Jump to content
POLITISTI.ro

Doresc parerea unui politist asupra unui accident auto


Irazzvan

Recommended Posts

Buna ziua. As dori parerea unui politist asupra unui accident auto, locul cu pricina este soseaua de centura a bucurestiului la intersectie cu soseaua Berceni. Nu pot explica perfect intamplarea asa ca am sa imi permit sa las un link catre filmare, iar daca acest lucru este interzis de regulament imi puteti sterge topicul.

As dori sa stiu daca poate fi vorba de culpa comuna, avand in vedere ca conducatorul autoturismului Ford se deplaseaza pe un drum cu o banda pe sens si cu trecere la nivel cu cale ferata, fiind interzisa manevra de depasire pe care o executa (mai exact depasire pe partea dreapta la intrare in intersectie).

Nu am nicio treaba cu cei implicati in accident, doresc doar sa aflu parerea dvs.Multumesc

Link Video accident

Edited by Irazzvan
Link to comment
  • Moderator

Ce culpă comună? Manevra care a generat evenimentul rutier (cauza generatoare) este neacordarea de prioritate.
Orice conducător auto când întâlneşte indicatorul rutier cu semnificaţia "Cedează trecerea" sau "Oprire" are obligaţia să acorde prioritate de trecere tuturor vehiculelor care circulă pe drumul prioritar, indiferent de direcţia de deplasare a acestora, chiar dacă circulă cu faţa, cu spatele, pe două, pe trei sau patru roţi. Acest aspect se învăţă pentru examenul de permis. Conducătorul auto nu este poliţist rutier să aibă putere de decizie şi nu e treaba lui să pună verdicte referitor la cum circulă alte autovehicule, dacă respectă sau nu legislaţia şi aşa mai departe. El are obligaţia să acorde prioritate tuturor vehiculelor care circulă pe drumul prioritar chiar şi atunci când presupune că ceilalţi conducători auto încalcă vreo normă rutieră. Nu stabileşte conducătorul auto cui trebuie să-i acorde sau nu prioritate de trecere, pentru că pe principiul ăsta te trezeşti că nu îţi acordă unu prioritate pentru simplu motiv că nu ai farurile aprinse pe timp de ploaie. 
Mai mult, eu nu văd marcaje rutiere acolo ... cum şi cine a stabilit că acolo e doar o bandă de circulaţie? Oricum, aspectul ăsta cu banda de circulaţie e doar o supoziţie care nu are nicio legătură cu evenimentul rutier. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.