Jump to content
POLITISTI.ro
Marius
Message added by Marius

În acest topic sunt adunate şi unite toate postările ale căror autori nu au fost capabili să aleagă un titlu descriptiv, care să reflecte conţinutul topicului şi au ales să posteze un titlu vag, generic, ce poate fi folosit pentru un numar mare de pagini, respectiv: "Permis suspendat".

Recommended Posts

Din moment ce ai depus acea contestatie era obligatia ta sa te prezinti in fata judecatorului la termenele stabilite. In cazul tau suspendarea va fi de 120 de zile fara drept de reducere a acesteia.

• Upvote 2

Eu m-am prezentat la termenele stabilite de cate ori am fost chemat, prb mea e ca datorita faptului ca tribunalul nu mi-a trimis acasa decizia finala la timp eu nu aveam cum sa peredau permisul in 15 zile daca plicul a venit peste o luna, daca ei s-au pronuntat pe 29.01 si plicul a venit pe 5.03 e mai mult de 15 zile, eu nu pot sa dau permisul fara o decizie de la tribunal chiar daca venea plicul pe 28.02 tot depasit era, de ce nu se tine cont de data plicului. Daca ramaneam cu 90 nu era nici o problema sau sa dau reexaminare sa il pot lua mai repede, mentionez ca nu ma duc cu masina la cumparaturi nu pt asta am permis, se tine cont la altii care urca bauti la volan si mai au si dreptul la reexaminare.

• Moderator

Trebuia să mergi la instanţă şi să soliciţi singur legalizarea hotărârii (să o investeşti cu titlul irevocabil), iar după să perdai permisul în termenul legal.

Ca să înţelelgi, termenul de predare a permisului de conducere este de 15 zile de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei.

O hotărârea definitivă şi irevocabilă este cea mai puternică decizie din punct de vedere juridic, ea nu mai poate fi atacată sub aceeaşi formă şi este decizia ultimei instanţe care poate judeca respectiva cauză.

Până să devină irevocabilă, sentinţa are o forma definitivată şi deci îi zice definitivă, iar pentru forma irevocabilă este necesar un înscris pe aceeaşi sentinţă, după termenul prevazut. (în cazul contravenţiilor termenul pentru a devenii irevocabilă este de 15 zile în primă instanţă şi după pronunţare pentru hotărârile date în recurs).

Orice parte în proces, personal sau prin mandatar avocat, cu împuternicire avocaţială, sau mandatar neavocat, cu procură specială în acest sens, poate solicita legalizarea hotărârii judecătoreşti.

• Upvote 1

Sa inteleg ca am gresit pt ca am predat permisul fara sa ma duc la tribunal sa o fac irevocabila?

Si sa inteleg  ca trebuia sa il dau dupa ce o legalizam si sa il predau in 15 zile ca sa nu imi puna in 30 peste 90?

Problema e ca acum faptul e consumat, nimeni nu iti explica ce e de facut in asemenea cazuri, e usor sa suspenzi un permis dar 120 zile e este enorm pentru mine, am facut si cerere la comandant macar sa raman cu 90 de zile,  nu am dreptul la reexaminare, o sa mai fac inca una poate se intampla ceva le pun si copia la chitanta tot ce trebuie.

• 2 months later...

Salutare !

Am si eu o mica mare problema....

Acuma aproximativ 3 luni de zile mai exact de ziua politiei data 25.04.2014 ora 1:30 dimineata am fost oprit de un agent al politiei rutiere . Am fost prins cu cartea verde a masinii expirata...restul actelor fiind perfect valabile. Autoturismul este inmatriculat in Bulgaria .

Mi-au fost retinute urmatoarele : Actele masinii , cheia , masina , numerele si permisul.

Ulterior mi-au fost inapoiate actele fara talonul masinii , cheia , masina . Numerele , talonul si permisul ramanand la politie.

Am fost somat sa raman la sediul politiei pana dimineata , dar am avut de urmat un tratament si nu am putut ramane...

Sa inchid telefonul sa nu dau nici un apel , nu am primit nici o dovada de conducere .

Am fost testat cu aparatul alcooltesc, mi-a fost verificata toata masina

In 4 ani si jumatate de cand am permisul nu am avut nici o abatere,nici o amenda , nici un accident !

