Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Buna seara,

Eu o sa imi infiintez un pfa si pentru avizul asociatiei de proprietari mai am nevoie doar de o singura semnatura de la un vecin. Mi se cere o suma de bani considerabila pentru aceasta semnatura desi este vorba doar de un sediu social unde nu imi voi desfasura activitatea. Se poate numi santaj? Ce pot face in aceasta situatie?

Va multumesc anticipat.

Publicat

Legea 286/2009

CAPITOLUL VI
Infracţiuni contra libertăţii persoanei

Art. 207

Şantajul

(1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1).

(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Poti sa faci o declaratie pe propria raspundere ca vecinul conditioneaza acordul de plata contra unei sume de bani si sa o anexezi la acordul asociatiei de locatari/proprietari si a celorlalti vecini; este posibil ca instanta sa tina cont de acest lucru. Am vazut o speta similara, insa proprietarii erau plecati de ani buni in strainatate si nu puteau fi contactati.

Publicat

Va multumesc, din fericire am rezolvat fara prea multe batai de cap. :)

O zi frumoasa!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.