Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Permis suspendat sau anulat în Anglia

Stagga

Question

Nu stiu daca postez unde trebuie si cum trebuie. Imi cer scuze. Am si eu o problema..: am obtinut permisul de conducere in romania in 2013. Dupa asta am plecat in anglia. Ajuns in anglia mi-am schimbat permisul romanesc cu permis englezesc. Am avut un accident aici. Fara victime fara nimic. Precizez ca accidentul l-am facut din neatenie. Nu de la consum de alcool sau altceva.  Asigurarea care o aveam la masina era asigurare ieftina. Facuta de romani pe aici. Cu data de nastere modificata. Nascut prin 61. Pe alt oras la mare distanta de londra.. etc. M-au bagat la condus fara asigurare. An fost bagat in tribunal. Eu n-am stiut. Pana la urma am primit plic acasa cum ca permisul de conducere mi-a fost anulat. Si ca trebuie sa aplic de permis provizional si sa fac scoala de soferi iar. Ok pana aici am inteles. Intrebarea mea este: daca vin in romania pot sa conduc? Si nu numai in romania. In oricare alta tara din ue mai pot conduce? Permisul meu in romania mai e valabil? 

Recommended Posts

• 0

Codul Penal

art. 335

(2) - Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Cu placere !

• 0

Salut. Exact acelasi lucru l-am patit si eu . Ai idee daca permisul este suspendat sau anulat. Pentru ca vreau sa stiu daca am dreptul sa fac scoala de soferi din nou in Romania pentru a obtine alt permis. 

• 0

Buna ziua. Ma numesc raducan marian si am o nelamurire in legatura cu permisul meu de conducere.

Am obtinut permisul in romania , dupa 2 luni am fost plecat in anglia iar eu am fost nevoit sa imi schimb permisul de conducere acolo pentru ami putea face acte . 

Am condus masina prietenului meu care numai avea asigurare  fapt pe care eu nu il stiam .

Ma oprit politia mi-a dat amenda.. a confiscat masina si am primit 6 puncte pe, permis.

Dupa cateva luni am primit o foaie de la politia din anglia care mi-a cerut sa predau permisul pentru ca in 5 zile in revocheaza din cauza faptului ca am acumulat puncte in perioada de 2 ani de incepere a permisului si ca trebuie sa fiu supus unui test teoretic ai unul practic pentru a avea permis.

Intrebarea mea este daca am dreptul sa fac scoala de soferi din nou in romania pentru a obtine un nou permis de conducere . 

• 0

Va recomand sa faceti scoala de soferi si sa sustineti examenul in Anglia. Daca veti fi oprit in Anglia din nou, chiar si in posesia unui permis de conducere romanesc, valabil, exista sansa, in functie de ofiterul de politie, sa fiti penalizat din nou. Asta pentru ca in bazele de date de acolo veti figura fara permis de conducere si descalificat pana nu veti trece din nou testul de conducere fie in forma simpla, fie in forma avansata, in functie de penalizarea pe care ati primit-o.

• Upvote 2

• 0

Buna ziua am o intrebare , permisul mi-a fost revocat in uk pentru 6 puncte acumulate in mai putin de 2 ani de zile de cand am luat permisul, aveam 1 an si 11 luni,faptul este ca mam intors in tara cu permisul englezesc care acolo lam preschimbat , permisul lam obtinut pe teritorul Romaniei , faptul este ca am dat aici permisul sa mi se preschimbe in cel Romanesc, din care dansi imi spune ca permisul tau este nespecificat, eu am recunoscut si am spus ca, am acumulat 6 puncte pentru viteza in mai putin 2 ani de zile de cand am obtinut permisul,dar ei mi-au spus o sa trimita un mail in uk si ca o sa asteptam un raspuns din partea lor daca mil vor preschimba sau nu,astazi m-au sunat cei de la drpciv si mi-au spus ca problema trebuie rezolvata acolo,tot astazi am sunat la DVLA in uk si am vorbit cu ei,din care ei mi-au spus nu au primit nici-un mail sau sa raspunda,ei au spus ca nu are legatura cu cei din Romania sau alte tari UE , dreptul de conducere mi-a fost luat doar pe teritorul UK , nu si pe teritorul Romaniei sau alte tari UE , daca vreau sau mai conduc in UK trebuie sa aplic pentru proba teoretica si al traseului, dar faptul este ca eu nu ma mai intorc in UK, tot ei au spus ca imi vor trimita o dovada prin FAX ceea ce va scrie ca doar pe teritorul UK fara drept de conducere nu si alte tari UE .

Intrebare este : va fi valibila aceea dovada pentru DRPCIV pentru a imi da permisul ROMANESC ? 

Multumesc .

