit de către un echipaj de poliție pentru neacordare de prioritate. În cauză mi-a fost suspendat permisul pe o perioadă de 30 de zile, respectiv până pe 08.08. Am condus pe data de 8. Întrebarea mea este dacă eu aveam voie sa fac asta si când îmi pot recupera permisul? Mâine este cea de-a 30-a zi de când a expirat dovada sau aveam voie să circul şi pe 8 si este de fapt cea de-a 29-a zi?

Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns şi vă urez toate cele bune!

Mă scuzați, voiam sa spun că până pe data de 8 puteam să circul cu dovada.

Edited by aVlad

Dovada a fost valabila pana la data de 08.08, ora 24.00. Deci, puteai sa conduci si in data de 08.08.

Suspendarea dreptului de a conduce este valabila in perioada 09.08, ora 00.00, - 07.09, ora 24.00.

• 2 months later...

Mi-a fost suspendat permisul in vară, iar pe 9 noiembrie a expirat perioada de sunspendare. Problema e ca eu ajung in localitate abia pe 30 noiembrie si pe 4 plec iar din localitate. Pe 30 noiembrie, respectiv 1,2 decembrie, as putea sa imi ridic permisul? Si daca nu l-as ridica și m-ar opri politia, inafara de o amenda, ce as putea sa patesc?

Buna.ma chiama liviu si pe pe data de 22 noiembrie am fs oprit de politia Germana pt un control de rutina,din care a reesit la fiola k aveam o alccolemoe de 0.82 si la proba cu sange de 1.80.VA ROG FRUMOS SA IMI SPUNETI KRE ATI TRECUT PRIN ASA CEVA CA MINE CE SE INTAMPLA CU PERMISUL MEU PE TERITORIUL ROMANIEI.IMI VA FI ANULAT ?? SAU CE ??

Stiu pe cineva care a fost prins in Germania conducand sub influienta alcoolului ( n u stiu cat a avut ) , dar i-au trimis permisul la D.P.R.si aceasta printr-o adresa i la trimis acasa . Aceasta persona locuieste si lucreaza in Germani . A primit o amenda de 200 euro , si interzicerea de a mai conduce autovehicule pe teritoriul Germaniei timp de un an de zile .  Ai nostri , adica D.P.R. , desi li sa comunicat ca , persoana ,,X" a fost depeistata conducand un auto sub influienta alcoolului si ca are interdictia de a mai conduce autovehicule pe teritoriul statului german timp de un an , prin adresa care au emis-o spre I.P.J.ul de domiciliu al patitului , desi aveau recomandarea ca aceasta suspendare de un an sa fie facuta si in Romania , nu au mentinut-o , scriind clar ca nu o mentin . Asa ca pagubitul are de platit emnda de 2000 de euro , si sa nu mai conduca masini timp de un an pe teritoriul Germaniei . Permisul  si la scos de la SPR in baza hartiei pe care i-au trimis- cei de la D.P.R.  Deci , cam asta e patania ,,prietenului" meu .

• 7 months later...

Buna ziua. Acum aproximativ o luna mi-a fost suspendat permisul in Bucuresti, întrebarea este , pe procesul verbal scrie ca mi - fost suspendat 30 de zile iar pe citația venită la domiciliu scrie 60. Care varianta se ia in considerare ? Si încă ceva ... am primit prin posta recomandata in fiecare săptămâna ,aceasta fiind amenda , este normal sa primesc săptămânal câte o recomandata ? :)  Multjmesx anticipat . 

• 2 weeks later...

Salut cine ma poate ajuta si pe mine cu un răspuns concret.permisul de conducere mi-a fost suspendat pe 90 de zile pentru depășirea vitezei in localitate,permisul dobândit de mine este pe teritoriu altei tari neavând drept de rexaminare.dupa safarsirea celor 90 de zile mai se poate Adaugă alta suspendare de 30 de zile? Aste este cea ce am înțeles.

Pentru viteză nu se majorează perioada de suspendare.

Dacă deții un permis de conducere eliberat de o autoritate străină nu ți se poate reduce perioada de suspendare, în urma susținerii testării de verificare a cunoașterii regulilor de circulație.

• 3 weeks later...

Buna ziua, in data de 11.07.2017 mi-a fost suspendat permisul de conducere din cauza neacordarii de prioritate la pietoni. Am ales sa contest procesul verbal, mi s-a eliberat certificat de grefa si mi-am ridicat permisul. Mentionez ca am achitat amenda. In cazul pierderii in instanta, daca predau permisul la timp, mi se va prelungi perioada de suspendare sau va ramane in continuare aceeasi "pedeapsa" valabila? Am auzit cazuri in care s-au mai adaugat la perioada de suspendare echivalentul lunilor in care s-a desfasurat procesul. Multumesc anticipat!

• 4 weeks later...

Buna ziua ,am si eu o intrebare.

Acum 5 luni mi-a fost reținut permisul pentru accident rutier . Mi-a derapat masina pe contrasens si am lovit alte 2 masini , unde prietena mea s-a lovit la cap si a fost dusa la spital , i au facut niste investigații dar nu a necesitat zile de spitalizare , doar un mic control !  Mi-au dat dovada cu drept de circulație pana la soluționarea cazului , iar acum 2 luni am fost prins cu 109 km/h pe chei, la târg . Mi-au luat dovada pe 3 luni , vreau sa stiu daca imi mai pot prelungi dovada dupa ce trec aceste 3 luni . Multumesc si astept un raspuns , o zi buna ! 

• Downvote 2
  • 1 month later...

Buna seara!incerc sa fiu scurt și la obiect!sentința definitivă 2ani și 6 luni cu suspendare pt.conducerea unui autovehicul in stare de ebrietate (fara accident,victime etc)control de rutina.pana îmi expiră sentința exista vreo varianta sa mai conduc.stiu că nu sunteți de acord cu consumul alcoolului la volan dar pun doar o întrebare.va mulțumesc anticipat!o seara placuta