Jump to content
POLITISTI.ro

Termen raspuns IML accident auto


andybac

Recommended Posts

Salut,

La inceputul anului nu am acordat prioritate la o trecere de pietoni si prin urmare am accidentat o persoana, respectiva stand doua saptamani cu piciorul in ghips (fara spitalizare). Cum eram clar vinovat, m-am oferit sa ajut victima, dar aceasta a spus ca n-are nevoie de nimic. Dupa vreo luna a venit cu pretentii financiare semnificative, iar in urma consultarii unui avocat am aflat ca acestea erau mult superioare unei compensatii care ar fi putut fi obtinute intr-un proces civil. Prin urmare m-am oferit s-o ajut cu actele pentru RCA (polita valida, la un asigurator fara probleme), dar victima a insistat sa platesc din banii mei, eu refuzand sa-i satisfac cerinte. Pare ca acest lucru a enervat-o la culme si a decis sa se razbune: a depus plangere cu doar 2 zile inainte de expirarea termenului legal iar acum tergiverseaza eliberarea certificatului IML. Din toate informatiile pe care le am, nu ar avea cum primi 90 de zile de ingrijiri medicale, deci dosarul penal ar trebui sa se solutioneze cu NUP. Problema este ca politistul care se ocupa cu cercetarea dosarului mi-a spus ca nu poate sa-mi dea un termen la care va veni raspunsul IML, IML-ul putand cere alte acte de la victima. Intrebarea este cat de mult poate victima sa amane eliberarea ceritificatului IML.Exista vreun termen legal in care IML este obligat sa raspunda solicitarii Politiei?

De mentionat ca nu mi-am prelungit dovada de circulatie, astfel ca am peste 90 de zile consecutive in care nu am beneficiat de dreptul de a conduce (speram ca dosarul sa se finalizeze pana in luna August, astfel incat sa pot conduce in perioada concediilor). Exista vreo modalitate de a obtine o alta dovada pana la solutionarea dosarului? Ar duce aceasta la "resetarea" perioadei de suspendare a dreptului de a conduce?

Multumesc,

Adrian

Edited by andybac
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.