• 0

Buna ziua, ma numesc Muresan Catalin si m-am mutat in anglia acum 3 ani dupa ce mi-am luat permisul de conducere in romania, avand domiciliu in anglia a trebuit sami schimb si permisul cu ce-l englezesc, in cele din urma am primit 6 puncte pentru ca am condus fara asigurare o masina care tocmai am schimbato cu altcineva si nu stiam ca nu este asigurata, am spus asta in instanta si nu a contat pentru care am mai primit 2 puncte, legea in anglia zice ca daca ai 8 puncte in primi doi ani duce la anularea permisului, acuma eu mam intors in romania si nu mai vreau sa ma intorc, ce trebuie sa fac aici ca sa-l redobandesc? Multumesc anticipat.

• 0

Am dat de un prieten care cunoaste pe cineva la rutiera si i-am dat buletinul pt verificare... rezulta ca apar in baza de date cu carnet romanesc. Deci urmeaza sa merg sa cer un duplicat si sa zic ca l-am pierdut? Alta solutie nu vad.

• 0
  • Moderator

Mda ... foarte "intelijentă" soluţia asta!  😂 Vezi că pentru fals în declaraţii rişti o pedeapsă cu închisoare de la 3 luni la 2 ani.

• 0

Si daca apar cu permis românesc bun, nu il dai nici pierdut, dar de exemplu daca faci scoala de șoferi pentru alta categorie cum ar fii categoria A, nu ar trebui sa iti treacă pe noul permis ce o sa iti vina si categoriile pe care le ai avut, daca apar valabile.  ? 

• 0

Bună ziua. Am obținut permisul de conducere în România și după un an l-am schimbat în permis englezesc. După ceva timp am acumulat 6 puncte de penalizare în primii 2 ani și mi l-au revocat. Îl pot recupera în România? 

• 0

Buna ziua. Ai rezolvat ceva ? 

Victorp305 sa imi spui si mie ce rezolvi. In aceeasi situatie sunt si eu .si mia sa spus in ro ca nu pot face din nou scoala de soferi daca nu le aduc hotararea judecătorească din anglia , care nici nu stiu de unde sa o iau . 

• 0

Incredibili mai sunteti...nici unul nu intrebati cum sa faceti sa respectati legea. Toti ati incalcat legea si intrebati cum o puteti incalca mai departe...no shit? Cum s-ar zice la ,,noi in Anglea,,...

Va doresc sa nu mai posedati permise...sunteti pericol public...

• 0

Rectific, se pare ca apar in baza de date din Romania cu carnet englezesc, deci am solicitat actele cu amenda si motivul suspendarii din uk si urmeaza sa le traduc( legalizat) in Romania, si sa ma duc iar pentru a 6 oara din nou la Permise, poate de data asta nu imi lipseste nimic la dosar.... am facut analize, cazier, timbru 68ron, copii dupa copii, taxa pt taxa... ca la noi nicaieri.....

• 0

Bună  ziua!

Am și eu o nelămurire: acum 4 luni am plecat în anglia la muncă  ca  șofer și ca să mă pot angaja a trebuit sa-mi schimb permisul românesc în unul englezesc, eu având 1 an si 2 luni de experiență . Iar după  2 luni jumate am acumulat mai mult de 6 puncte pe permisul  englezesc, (iar în anglia ești începător timp de 2 ani și nu ai voie sa acumulezi mai mult se 6 puncte) permisul mi-a fost suspendat și nu știu  pe ce perioadă  de timp, probabil o să-mi ajungă un plic mai târziu prin poștă.  Eu am plecat din anglia și nu am de gând să  mă mai întorc și  vreau sa-mi recuperez permisul românesc inapoi. Ce trebuie să fac pentru al recupera ținând cont că în românia nu există  acesta lege precum că ești începător timp de 2 ani?Plus că  am auzit ca o dată ce mi-am schimbat permisul românesc în cel englezesc , cel românesc va fi trimis inapoi in românia.  Oare l-au mai trimis dacă anglia a ieșit  din UE?

Edited by Costel92

• 0

Buna seara domnilor , mi-am luat permisul de conducere categoria B acum aproximativ 2 ani de zile , cu ceva timp in urma  am plecat in Anglia , mi-am schimbat permisul meu romanesc in permis englezesc , am ajutat un prieten sa conduc in locul lui , masina era asigurata dar doar pe numele lui , eu nestiind ca fara asigurare pe numele meu  nu am voie sa conduc .

Ma oprit politia deoarece aveam peste limita legala admisa cu 5km , a verificat asigurarea , si in momentul acela , mi-a dat doar o amenda si mi-a luat masina , dupa ceva timp m am mutat din casa unde stateam , si mi-au venit plicuri acasa precum permisul meu va fii anulat , in cele din urma a fost anulat , am primit 6 puncte ( in anglia la 6 puncte daca detii de mai putin de 2 ani permisul , ti-l anuleaza si trebuie sa dai iar sala si traseul ) acum intrebarea mea este : Ce  acte am nevoie ca sa am dreptul sa ma bag in scoala inapoi in Romania ? 

nu am ajuns la DRPCIV deoarece eu sunt in Irlanda acum , dar as dori sa vin in Romania pentru a-mi recupera permisul

Va multumesc