Jump to content
POLITISTI.ro

Ce infractiune este această faptă?


andrei36

Recommended Posts

Daca este cineva in masura sa imi raspunda la urmatoarea intrebare astept un raspuns.

Cum se numeste infractiunea savarsita de o persoana atunci cand preia cu buna stiinta un obiect ce urmeaza a fi predat altei persoane dar din motive doar de el stiute acel obiect este valorificat fara stiinta proprietarului de drapt si implicit nu mai ajunge la destinatar ?

Cui trebuie sa ma adresez pentru rezolvarea acestei probleme?

Pe scurt problema mai in detaliu.

Am oferit unui vecin pe care il cunosteam fara antecedente un telefon cu tot cu cartela pentru al preda iubitei mele ce se afla la distanta de mine dar el mergea exact in acel loc si din acest motiv am recurs la aceasta varianta doar ca intre mine si ea persoana in cauza a vandut cele doua obiecte fara stiinta mea sau a iubitei mele. Ce trebuie facut in acest caz si cum imi pot recupera obiectele?  Ce risca aceasta persoana ? Astept un raspuns.

Link to comment
  • Marius changed the title to Ce infractiune este această faptă?
  • Moderator

Art. 238 - Abuzul de încredere

(1) Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

  • Upvote 4
Link to comment
  • 2 years later...

Se da urmatoarea situatie. Un dispecer al unei firme de paza sesizeaza ca un obiectiv nu mai transmite in mijlocul noptii din cauza unei erori gprs si stabileste ca este o problema tehnica. Dimineata la schimbul de tura transmite colegului sa mearga tehnicul sa verifice obiectivul. La verificare descopera ca obiectivul a fost spart si a fost sustrasa o suma de bani. Politistul care se ocupa de caz intreaba de ce nu a fost trimisa unitatea de interventie. De obicei se trimite la alarma de panica efractie cadere tensiune dar niciodata la eroare de transmisie.

Intrebarea mea este ce risca dispecerul in cazul acesta cand practic nu a realizat ca trebuie sa trimita unitatea de interventie?

Link to comment
  • 4 years later...


Ieri am surprins un domn ca isi taia unghiile pe jos intr-un autobuz in CT si pentru ca acesta nu s-a deranjat da se opreasca am scos tel. si l-am inregistrat ulterior am facut o sesizare orin e-mail si am expediat-o catre Politia Locala, Politia Municipala si compania de transport CT Bus.Iei am primit raspuns de la CT Bus ca nu tine de competenta lor si astazi cei de la Politia Municipala ma intreaba: "... vă solicităm să ne transmiteți în termen de 24 ore ce aspecte din competența de soluționare a Inspectoratului de Poliție Județean Constanța doriți să sesizați,..."
Unde se incadreaza fapta?

Link to comment
  • Moderator

@decannri, fapta care te-a deranjat şi pe care o povesteşti nu este una care să se afle în competenţa de soluţionare a Poliţiei Române - în cazul de faţă Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.