Au trecut aproximativ 3 luni de zile si eu nu am un raspuns .

Am nevoie de permis sa ma angajez...oare ce pot face ? Cat timp mai am de asteptat?

Cu multa stima si respect . Vlad

Edited by Vlad21
  • Moderator

Dacă ţi-a fost întocmit dosar de cercetare penală, rişti să pierzi definitiv permisul de conducere, pentru că sancţiunea în astfel de cazuri prevede anularea acestuia.
Mergi şi discută cu poliţistul care se ocupă de cazul tău.

Salut multumesc pentru răspuns .

Am vorbit si cu un avocat si mi-a spus ca o sa am permisul suspendat si amenda nu ar trebui sa se ajungă la ceva penal deoarece nu am făcut nici o fapta gravă . Sunt chemat luni la audieri . Am un prieten a pătit la fel in București si a primit amenda si permisul suspendat 3 luni . Dar atât

In plus mai stiu pe cineva , a omorât 2 persoane pe trecerea de pietoni si culmea...are drept de a conduce si încă are permis !

Stima, Vlad

• Moderator

Dacă avocatul are veleităţi de prezicător şi deja ştie el ce va decide magistratul, poţi să stai liniştit. Dar eu te asigur că nu e vorba doar de aplicarea unei sancţiuni contravenţionale, din moment ce eşti chemat la audieri. Procedezi aşa cum crezi tu de cuviinţă.

• Upvote 1
  • Downvote 1
  • 1 month later...

Buna ziua.

Am o intrebare..

Mi-a fost retinut permisul ieri pt 30 de zile. Am achitat amenda tot, dar vreau sa plec pe o perioada de 3-5 luni din tara pt lucru.

Cand ma intorc pot sa-l ridic ? 

O zi buna

Edited by Raul29
  • 1 month later...

Buna ziua, am si eu o intrebare. Pe data de 9 iunie am fost oprit de un echipaj de politie pentru depasirea vitezei in afara localitatii, eu aveam 87 de km/ora iar limita era de 30 km/ora si mi sa gasit o alcolemie de 0.11. Mi sa suspendat permisul pentru o perioada de 180 de zile fara drept de conducere (fara dovada) si am primit si o amenda care am platito in 48 de ore.Eu in momentul de fata nu ma aflu in tara si nu am dat testul de 15 intrebari pentru reducerea perioadei de suspendare. teoretic cele 180 de zile se vor suspenda pe 9 decembrie 2014. As avea vreo sansa sa pot recupera permisul in acea data daca nu am sustinut testul de 15 intrebari ori mi se va prelungi perioada? Multumesc

mentionez ca am permis de 5 ani si nu lam avut suspendat niciodata multumesc

• Member

Daca nu te prezinti pentru a sustine testul de reducere a perioadei de suspendare atunci aceasta se va prelungi conform legii cu inca 30 zile.

Edited by cipri83

Bună seara. Mi-a fost retinut permisul de conducere deoarece am intrat pe o strada pe contrasens undeva in otopeni, mă îndreptam spre centură La intrarea pe stradă exista un singur indicator care arăta că e interzis virarea la stânga pe această stradă. El era degradat. Nu se deslușa pe intuneric bucla de stângă. Un taximetrist a intrat pe această stradă si eu m-am luat după el crezând că e bine. Ne-a oprit pe amândoi, mi-a dat amenda și mi-a reținut 60 de zile permisul. Am precizat că nu am mențiuni și am primit procesul verbal. Pot depune contestație din cauza indicatorului degradat și am șanse să o câștig?

