Jump to content
POLITISTI.ro

Varsta maxim admisa 2016


Catalina2

Recommended Posts

Am aflat din media ca limita maxima de varsta a fost eliminata pentru admiterea la scolile de  agenti de politie. Intrebarea la care nu am gasit un raspuns concret este daca si la Academia de Politie s-a eliminat aceasta limita?

Link to comment
  • Member

Nu pare a fi limita de varsta.Logic din moment ce nu apare informatia pe site-ul ADP nu exista limita dar mai sigur ar fi sa suni la ADP sa vezi.P.S deja admiterea cred ca a inceput.

Link to comment

Din păcate, nu mai există nicio limită de vârstă.
În curând, cred că cei din MAI vor elimina şi limita de înălţime, pentru că oricum au redus-o la un nivel ruşinos.
Şi, poate, se vor face doar încadrări directe, că alea îs mai bune, nu-i aşa, d-le Tobă? Că de, dvs. ştiţi mai bine! :naughty:

  • Upvote 1
Link to comment

Asa cum spune si #Sache, la testarea psihologica cel din dreapta mea arata cu mult mai in varsta decat toti cei prezenti, voiam sa ii zic ca a gresit sala, si sa caute Comisia de Pensii in alta parte.

Link to comment
  • 1 month later...

Din cate stiu, limita de varsta a fost inlaturata temporar pentru ocuparea posturilor libere din cadrul Politiei Romane, aparute in urma demisionarilor si ajungerii contractelor individuale de munca la limita. Au facut incadrari directe pentru posturi de agenti de politie in mediul rural. Bine, s-a intors perioada tulbure postceausista cand intrau in politie tot felul de pilosi avand facultati absolvite la comasati, diplome obtinute dupa ani si ani de stationare sau diplome acordate de catre universitati acreditate pentru absolventii facultatilor neacreditate din tara. Specializarile acestora nici macar nu se ingemanau cu cele ale Academiei de Politie sau Scolilor de Agenti. Totodata juristii care cat de cat se mai apropiau ca sistem de invatamant superior vocational de formele de invatamant din cadrul MAI, nu optau pentru astfel de posturi libere destinate incadrarilor directe. Spre deosebire de un absolvent de studii politienesti, juristul studiaza un semestru criminalistica iar studentii Academiei de Politie, sase semestre sau opt, pe langa multe alte discipline diferite de cele ale unei facultati civile de drept. Limitele de varsta acum ca si atunci au fost ignorate si s-a facut rabat de la aceste aspecte care definesc statutul viitorului politist. 
Paznicii de parcuri au devenit si ei "politisti", ordinea publica a intrat sub incidenta lor, rutiera in unele municipii la fel, incadrari din exterior s-au facut in anul 2016 pregatindu-se pentru acestea inca din anul 2015, limitele de varsta au disparut, probabil ca in scurt timp vor incadra si fosti infractori reabilitati ca in filmele de duzina ale maestrului Nicolaescu. 

 

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
On 27.08.2016 at 2:39, VladimirM a scris:

Paznicii de parcuri au devenit si ei "politisti", ordinea publica a intrat sub incidenta lor, rutiera in unele municipii la fel,

Cei la care faci referire sunt doar nişte imitaţii ieftine, sunt nişte impostori, care nu au avut şi nu au nicio legătură cu Poliţia Română. Nu sunt poliţişti! Ordinea publică şi siguranţa rutieră sunt asigurate în România de structurile specializate ale Poliţiei Române, nu de către angajaţii primăriilor.

  • Upvote 2
Link to comment

Elvis, Imi cer scuze, am vrut sa ma refer la ajungerea la termen prin atingerea varstei limita de pensionare, nu CIM ca in legislatia civila a muncii. 

Sache, Din cate am observat, dirijarea traficului si aplicarea sanciunilor pe L61/1991 o face si personalul finantat de primarii. Totodata, am vazut si sanciuni rutiere aplicate de catre gardieni. Asa stiu si eu, specialistii din cadrul Politiei Romane asigura ordinea publica si siguranta rutiera, intrebarea mea e ce cauta acele anomalii dirijand traficul si aplicand sanciuni contraventionale? Acele uniforme care imita foarte bine uniformele Politiei Romane au dezvoltat si echipe de interventie rapida cu munitie de razboi (infricosator). Continui sa intreb de ce s-a intamplat malformatia asta administrativa si de ce a aparut politia locala.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.