Buna seara!! In anul 2008 mi-a fost suspendat permisul pentru consum de alcool ( 0.11 ) si la cateva zile am dat in judecata.Pe aceasta perioada de judecata permisul mi-a fost restitutit.In anul 2009 cand instanta a respins plangerea ca nefondata m-am prezentat la politie sa predau permisul dar la ghiseu mi-a spus sa aduc hotararea definitiva,aspect care mi s-a parut ciudat si pentru acest lucru am facut o adresa la politie prin care am comunicat faptul ca m-am prezentat si ca nu mi-au primit permisul ca doresc sa aduc eu hotararea prin care am pierdut procesul.La acea adresa politia rutiera nu a raspuns iar dupa 2.5 ani ma trezesc ca sunt chemat sa predau permisul si mi se aplica si majorare.Astfel in anul 2012 politia imi suspenda permisul de conducere,fapt ce m-a determinat sa deschid actiune in instanta in care am aratat ca sanctiunea suspendarii a operat din a 16 zi de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti asa cum prevede legea iar cea dispusa dupa 2.5 ani reprezinta o eroare care a dus la suspendarea permisului a doua oara pentru aceiasi fapta si ma aflu in situatia ca am executat 2 masuri complementare pentru o singura fapta.Instanta analizand prevederile legale constata ca masura suspendarii a operat in virtutea legii din a 16 zi de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii prin care a respins plangerea iar masura dispusa dupa 2.5 ani nu isi are baza legala.In aceasta situatie in care am o hotarare definitiva prin care instanta a constatat acest aspect pot cere la IGPR sa imi anuleze in compensare o masura de suspendare permis care e posibil sa o execut pentru o fapta care prevede acelasi termen de suspendare ca cea dictata gresit pe motiv ca numai asa poate fi indreptata eroarea?In codul rutier legiuitorul nu s-a gandit ca pot exista si asemenea situatii si nu este stipulat asa ceva.

• Moderator

Dacă în lege nu este stipulat înseamnă că nu se poate. 

Concentrează-te să respecţi legea, nu să o încalci şi să scapi de repercursiuni.

• 11 months later...

Ai putea 'scurta' perioada de suspendare pe viitor daca nu ai avea talpa piciorului atat de grea.

Art. 221. – (1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
b) a obţinut permis de conducere cu cel puţin 1 an înainte de săvârşirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicită reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de măsură;
d) în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţională complementară nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducătorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă :
a) perioada de suspendare a fost majorată, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testării aerului expirat sau al probelor biologice au stabilit că a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenţa alcoolului;
d) sancţiunea contravenţională complementară s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune.

buna seara,

imi cer scuze de la inceput daca exista un topic pe acest subiect dar nu am gasit nimic pe speta mea.

In dec 2014 am avut un accident, neacordare de prioritate la trecere de pietoni rezultat cu victima. Nimic grav pentru victima, din fericire, dar fapta ramane. Am primit de curand hartia de la parchet de neinceperea urmarii penale. dovada de circulatie a expirat ca atare a inceput perioada de suspendare de 90 zile. De la politie nu am primit nicio hartie oficiala [probabil ma paste si o amenda] si am 2 intrebari :

1. pot cere prelungirea dovezii pana la primirea hartiei oficiale?

2. exista posibilitatea de a da testul 13/15 pentru reducerea suspendarii cu 30 zile?

multumesc

• 5 months later...

Buna ziua , sunt nou pe forum nustiu daca am postat in sectiunea corecta dar, mi-a fost suspendat permisul pe data de 26 februrarie si trebuie sa merg dupa el pe 26 martie.Intrebarea mea este ce se poate intampla daca nu ma voi putea prezenta pe 26 pentru a-mi ridica permisul ( momentan sunt plecat si nu am posibilitate sa ma intorc) Multumesc anticipat !

Buna ziua sotu meu are o problema si vruiam sa ma interesez ca dumneavoastra stiti mai multe lucrand in politie isa luat carnetul pe trei luni iar dupaia inaintea ridicari la prins fara carnet si ia tocmit dosar penal da nu la prins beat sau alceva vruiam sa stiu se poate sa ise mai dea carnetu si dreptul la condus k din gandirea mea cazului nu este atat de grav pe langa alte cazuri multumesc 

Buna ziua,

Autoritatile romane mai pot trimite o persoana in judecata daca a fost "condamnat"pe teritoriul altiu stat din uniunea europeana prin hotarare definitiva sau trebuie sa respecte acea decizie a respectivului stat european??

Adica sa fie judecat de doua ori pentru aceeasi fapta o data in (germania)si o data in (romania)?

Va multumesc!!

Edited by Odvos1953
Nu am atasat intrebarea corect